Hattrick Vondřicha, čisté konto Pinkase a dvanácté vítězství v řadě!

Deváté kolo nadstavbové části přineslo výběru Rybáčka a Malého další poměrné snadné vítězství. Vlkům z Jablonce nebyla hned v úvodu uznána branka pro vysokou hůl, naopak Písečtí zaúřadovali a začátkem deváté minuty šli zásluhou Míky do vedení. Jistota na hokejkách a tlak před brankou soupeře přinášely postupem času další góly a Jihočeši udělali z vyrovnaného začátku jasnou záležitost. Do konečné sirény dokázali Písečtí propašovat puk za Kysilkova záda celkem šestkrát! Největší podíl na dalším cenném skalpu má Jiří Vondřich, který zaznamenal čistý hattrick. V brance Písku se několika zásahy blýskl Michal Pinkas a po zásluze si připisuje čisté konto.
2.liga ČR sk. STŘED, 31. kolo, st 13.2.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Jablonec nad Nisou
6:0
2:0, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: 9. Míka (Vokatý), 16. Mošovský (Nikodém), 22. Vondřich (Slavík, Novák), 45. Kořánek (Řehoř, Vokatý), 55. Vondřich (Kica), 57. Vondřich (Mošovský, Nikodém).

Rozhodčí: Němec - Flégl, Jindra.
Vyloučení: 5:9, navíc Kořánek (P) a Duda (J) - oba 10.
Využití: 4:0. V oslabení: 0:0.

Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Hauer, Kica, Míka, Novák, Kořánek, Ježek, Nikodém, Vondřich, Procházka F., Kříž, Slavík, Vokatý, Kašpar, Řehoř, Mošovský
Jablonec nad Nisou: Kysilka - Ullrych, Špak, Vorel, Duda, Mrkvička, Drak, Bém, Abrahám, Pabiška, Divíšek, Měrtl, Burkoň, Šesták, Jankových, Zeman, Lepka, Svoboda, Brokeš
Vše šlo tak jak má, každý plnil své úkoly na 100 %, každý dělal to, co umí nejlépe. Kořánek tvrdě střílel a s kotoučem nic nevymýšlel, Míka se naopak nebál udělat kličku, Vondřich si všechno pěkně vydřel a byl za snahu odměněn, Burkoň měl čas na přesné pasy a Pinkas chytil vše, co na něj šlo. Zkrátka Písek v pohodě se předváděl v plné parádě…

Jen několik málo úvodních minut mohlo někoho nechat na pochybách, zda skutečně domácí završí počet svých vítězství na tucet. Vrcholem snahy Jabloneckých – nejenom v první třetině, ale i v celém zápase – byla neuznané branka ze 6. minuty, kterou však sudí neuznal pro vysokou hůl jednoho z hostujících útočníků.

Klubko radujících se Vlků bez větších protestů odjelo na svou střídačku, sklonilo hlavy a pak je nezvedlo až do konce zápasu. Nemohoucnost hostujících hráčů bila do očí hlavně v koncovce, protože zakončením několika slibně rozjetých útočných akcí byl většinou ušmudlaný backhand po ledě.

První a vítěznou branku zápasu vsítil ve výborné formě hrající David Míka, kterého fenomenální nahrávkou našel obránce Marek Vokatý. Míka si Kysilku v brance Jablonce položil a poté ho s jistotou prostřelil. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat, prosadil se Mošovský, kterému to pálí i bez nahrávače z útoku Hovory, tentokrát mu namazal Nikodém. 2:0.

Na nedůslednost vlčí obrany upozornil hned po návratu z kabin na začátku druhé třetiny Vondřich, který svým gólem tak potrestal signalizované vyloučení hostujícího hráče. Vůbec Písku se v tomto zápase mimořádně dařilo v přesilových hrách, hned čtyři branky padly v početní převaze domácího celku. Ten i ve druhé třetině místy přecházel do exhibičních kombinací, místy však bylo nahrávek až nadbytek.

Možná i proto se Jablonec po zbytek třetiny ubránil, a protože sám výrazněji Pinkase neohrozil, odcházelo se po druhé třetině do kabin za stavu 3:0.

Třetí třetina byla poměrně vyrovnaná, ovšem s náskokem tří branek se to hraje mnohem, mnohem klidněji. To pak je při zakončení mnohem více času a klidu, žádný stres. A tak zatímco hosté pálili ze všech nemožných pozic a neměli tak i díky jistému Pinkasovi větší šanci na úspěch, Písek si koncovku vychutnával.

Dvojnásobně to platí pro muže zápasu – Jiřího Vondřicha, který v poslední části hry zkompletoval hattrick. Nejprve povedený samostatný nájezd, podruhé kombinace s Mošovským a Nikodémem, a kdyby diváci měli místo kulichů kšiltovky a kdyby se nehrálo v Písku, ale v Kanadě, šly by čepice na led.

A protože již předtím ujel dnes mimořádně apatickým bekům Jablonce Kořánek a pěkně trefil růžek, nadělil Jablonci Písek zaslouženě branek půltucet. Písečtí hokejisté tak i v polovině února stále dodržují předsevzetí, které se dali do roku 2008 – v každém zápase zvítězím!

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „V první řadě bych chtěl poděkovat hráčům, že úspěšně zvládli další utkání. Některé akce, které hráči předvedli, byly velice pěkné. Na začátku utkání jsme měli trochu potíže dostat se do tempa a v naší hře se projevila nesoustředěnost, nicméně se nám povedlo vstřelit branky a vybudovat si postupem času slušný náskok. Nejlepší byla samozřejmě poslední třetina, ve které byla k vidění řada pěkných situací a také brankově jsme se v ní nejvíce prosadili. Jirka Vondřich vstřelil tři góly, což nás velice těší a hlavně pro něho je to velmi důležité a zvedne mu to psychiku.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy