Po výhře v Litoměřicích je Písek již druhý!

Trojice týmů vedoucích skupinu Západ získala ve 20. kole dohromady jediný bod. Zato do neděle čtvrtý Písek víkendové utkání v Litoměřicích zvládl na výbornou a zabodoval naplno, čímž v tabulce znovu poskočil nahoru, a to již na druhé místo! V prvních dvou třetinách zápasu stříleli góly jen Písečtí, domácí se dokázali prosadit až za stavu 0:5 tři minuty před koncem. Za hosty se trefili útočníci Slavík, Bláha, Vondřich, Mošovský a Hovora, navíc v 60. minutě ještě navýšil Libor Nikodém na konečných 6:1.
2.liga ČR, 20. kolo, ne 7.12.2008
Litoměřice
Písek
1:6
0:2, 0:3,1:1
Branky a nahrávky: 57. Horejsek - 7. Slavík (Bláha), 17. Bláha (Procházka Pavel), 23. Vondřich (Mošovský, Novák), 27. Mošovský (Míka), 33. Hovora (Slavík), 60. Nikodém (Novotný).
Vyloučení: 6:7, navíc Kolbaba 10 minut osobní trest. Bez využití.
Litoměřice: Volke (Koblischke) - Vejvoda, Kaltenböck, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Musílek - Bauer, Hanzl, Svoboda, Patzenhauer, Procházka, Horejsek, Tvrzník, Petrus, Buďa, Hlusička, Zámečník, Gýna
Písek: Kubiš (Pinkas) - Burkoň, Svoboda, Procházka Pavel, Kalečík, Procházka Filip, Bílek, Kříž, Předota - Ježek, Míka, Pitel, Bláha, Hovora, Slavík, Mošovský, Vondřich, Novák, Nikodém, Novotný
Domácí vlétli do úvodu utkání se značnou aktivitou a brzy si vytvořili vyložené gólové příležitosti. Brzy se ale provinili proti pravidlům a i když se v oslabení ubránili, z následné akce již inkasovali. Střelu od modré Volke vyrazil před sebe a Josef Slavík puk dorazil do sítě. S hráči domácích to však příliš neotřáslo a dokázali se opět usadit na delší dobu v útočném pásmu. Občasné, ale o to nebezpečnější útočné výpady hostů zdařile kryl brankář Volke a dodával svým spoluhráčům klid a sebevědomí do dalších akcí. V 17. minutě však padla opět branka vstřelená hosty z Písku. Šlo o spornou situaci, kdy zůstal ležet domácí obránce Jakl, rozhodčí hru nepřerušil a hosté z následného útoku vstřelili Milanem Bláhou gól. Třetina skončila za značně vyhrocené hry z obou stran.

Úvod druhé části se lépe povedl mužstvu Písku. Po několika akcích, které ještě domácí obrana zmařila si Jihočeši vytvořili přečíslení dvou na jednoho a Jiří Vondřich zakončil do již odkryté branky. Hra se v následujících minutách odehrávala střídavě na obou stranách s jen občasnými vážnějšími akcemi. Z jedné z nich však opět vytěžili maximum hosté díky Karlu Mošovskému. Po jeho střele z levého kruhu vypadl kotouč z lapačky Volkeho do branky, stav utkání tak byl již 0:4 z pohledu domácích. V polovině utkání měli hosté hru plně pod kontrolou. Ve 32. minutě přišel další trest ze strany Jihočechů. Nepozornost domácích využil Radek Hovora, vlétl do otevřené obrany a precizním blafákem zvýšil již na 5:0. Druhá dvacetiminutovka tak skončila plně v režii hostů, kteří získávají do dalšího průběhu utkání stále více sebevědomí a kráčí za vítězstvím k nelibosti domácích hráčů i fanoušků.

Závěrečná dvacetiminutovka opět přinesla zpočátku nebezpečnější šance ze strany Písku. Domácí ohrožovali Kubiše jen sporadicky a z uctivé vzdálenosti. Na jejich hole se v celém utkání lepila smůla a nervozita svazovala jejich ruce i nohy. V polovině třetiny si vypracovali několik slibných příležitostí, avšak jejich střelecké pokusy končily buď na výstroji brankáře nebo jako v případě Milana Budi na tyči Kubišovy branky. Vytoužený čestný úspěch však přišel a to zásluhou Jaroslava Horejska, který projel otevřenou obranou a pod lapačkou brankáře upravil skóre utkání na 1:5. Zpočátku zoufalý tlak se nyní proměnil v celkem zdařilé obléhání branky Písku. V posledních vteřinách ještě využili Jihočeši chybné rozehrávky domácích a nakonec slaví výhru 6:1. Šestý gól si připsal Libor Nikodém.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy