Junioři ve šlágru kola deklasovali Chomutov

C h o m u t o v - Hokejisty Písku po sestupu z extraligy čeká boj o návrat zpět. Po sobotním jednoznačném vítězství nad Kláštercem nad Ohří 6:1 dokázali Písečtí zvítězit i na půdě velice kvalitního soupeře z Chomutova, rovněž v poměru 6:1. Velmi dobře si v obou utkáních vedl postavou malý, ale výkonem velký útočník Břetislav Král, který zaznamenal v obou utkáních celkem čtyři branky, proti Chomutovu si připsal hattrick.
Liga juniorů, 2., ne 21.9.2003
Chomutov
Písek
1:6
0:0, 0:3, 1:3
Branky: 48. Štika (Gallo) – 21. Král (Pošmourný), Branky a přihrávky: 22. Mikl (Říha, Pangrác), 27. Král (Heindl), 45. Král (Heindl), 46. Gajovský, 50. Jungbauer (Černý). Vyloučení: 11:14, navíc Kubiš 10 minut. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0.
Chomutov: Pačmag (27. Farkaš) – Pavlásek, Kuracina (C), Vörös, J. Lenkvik, Rieger, Gallo – Krch, Řepík, Fanta – Luka, Mezera, Chvátal – Krpenský, Matějovič, Štika – Chvátal, Hauner
Písek: Kubiš – Burkoň, Procházka, Oranský, Peroutka, Říha (C), Mikl, Vávra, Železný, Král, Heindl, Pošmourný, Kica, Černý, Jungbauer, Gajovský, Pangrác, Blovský, Stropnický, Šimoník, Rybák
Utkání se neslo v duchu nečistých zákroků a tak se v první třetině na více bojovalo. I proto byl po dvaceti minutách nerozhodný stav 0:0.

Utkání se lámalo ihned po nástupu obou týmů do druhé části. Hned po sedmi vteřinách otevřel skóre hostující útočník Břetislav Král - 0:1. Za necelou minutu zvýšil náskok píseckých Mikl. Před polovinou utkání vstřelil třetí branku opět Král. V brance domácích pak vystřídal Marka Pačmaga náhradník Pavel Farkaš a do konce druhé třetiny již neinkasoval.

V poslední třetině byla na chomutovských hráčích vidět snaha o zkorigování stavu. Připravovali si jednu šanci za druhou. Ale branky padaly na druhé straně. Ve 45. minutě se sám před Farkašem ocitl postavou malý ale výkonem velký Král a završil tak svůj hattrick. Domácím nebyli nic platné protesty, že se puk odrazil od brankové konstrukce. Za chvíli přidal pátý gól Gajovský a o osudu zápasu se zdálo být rozhodnuto. Pak dostal Chomutov výhodu dvojnásobné početní výhody, trvající téměř minutu a půl. V ní se poprvé rozsvítilo červené světlo za Kubišovými zády. Postaral se o to domácí útočník Martin Štika, když tečoval Gallovu střelu. Pak měli chomutovští několik příležitostí dostat se znovu do zápasu, ale poslední slovo měli opět hosté. Z brejku dvou hráčů na jediného obránce upravil Jungbauer stav utkání na konečných 1:6.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy