Šedesát minut zlých hokejových můr

Pokud bude platit přísloví, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp, pak je všechno v pořádku. Ovšem spoléhat na přísloví, to je věc ošidná. Písek první zápas v play-off nezvládl, vykročil ne snad levou, ale přímo prokletou nohou a utrpěl doma porážku s až čtrnáctým celkem tabulky Litoměřicemi 2:3. Katem Píseckých byla špatná koncovka, velká kamarádka brankáře soupeře Volkeho. Ten pochytal co mohl, obdržené trefy z holí Radka Hovory a Mošovského ho tak moc nemrzely. Domácí prohrávají v sérii 0:1 a krutý systém play-off jasně velí – pokud se ve čtvrtek v Lovosicích nevyhraje, sezóna je u konce.
2.liga ČR, ČF1, út 17.3.2009, Zimní stadion Písek
Písek
Litoměřice
2:3
0:1, 0:1, 2:1
Branky a nahrávky: 46. Hovora (Bláha), 54. Mošovský (Mazanec) - 11. Šnajdr (Zuziak), 34. Horejsek (Patzenhauer), 53. Patzenhauer (Volke). Rozhodčí: Dundr - Andrejsek, Podracký. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 950. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.
Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Procházka Filip, Mazanec, Bílek, Martinka, Procházka Pavel, Kalečík - Bláha, Míka, Ježek, Novotný, Hovora, Slavík, Mošovský, Vondřich, Novák Vladimír, Kica, Kudrna.
Litoměřice: Volke - Kaltenböck, Musílek, Jakl, Hillmich, Kolbaba, Vejvoda, Svoboda, Patzenhauer, Šnajdr, Procházka Petr, Husička, Horejsek, Zuziak, Petrus, Tvrzník, Záměčník, Novák Martin, Antoš, Buďa.
V první velké příležitosti se ocitnul písecký Hovora, který tvrdou střelou napálil tyč. O minutu později v první přesilové hře byli dva domácí hráči samotni před brankářem hostů , gól nevstřelil ani jeden z nich. Na začátku páté minuty Mazanec nahozenou střelou ohrozil hostujícího brankáře, kterého nepřekonal. O chvíli později se Vondřich snažil dorazit střelu Mazance, kotouč mu ale sklouznul z hole.V sedmé minutě se v úniku ocitl hostující Horejsek, Pinkas zasáhnul levým betonem. Za další minutu Martinka prudce vystřelil od modré, Volke s potížemi zasáhl vyrážečkou. V jedenácté minutě vstřelili hosté branku, Martin Šnajdr, který v přesilové hře unikl obraně domácích a přesnou střelou zakončil k pravé tyčce. O dvě minuty později Hovora tečoval střelu Nováka, ke vstřelení vyrovnávající branky mu chyběly centimetry. Ve čtrnácté minutě Ježek střílel z mezi kruhů, jeho zakončení však mířilo do středu branky. O chvíli později byl Bláha před litoměřickým gólmanem naprosto osamocen, vyrovnat se mu nepodařilo. V osmnácté minutě unikli domácí obraně Hlusička s Buďou, své zakončení překombinovali. Konec první třetiny dohráli hosté v přesilové hře, v té se jim zvýšit náskok nepodařilo.

V první třetině byl opticky lepším celkem Písek, jedinou branku utkání ale vstřelili hosté díky trefě Šnajdra.

V úvodu druhé třetiny se snažil Patzenhauer prostřelit Pinkase ten svoje betony včas sklapnul k sobě. O chvíli později Ježek střílel z kruhů, Volke s potížemi vyrazil kotouč do rohu kluziště. V dvacátépáté minutě se Buďa snažil proháčkovat před domácího brankáře, tomu ovšem na poslední chvíli zabránil Svoboda. O tři minuty později v početní výhodě tvrdě vystřelil od modré čáry Procházka a jen těsně minul branku hostů. V třicátéprvní minutě měli obrovskou příležitost domácí, když Mošovský zaváhal a netrefil odkrytou klec hostů a poté zakončoval jen do brankáře. O dvě minuty později z kruhu vystřelil Horejsek, který trefil Pinkasovo rameno. O chvíli později se Jaroslav Horejsek prosadil, když v samostatném úniku krásným blafákem překonal bezmocného Pinkase. O tři minuty později hned po vhazování vystřelil Kica, Volke svůj tým podržel. V závěru druhé třetiny si v početní výhodě litoměřičtí drželi svůj dvougólový náskok .

Po čtyřiceti minutách na světelné tabuli svítilo skóre 0:2, které čekal jen málokdo. Písecké hokejisty trápila koncovka, i přes velké množství příležitostí se ani jednou nedokázali prosadit.

Na začátku třetí třetiny byla vidět snaha na domácích snížit a usadili se tak ve třetině hostů, ovšem litoměřická obrana byla pozorná. V čtyřicátéšesté minutě se domácí konečně prosadili, zpoza branky Bláha našel Radka Hovoru, který střelou po ledě snížil na 1:2. Píseckým vstřelená branka hodně zvýšila sebevědomí a i nadále hráli velmi aktivně. O tři minuty později ve vlastním oslabení unikl hostující Patzanhauer, který nastřelil tyčku Pinkasovi branky. V padesátédruhé minutě zvýšili hosté již na 3:1, Vlastimil Patzenhauer zpracoval dlouhý pas od Volkeho a střelou k levé tyči skóroval. O minutu později přišla rychlá odpověď domácích, Martin Mazanec střelou po ledě snižoval na rozdíl jediné branky. V padesátéosmé minutě byl domácí celek blízko vyrovnání, zmatku před Volkem nedokázal využít Novák. V závěru utkání se domácí nedokázali dostat do tlaku, ve kterém by ještě mohli vyrovnat a tak si Litoměřičtí připsali první důležitou výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Vladimír Caldr, trenér Písku: „Přesvědčili jsme se o tom, že play-off je něco úplně jiného. Důležitý byl začátek zápasu, který nám nevyšel. Nedokázali jsme zúročit dvě přesilovky a naopak jsme v oslabení inkasovali. To soupeře posadilo na koně. My se ve druhé třetiny snažili vyrovnat. Vytvořili jsme si v prvních deseti minutách slušný tlak, bohužel jsme si ale zbytečnými vyloučeními hru sami rozházeli. Soupeř nás vybrejkoval. My si tyto situace nedokázali pokrýt a soupeř hned dvakrát z brejku skóroval. Z těchto chyb se musíme do dalšího utkání poučit.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy