Písek otočil zápas v Benešově a připsal si první letošní body za výhru 3:1

O tomto víkendu druholigisté poprvé zkřížili hokejky v boji o první body nového ročníku. Úvodní sobotní porce zápasů se týkala také hráčů IHC KOMTERM Písek, kteří si debut letošní mistrovské sezony odbyli v aréně Vodních Lvů v Benešově.
Byli to domácí, kteří do utkání vstoupili lépe a vyhráli díky trefě Kocman úvodní dějství, ale poté se již trefovali jen hosté. Ve druhé třetině Písečtí dvěma góly otočili vývoj zápasu a své první letošní vítězství navíc potvrdili pojišťovací brankou v závěru. Jako první z týmu IHC se letos prosadil Petr Šulčík. Stejný hráč zajistil také vítěznou druhou branku. První gól si připsal také loňský nejlepší střelec Písku - kapitán Milan Bláha. .
Doplněno o statistiky a ohlas Rudolfa Suchánka.
2.liga ČR, 1. kolo, so 12.9.2009
Benešov
Písek
1:3
1:0, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 8. Kocman (Starec) - 23. Šulčík, 28. Šulčík (Procházka P.), 52. Bláha (Mazanec). Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 132. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Benešov: Malík - Verbík J., Císař, Zeman, Verbík R., Vejvoda, Srdínko, Starec, Kaňka, Kocman, Holánek, Jágr, Štětina, Jaeger, Jeništa, Nestrašil
Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Žlůva, Mazanec, Heršálek - Hovora, Bláha, Javůrek - Ježek, Květoň, Šulčík - Míka, Suchánek, Slavík - Gába, Hájek, Mošovský

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Rozhodně to nebylo jednoduché utkání. Benešov hrál od začátku výborně a laciným gólem šel do vedení. My si po první třetině všechno vyříkali a v dalším průběhu už jsme podle mě měli více ze hry my. Soupeře jsme pak ani příliš nepouštěli do střely a na Pinkase od druhé části jen pár střel. Na celkově hře bylo vidět, že jde o začátek sezóny, ale myslím si, že tým hrál výborně."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy