Kdo vede po třetím kole tabulku? IHC Písek

Jediný tým získal v prvních třech kolech skupiny Střed II. ligy plný počet bodů. Po úspěšně zvládnutém konci zápasu ve Velkém Meziříčí se jím stali hráči IHC trenérů Rybáčka a Malého, čímž poskočili na první příčku tabulky.
Již ve čtvrté minutě utkání posunul Písek za vítězstvím útočník Václav Kašpar, na dvoubrankový náskok poté zvyšil Radek Hovora. Do půlky třetí třetiny dokázali domácí vyrovnat, přesto tři body nakonec putují do Písku zásluhou rozhodující trefy obránce Pavla Kříže z 58. minuty.

Doplněno o reportáž a pozápasové ohlasy!
2.liga ČR sk. STŘED, 3. kolo, st 26.9.2007
V. Meziříčí
Písek
2:3
0:1, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 36. Bukáček (Kunstmuller), 47. Konečný (Janda) - 3. Kašpar (Řehoř, Procházka), 35. Hovora (Novák), 58. Kříž (Hovora).Rozhodčí:Blecha – Drobílek, Svoboda. Vyloučení:6:7;navíc Sklenář (HHK) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 328.
V. Meziříčí: Novák (Pekárek) – Smejkal, Kaláb, Válek, Raus, Kochánek, Hudcovský, Červený, Bukáček, Kunsmüller, Janda, Konečný, Zábojník, Krča, Topol, Sklenář, Kudláček, Kozlík
Písek: Kubiš (Pinkas) – Svoboda, Procházka F., Kříž, Procházka M., Vokatý, Kalečík - Řehoř, Kořánek, Nikodém, Kašpar, Mošovský, Pošmourný, Kica, Novák, Míka, Hovora.
Utkání mezi týmem z Vysočiny a jihočeským Pískem začalo zakázaným uvolněním Velkého Meziříčí. Do první šance utkání se dostal písecký Vondřich, jenž projel celé kluziště a nebezpečně ohrozil domácího Nováka. Hosté byli od začátku aktivní, v čase 2:12 se z dorážky nemýlil Kašpar, asistenci si připsal Řehoř. Písecký tlak pokračoval - Hovorovo nahození podržel Novák pod svými betony. Čtvrtá minuta utkání přinesla první vyloučení, které si šel odpykat písecký Kříž. V oslabení Míka ve spolupráci s Kořánkem zavezl kotouč až do středního pásma, čímž výrazně ukrojil přesilovku domácích. Než se ale dostal z trestné lavice jeden písecký hráč, už na ní putoval další a tak se Velkému Meziříčí naskytla devatenácti vteřinová přesilovka 5 na 3. Hosté hráli lepší hokej a tak jim ani menší počet hráčů na ledě nevadit k tomu, aby svého soupeře dokázali potrápit- ve dvojnásobném oslabení se vydal napříč kluzištěm Vondřich a jeho střela švihem zazvonila o levou tyčku Novákovy branky. Váznější šance se naskytla domácím, když hosté špatně vystřídali, pozorný Kubiš však neponechal nic náhodě a ukázal, že bude svému mužstvu oporou. To dokázal i v další šanci kdy vychytal střelu Červeného. Kalečíkův pas na Řehoře nevyšel podle představ a skončil zakázaným uvolněním. Písečtí se opět dostali do oslabení když do otevřených dvířek trestné lavice putoval Novák na dvě minuty. Domácí hráči zavřeli soupeře do pásma, avšak hostující Vondřich ukázal, jak naložil s kotoučem v oslabení a pohodlně jej poslal přes všechny čáry. V závěru první části přišlo vyloučení pro domácí hráčskou lavičku, které se předělilo první přestávkou.
Druhá třetina začala zakázaným uvolněním hostujícího mužstva po nepřesné přihrávce Michala Procházky. Následná Křížova střela a Kicova dorážka přinutily domácího gólmana podržet kotouč pod svou lapačkou. Hosty vymanilo z pásma až zakázané uvolnění, které přes všechny čáry poslal Kaláb. Ale i Meziříčští se dostali do šance, ale pokazili si ji sami offsidem. Písecký Kříz putoval po druhé na trestnou lavici a dal soupeři příležitost na vyrovnání. Meziříčští drželi hosty v pásmu, nicméně nedokázali výrazněji ohrozit Kubiše a tak bez změny skóre byl Písek kompletní. Michal Sklenář, jenž byl v létě v Písku na zkoušce, dal hráčům od Otavy výhodu jednoho muže, poté co dostal 2 a deset minut za vražení na hrazení. V oslabení ujel Janda a svižnou střelou těsně minul Kubišovu konstrukci. Důrazným průnikem si písecký Kica vynutil faul Kochánka, který bez debat odjel na trestnou lavici. Když se počet hráčů na ledě vyrovnal, přišlo to, co hosté očekávali od přesilovky. V čase 34:26 rozvlnil síťku podruhé Radek Hovora, přihrávku si připsal Vladimír Novák – 0:2. Za dvaatřicet vteřin se opět měnilo skóre. Meziříčští hokejisté využili toho, že neměl Kubiš svoji hokejky a vrátili skóre na rozdíl branky, konkrétně Bukáček, po přihrávce Kunstmullera. Nabuzení domácí navíc dostali početní výhody, když se provinil Kica. Ve druhé části se jim však vyrovnat nepodařilo – proti byla dobře sehraná čtveřice v čele s kapitánem Kořánkem.
Hned od začátku třetí části bylo zřetelné, že mají meziříčští hokejisté jasný cíl vyrovnat, v úvodu byl velmi blízko Krča. Domácí byli rázem lepší, dopomohla jim k tomu navíc přesilová hra po prohřešku Hovory. Kubiš musel vyrukovat proti střele Smejkala, kterou vyrážečkou odrazil do rohu kluziště. Tutéž hráč vařil vodu v písecké obraně nejvíce, naprosto sám před Kubišem plachtící kotouč ve vzduchu tečovat, Kubiš jej však zázračně lapačkou vychytal. Domácí vymanil z pásma až Kořánek, který vleže vypíchl kotouč. Pak ale přišlo to, na co čekal téměř celý stadión. V čase 46:43 se Konečný střelou do růžku mohl radovat z vyrovnání. Přihrával mu Janda z rohu kluziště. Hostující Vokatý hledal útočníka na modré, bohužel pro hosty nikdo přihrávku nezachytil a bylo na světě další zakázané uvolnění v tomto zápase. Po úniku Vondřicha přišel trest pro blokujícího hráče - domácí Smejkal dvě minuty za držení. Přesilovkovou střelu píseckého Vokatého Novák pro jistotu drží pod svou výstrojí. Meziříčtí jsou pod mírným tlakem, který řeší zakázaným uvolněním. Písečtí nevyužívají přesilovku, o chvilku později se jim naskytuje další. 142 vteřin před závěrečnou sirénou posílá Jihočechy do vedení Pavel Kříž po přihrávce Radka Hovory. Atmosféra na meziříčském stadiónu začíná opadat. Lehkou střelu Smejkala drží Kubiš ve své lapačce. Domácím hráčům se nedaří vytvořit si lepší pozici na střelu a jejich pokus s vytaženým útočníkem končí zakázaným uvolněním. Závěr zápasu patří píseckým hráčům, kteří v poklidu drží touš na hokejkách. Po bojovném hokeji se body stěhují na jih.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku, Jan Rybáček: „Vítězství si ceníme, každá výhra z venkovního zápasu je velmi důležitá a posílí nás psychicky. My jsme první třetinu hráli velmi slušně, převážně prvních deset minut, pak výkon poklesnul. Ve druhé třetině je nám naskytlo dvoubrankové vedení, poté soupeř vyrovnal a ve třetí třetině jsme vstřelili vítěznou branku. Mrzí mě, že jsme, stejně jako v Kutné Hoře, nechali soupeře srovnat dvojbrankové vedení. Ale musím hráče pochválit, že se k tomu postavili čelem a bojovali až do konce.“

Trenér Vel. Mez. Bohumil Prachař: „V první třetině nás srazil úvodní gól, který byl zbytečný a laciný. To se ale stane, to gólmanovi nemůžeme vyčítat. Potom jsme se nemohli dostat do hry. Písek těžil z jednoduchosti, z rychlosti, kde nás přehrával. Za stavu 1:2 jsme se zvedli a od půlky jsme byli lepší, ale bohužel k tomu patří i góly, a ty jsme my nedali. Myslím si, že jsme závěr zápasu měli ve vlastní režii, ale zbytečná dvě vyloučení v závěru nás stála tři body.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy