Písek zvládl zahraniční prověrku na jedničku!

P í s e k - K řece Otavě dnes zamířil zahraniční soupeř. Ač byli Rakušané draví a chtiví vítězství, Písečtí jim na vlastním ledě nedali jedinou šanci pokořit gólmana Pinkase. Naopak sami se blýskli třemi góly. Hned úvodním Karel Mošovský ve druhé třetině, v poslední části hry ho následovali zkušení Tomáš Květoň a David Míka.
Další zápas ze série přípravných utkání čeká na svěřence trenéra Rudolfa Suchánka již tuto neděli v Klatovech. Doma se představí znovu ve čtvrtek 27.8. právě proti Západočechům.
(zdroj obrázku: http://redbulls.com/icehockey/)
přípravné zápasy A-týmu, přípr., pá 21.8.2009, Zimní stadion Písek
Písek
EC Red Bull Salzburg II
3:0
0:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 30. Mošovský (Suchánek, Procházka R.), 55. Květoň (Bláha), 60. Míka(Hovora). Vyloučení: 9:14. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 305.
Písek: Pinkas (Pipek) - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Žlůva, Mazanec, Heršálek, Burkoň, Všetečka - Ježek, Hájek, Gába - Květoň, Bláha, Hovora - Míka, Suchánek, Mošovský - Slavík, Bican
EC Red Bull Salzburg II: Honecl (Iberer) - Töbling, Reissinger, Isoop, Beckett, Schutte, Friedl, Feitchner, Ullrich - Korner, Ecker, Heindrich - Kauschitz, Unterweger, Brucker - Untergansic, Seewald, Beiter - Kurat

Hned od počátku bylo utkání velmi rychlé. Rakouští soupeři se rozhodli předvést to nejlepší, co v nich je, a také písecký celek rozhodně nechtěl nechat nic náhodě a od začátku se snažil zatlačit soupeře. Střílet na branky se začalo proto hned vzápětí, ani jeden z brankářů si nikterak neodpočal. Ale vzhledem k těmto skutečnostem se začlo i velice brzy vylučovat. Šňůru pětadvaceti vyloučení započal v deváté minutě písecký kapitán Milan Bláha. V první třetině se ovšem písečtí fanoušci gólu nedočkali a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:0.

Ani ve druhé třetině se nikdo oddechu nedočkal. K rychlosti utkání se přidala ještě dravost a zvýšená agresivita Rakušanů, kterou si ovšem modrožlutí nenechali v nejmenším líbit a zahájili slušný protiúder. Skóre otevřel v polovině zápasu Karel Mošovský, který se trefil do soupeřovy klece po krásné souhře se spoluhráči - 1:0. Do konce utkání bylo k vidění ještě pět faulů, které sudí potrestali vyloučením. Ani jedno z nich nebylo potrestáno golem, ač se puk jednou dokutálel až za záda píseckého Pinkase. Ovšem hlavní rozhodčí zapískal a upažil dříve, než puk stihl přejít brankovou čáru.

V poslední části zápasu již začínali být Salzburgští značně nervozní. Jejich záměr ukázat se v co nejlepším světle nevycházel zdaleka tak, jak by chtěli. Přibylo tedy menších i větších šarvátek na ledě. Písečtí potrestali nervozitu Rakušanů hned dvěma góly. Z prvního se radoval kanonýr Tomáš Květoň, který vsítil po přihrávce Milana Bláhy - 2:0. Hned poté nabrala agresivita soupeře ještě větších obrátek, až si mnozí diváci pokládali otázky, zda se jedná opravdu o přípravu a nebo jestli utkání nebude přerušeno. Písečtí ovšem hráli i nadále s rozvahou a v posledních sekundách zápasu stvrdili své vítězství gólem Davida Míky - 3:0

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér IHC KOMTERM: "Myslím si, že to byl kvalitní zápas. Hráli jsme s hráči béčka Salzburgu, kteří hráli do těla a velmi dobře bruslili. Hráli úderný hokej, jaký se dnes ve světě hraje. Naše mužstvo podalo výborný výkon, výborně zachytal i brankář Pinkas. Kdyby takových utkání bylo víc, byl bych rád. Sice v naší hře ještě nějaké chyby jsou, ale věřím, že se to bude zlepšovat. Pozítří nás čekají Klatovy a v úterý Jindřichův Hradec, takže doufám, že se chyb pokud možno vyvarujeme a výkon půjde nahoru. Dnes jsem s výkony hráčů spokojený."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy