Bláha trefil tři body v posledních vteřinách

Svěřenci trenérů Rybáčka a Malého dokázali v České Lípě navázat na vydařený výkon z domácího utkání s Nymburkem a na ledě lídra tabulky otočili ve svůj prospěch nepříznivě se vyvíjející zápas. Po dvou třetinách totiž vedli domácí o dvě branky, třetí třetina však vyzněla jasně 3:0 pro bojující hosty z Písku. Ti vyrovnali v předposlední minutě při power-play Slavíkem a vítězný gól vstřelili neskutečné čtyři vteřiny před koncem 60. minuty! Trefil se kapitán Milan Bláha, který si připsal i asistence u obou branek Slavíka. O zbývající střelecký úspěch se přičinil Nikodém.
2.liga ČR, 12. kolo, so 1.11.2008
Česká Lípa
Písek
3:4
0:0, 3:1, 0:3
Branky a nahrávky: 26. Kazatel (Hudíček), 29. Peřina (Kazatel), 39. Oliverius (Šesták, Vomela) - 35. Slavík (Bláha), 44. Nikodém (Slavík), 59. Slavík (Bláha, P. Procházka), 60. Bláha.
Česká Lípa: Fikrt - Svoboda, Petrmichl, Šulc M.,Mrkvička, Vomela, Tondr, Kučera - Hudíček, Šesták, Oliverius, Peřina, Šulc J., Peterka, Kašťák, Růžek, Kazatel, Starygin, Preussler.
Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Procházka P., Martinka, Kříž, Procházka F., Bílek - Stropnický, Míka, Pitel, Bláha, Hovora, Slavík, Ježek, Vondřich, Novák, Bican, Novotný, Nikodém

Utkání, o jehož výsledku rozhodly poslední dvě minuty. Tak by se dalo nazvat sobotní klání, kdy se Predátoři střetli s mužstvem z Písku.

První třetina přinesla otevřený hokej, který přinesl mnoho šancí na obou stranách. Ani jedna však neskončila gólem. Obě mužstva výborně bránila a připravila i mnoho zajímavých okamžiků před oběma brankami, avšak do šaten se odcházelo za stavu 0:0.

Mnohem dynamičtěji začala druhá třetina. První branku vstřelilo domácí mužstvo, kdy Tomáš Hudíček přihrál Michalovi Kazatelovi a ten se zblízka nemýlil. Hned na to skóroval Jiří Peřina, jemuž asistoval Michal Kazatel. Posila z extraligového Kladna pro tým znamenala opravdu přínos. Krátce po polovině hry předvedli zaplněnému hledišti krásnou kombinaci Šesták s Oliveriusem, ale druhý jmenovaný ztroskotal na výtečném Pinkasovi. Nápor Predátorů sílil. V době, kdy to zřejmě čekal jen málokdo však udeřili hosté. Bláhovu přihrávku zpoza brány usměrnil mezi Fikrtovy betony Slavík a vrátil svůj tým zpět do hry. Krátce před koncem druhé třetiny Predátoři znovu udeřili. Zásluhou přesné střely Michala Oliveriuse využili dvojnásobnou početní převahu a opět vedli o dvě branky.

Třetí třetina začala pro domácí oslabením a na trestnou lavici byl potřetí poslán Petrmichl. Vteřina jeho návratu na led je shodná s časem gólu, který vstřelil Libor Nikodém a podruhé v zápase byl náskok Predátorů pouze jednobrankový. Českolipští však hru po inkasovaném gólu kontrolovali a publikum se dožadovalo dalšího puku za Pinkasovými zády. Po velkých šancích na obou stranách si mužstvo Písku vzalo oddechový čas s nadějí, že by zápas dokázalo zvrátit. A to se mu neuvěřitelným způsobem také povedlo. Jejich třetí branku zaznamenal přesnou tečí Josef Slavík několik vteřin po zahájení hry

Hostující mužstvo tak promyšleným taktickým tahem minutu a půl před koncem dorovnalo na 3:3. Závěr zápasu už byl pouze o tom, kdo dokáže strhnout vedení na svou stranu. Ačkoliv se zbytek utkání odehrával spíše před píseckým brankářem, jako blesk z čistého nebe udeřili hosté. Čtyři sekundy před koncem se trochu šťastnou individuální akcí blýskl kapitán týmu Milan Bláha a přesným zakončením vyrazil dech všem českolipským příznivcům. A spolu s posledním gólem utkání přichází i trpká hořkost, protože Predátoři už nemají čas na odpověď. Třetina snů pro Písek skončila a velice vyrovnaný a dramatický zápas také.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Je to po pro nás konečně lepší výsledek, za který jsme rádi. První třetina byla z naší strany velmi dobrá, ale pak nám soupeř po taktických chybách odskočil do dvojbrankového vedení. My si ale řekli, že uděláme maximum pro to, abychom utkání zvrátili. Chtěli jsme ve třetí třetině vstřelit co nejrychlejší kontaktní gól, což se nám podařilo. V závěru při hře bez gólmana jsme vyrovnali a prakticky v posledních chvílích zápasu strhli vítězství na svoji stranu. Poslední gól padl tak trochu se štěstím ale i to platí. Myslím, že jak se doposud štěstí od nás odklánělo, tak nyní tomu bylo naopak. Tři body jsou pro nás velmi důležité, jelikož potřebujeme, aby šla psychika nahoru. Máme kvalitní kádr a doufám, že je krize zažehnána a bude se nadále dařit.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy