Pelhřimov dobyt, třetí příčka patří Písku

Hokejisté IHC Písek dokázali v 8. kole vyhrát na horkém ledě dosud čtvrtého Pelhřimova, který zvláště v posledních zápasech vykazoval kvalitní výkony. Základ pro svoji výhru položili hosté již v první třetině dvěma brankami Jiřího Vondřicha. Náskok navýšil ve druhé části Petr Kica již na 3:0, brzy poté ale domácí zkorigovali na 1:3. Druhou, již nic neřešící branku jim však pozorný brankář Písku Michal Pinkas povolil až 10 vteřin před koncem utkání.
Písečtí si tak upevnili svoji pozici na třetím místě tabulky v přímém měření sil se čtvrtým celkem a naopak nadále ohrožují druhé místo Chrudimi. Ta měla překvapivě problémy v Jindřichově Hradci, leč nakonec přece vyhrála 6:3 a před osmnáctibodovým Pískem figuruje jen díky lepšímu skóre.
2.liga ČR sk. STŘED, 8. kolo, ne 21.10.2007
Pelhřimov
Písek
2:3
0:2, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 36. Němec (Šejnoha), 60. Andrle (Šejnoha, Němec) - 2. Vondřich (Hovora, Mošovský), 16. Vondřich (Vokatý), 33. Kica (Filipi, Kašpar).

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku:
V první třetině jsme hráli velmi dobře, myslím, že jsme především velmi dobře bránili. Dobře jsme měli pokryté i střední pásmo, navíc se nám podařilo vstřelil i dva góly, což bylo pro nás klíčové. Ve druhé třetině se nám podařilo odskočit a vstřelit důležitý gól na 3:0. Poté rozhodčí zápas rozkouskoval a ve druhé polovině třetiny se hrálo na obou stranách hodně přesilovek i oslabení. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že už to odbráníme, což se nám dá se říct povedlo, přestáli jsme i oslabení 5 na 3. Gól na 3:2 jsme inkasovali až 10 vteřin před koncem utkání. Za vítězství jsme samozřejmě rádi, byl to od nás dnes kolektivní výkon, jehož základními kameny byli brankář Pinkas a střelec dvou branek Vondřich.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy