Kozlové se u Otavy nenapásli

I ve druhém kole se podařilo píseckému výběru vytěžit maximální počet bodů. Brankový účet utkání otevřel ve čtrnácté minutě Jan Řehoř, o dvacet vteřin později zvyšoval Vondřich. Kolínští stačili ve druhé třetině snížit střelou Mišky, ta však byla poslední, co domácí brankář Kubiš pustil za svá záda. Naopak kolínský gólman Melna lovil v další fázi utkání kotouč ze své sítě ještě dvakrát. Třetí branku domácích vstřelil kanonýr Míka, poslední a zároveň svůj druhý přesný zásah v tomto utkání zaznamenal Řehoř. Další ligové utkání čeká písecké mužstvo ve středu 26. zaří, kdy zamíří do Velkého Meziříčí, 29. zaří přivítají na svém ledě táborské Kohouty.
2.liga ČR sk. STŘED, 2. kolo, st 19.9.2007, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
4:1
2:0, 2:1, 0:0
14. Řehoř (Míka, Svoboda), 15. Vondřich (Pošmourný, Novák), 31. Míka (Kořánek, Řehoř), 35. Řehoř (Hovora, Kořánek) - 24. Miška (Čtvrtečka, Morkes)
Vyloučení: 7:7 + Burkoň (P) 5 min. a do konce - Morkes (K) trest ve hře. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Procházka F., Kříž, Vokatý, Kalečík, Procházka M. - Řehoř, Kořánek, Nikodém - Kašpar, Míka, Kica - Mošovský, Mikeska, Hovora - Pošmourný, Vondřich, Novák - Růžička.
Kolín: Melna - Rejthar, Procházka, Hrčka, Morkes, Heřmanský, Komárek, Kubišta, Adamec, Miška, Hruška, Taragel, Pomichálek, Grill, Kubát, Mejzr, Čtvrtečka, Šebesta, Pelán
Kolínští přijeli oproti loňsku s notně překopaným a posíleným kádrem a zprávami, že by se chtěli letos ucházet o přední místa tabulky. Předvedeným výkonem to však v Písku nepotvrdili, nemalou zásluhu na tom však měl také zodpovědně hrající písecký tým, který hosty držel v celém zápase na uzdě a naopak sám byl nebezpečnější. Zaslouženě si tak připsal druhé vítězství a se šesti body okupuje první příčku.

Utkání zpočátku nenabídlo nijak strhující tempo. Hosty mohla rozehřát brzká přesilovka, ale nestalo se tak - písecký gólman Kubiš čelil jediné střele od modré. Poté byli v útočení odvážnější domácí, střely z dobrých pozic Řehoře a Hovory však skončily vedle. Skórem pohnul až v 14. minutě tradičně agilní Řehoř, který dorážkou Svobodovy rány překonal kolínského Melnu mezi betony. Za 20 vteřin uštědřil Kozlům další ránu Vondřich, který bruslí usměrnil kotouč do odkryté branky, poté co Melna vyrazil Pošmourného střelu z úhlu.

Hosté se ani potom nevzchopili k větší aktivitě, a tak až do 20. minuty přibývaly především příležitosti domácích. V poslední minutě první části ohrozili Kubiše dorážkami Hruška a Pomichálek, ale písecký gólman byl pozorný.

Vědomi si dvoubrankového manka hosté v úvodu druhé třetiny přidali a hned byli odměněni snížením - přihrávku Čtvrtečky z rohu kluziště poslal Miška přesně pod víko, Kubiš byl bez šance.

Kubiš poté mnoho práce neměl, naopak jeho spoluhráči opět uspěli před brankou Melny. To když v 31. minutě při přesilovce zamíchal kapitán Kořánek s pukem za brankou a poté nabil Míkovi, který propálil vše v cestě.

Odpovědět mohl za dvě minuty svým druhým gólem Miška, ale jeho sólo a následný blafák zastavil levý Kubišův beton. Hned z protiútoku vypálil Hovora a mnoho nescházelo, aby Melnovi puk nepropadl počtvrté do branky.

Co se nepovedlo Hovorovi, to se zdařilo Řehořovi - zapomenutý na útočné modré dostal nahrávku a z nájezdu potvrdil pověst střelce. Velkou příležitost ke zkorigování stavu prováhali Kolínští při dlouhé dvojnásobné přesilovce, ale trojice domácích v čele s pohotovým Kubišem zámek hostů přestála bez úhony. Nejvíc zapotila Kubiše určitě střela obránce Hrčky.

Ve čtvrté minutě třetího dějství propásl šanci na hattrick Řehoř, o chvíli později protáhl Kubiše Taragel. Písek kontroloval hru a mohl svůj náskok ještě zvýšit, ale Mošovského pokus zastavila tyčka. Poklidné dohrání rozhodlého utkání narušila závěrečná šarvátka Burkoně s Mokresem, z níž aktivnější obránce hostí vyvázl s trestem ve hře.

V posledních minutách byl nejblíže gólu opět kolínský Miška, ale Kubiš zasáhl výborně, a tak ve zbytku utkání již ke změně skóre nedošlo.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér píseckého mužstva: „My jsme samozřejmě šťastní, že máme další výhru, poté co jsme zjistili, že je kolínské mužstvo silnější než loni. Mají dvanáct nových hráčů a jejich manšaft je velmi kvalitní, o to víc nás výhra těší. Hráči bojovali, stále tam máme menší potíže v obraně, ale i přesto musím hráče přes média veřejně pochválit a poděkovat. Pro nás je to motivace do další práce.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy