První třetina rozhodla o tom, kdo ve s.n.o.p. Aréně vyhraje první zápas!

Písečtí mají za sebou první domácí přípravný zápas před nadcházející sezónou a především výkon z první části dokazoval, že mají svěřenci Rybáčka a Malého stále na čem zapracovat. Vždyť soupeř z Rokycan se dostal dokonce do čtyřbrankového náskoku a Jihočeši poprvé zaúřadovali až v pětačtyřicáté minutě, kdy se po přihrávce Gáby prosadil zkušený střelec Richard Pitel. V dalším průběhu hry už se Písku nepodařilo zkorigovat a do konce utkání přidal pouze, stejně jako soupeř, jednu branku. Příprava pokračuje pro písecké mužstvo již v pátek, kdy se u Otavy představí prvoligový nováček z Benátek nad Jizerou.
přípravné zápasy A-týmu, přípr., út 12.8.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Rokycany
2:5
0:3, 0:1, 2:1
Branky : 45. Pitel (Gába), 57. Švácha (Stropnický) - 7. Brožík (Špaček), 9. Samek (Houska, Tureček), 18. Štefl (Hofrastr, Samek), 40. Šindelář (Tureček), 50. Ceperko (Samec).
Písek: Kubiš - Burkoň, Klíma, Kalečík, Předota, Procházka F., Kříž, Štěrba, Hovora, Mošovský, Gába, Vondřich, Pitel, Míka, Slavík, Novák, Novotný, Bican, Pošmourný, Bílek, Stropnický, Procházka M., Maršík, Švácha
Rokycany: Šulan - Bárek, Fiala, Kovařík, Tureček, Brožík, Hofrastr, Vrba, Ceperko, Šindelář, Pavlis, Špaček, Bednář, Kovář, Kreuzman, Štefl, Pouska, Samek, Metlička, Šlauf, Hrubý
Hned v úvodu úterního utkání se objevili se slibné příležitosti hosté, čárový rozhodčí jim však celou akci překazil a nekompromisně odpískal offside. V polovině druhé minuty si písecký gólman Kubiš připsal první zákrok poté, když jej z vrcholu kruhu ohrozil střelou švihem Samek, rameno domácího brankáře ale včas vytěsnilo kotouč mimo branku. Následná potyčka před brankou Rokycan přinesla prvního vyloučeného – k menšímu trestu dvou minut usednul Pavlis a domácí mužstvo se tak ocitlo v početní výhodě. Svěřenci Rybáčka a Malého nebyli v přesilovce příliš důrazní a před Kubiše se takřka nedostali. Když byli Rokycanští kompletní, netrvalo příliš dlouho a nenápadná střela Brožíka zapadla do horní části Kubišovy branky – 0:1.

Neuběhly ani dvě minuty a hosté z přesilovky opět měnili skóre zápasu. V polovině deváté minuty se nejlépe před Kubišovou brankou zorientoval Samek a tým hrající takřka v „replikách“ národních dresů vedl o dvě branky – 0:2. V dalším průběhu úvodní dvacetiminutovky to u obou trestných lavic vypadalo jako při dni otevřených dveří a lavičky proti střídačkám byly až do poloviny osmnácté minuty preventivně obsazovány. V tomto čase totiž využili hosté svou druhou přesilovku a po trefě Šindeláře si vybudovali bezpečný tříbrankový náskok – 0:3.

V prostřední části se hra, v porovnání s úvodem, poměrně vyrovnala. Častá přerušení založená na vyloučeních tempo hry zpomalovala. Zhruba v polovině utkání se ve slibně vypadající šanci objevil Písecký Slavík, Šulan ale dokázal rychle vypálený puk skrotit v lapačce. Perfektní příležitost ke snížení si vytvořil také Předota, branka hostů se však dále jevila jako nedobytná. Několik šancí před Šulanem zastínila přesilovka Rokycan, ze které vyplynula jednatřicet vteřin před druhou sirénou čtvrtá branka hostů – 0:4.

Na začátku poslední dvacetiminutovky měl branku na holi další hráč Písku – Vondřich najížděl zprava na branku Šulana, jeho blafák ale brankář hostů zastavil betonem. V pětačtyřicáté minutě se Písečtí konečně dočkali a po přihrávce Gáby probudil své střelecké vášně Richard Pitel. V dalším průběhu hry už se Písku nepodařilo zkorigovat a do konce utkání přidal pouze, stejně jako soupeř, jednu branku.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „My jsme dali příležitost všem hráčům, takže nastupovala celá soupiska. Soupeř byl lepší než my, přičemž většinu branek si dokázal vyprodukovat ze svých přesilových her. Z naší strany se v utkání objevilo mnoho faulů, něco se nám líbilo, něco méně ale taková je příprava. Také se nám odkrylo něco o hráčích, které testujeme, což je určitě dobře, protože potřebujeme vybrat ten nejsilnější kádr.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy