Písečtí se před pauzou pořádně rozstříleli, Vajgar si odvezl jedenáct branek

Hokejisté Písku neochutnali trpkou chuť porážky ani v posledním utkání letošního roku a před vánoční přestávkou se svěřenci trenéra Suchánka vezou na vítězné vlně. Písecký tým totiž vyhrál také proti Vajgaru a celkově to byla pro kádr útočící na postup osmá výhra. Písek udělil svému poslednímu soupeři pořádnou lekci. Do hradecké sítě dohromady napadalo jedenáct branek a třetí tým tabulky si nakonec od Otavy odvezl debakl 3:11. Písecký tým teď čeká dlouhá zápasová pauza a ke svému dalšímu utkání se Jihočeši postaví až 6. ledna, kdy IHC KOMTERM zamíří na kutnohorský led.
2.liga ČR, 26. kolo, út 22.12.2009
Písek
Jindřichův Hradec
11:3
2:0, 6:2, 3:1
Branky a nahrávky: 4. Javůrek (Procházka R., Bláha), 14. Mazanec (Novák V., Míka), 31. Šulčík P. (Květoň, Gába), 31. Heršálek (Suchánek, Novák V.), 32. Slavík (Vaniš, Hovora), 34. Suchánek (Novák V.), 37. Slavík (Šulčík P., Květoň), 40. Javůrek (Bláha, Procházka P.), 45. Bláha (Rezek, Procházka R.), 52. Vaniš (Hovora, Slavík), 56. Novák V.(Dietz, Gába) - 26. Kanov (Chmel, Kupec), 38. Kupec (Chmel), 47. Dvořák (Kupec, Šulčík R.). Rozhodčí: Nečas - Marek, Žemlička. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 620. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:2, 8:2, 8:3, 11:3.
Písek: Pinkas - Kalečík, Procházka P., Heršálek, Procházka R., Mazanec D., Dietz, Všetečka - Gába, Hovora, Bláha, Rezek, Květoň, Šulčík P., Míka, Suchánek, Slavík, Novák V., Vaniš, Tollinger, Javůrek
Jindřichův Hradec: Hnízdil (32. - 40. Melišík) - Tupý, Vinogradov, Klíma, Zich, Kanov, Zíb, Bílek, Fiedler - Novák I., Mazanec J., Hájek, Matušík, Bula, Mikš, Skokan, Šulčík R., Dvořák, Kupec, Voříšek
Po dvou minutách nebezpečně střílel Dietz, hostující brankář kotouč vyrazil před sebe, k dorážce se dostal Šulčík, který těsně minul bránu. O minutu později doslova dotlačili domácí hráči kotouč do branky. Robert Procházka nastřelil puk na bránu a Javůrek zasunul kotouč za Hnízdilova záda. Na začátku osmé minuty vystřelil Klíma do středu brány, kde stál připravený Pinkas. O chvíli později střílel Kanov, domácí brankář si jeho pokus pohlídal. V jedenácté minutě vystřelil tvrdě Robert Procházka, Hnízdil jeho pokus s potížemi zkrotil. O minutu později Gába vypálil z bezprostřední blízkosti, puk se otřel o břevno. Ve čtrnácté minutě sehráli krásnou akci Novák s Mazancem. První jmenovaný chytře přihrál najíždějícímu Mazancovi a ten nekompromisně prostřelil jindřichohradeckého brankáře. O chvíli později Rezek střílel z blízkosti, ale pouze rozvlnil boční síť. Ve velké příležitosti se ocitnul Dvořák, na kterého zívala prázdná brána, ale hostující útočník bránu netrefil. V následujících minutách se hosté dostali do několika příležitostí, ale ke vstřelení branky jim chybělo i štěstí.

V první třetině měli více ze hry domácí hráči, kteří dokázali vstřelit dvě branky. Jindřichohradečtí hokejisté měli několik šancí, ale překonat Pinkase v domácí bráně se jim nepodařilo.

V úvodu druhé části nebezpečně vystřelil Heršálek, Hnízdil vyrazil kotouč před sebe, poté se k dorážce dostal květoň, dorážku hostující brankář ukryl ve své lapačce. V dvacáté páté minutě měli hosté možnost přesilové hry 5:3, kterou využili v dvacáté šesté minutě. Kanov z prostoru kruhu propálil domácího brankáře mezi betony. O minutu později pálil od modré čáry Skokan, Pinkas si jeho pokus pohlídal. V třicáté první minutě skórovali domácí z přečíslení, jmenovitě Petr Šulčík. V téže minutě sehráli domácí hráči další pěknou akci, na jejíž konci stál Heršálek. O chvíli později svítilo na ukazateli skóre 4:1 Vanišovu střelu doklepnul Slavík do odkryté klece. O další minutu později se dostali do přečíslení Vaniš se Slavíkem, druhý jmenovaný skóroval z dorážky. V třicáté třetí minutě střílel z úhlu Kupec, domácí brankář zasáhnul lapačkou. O minutu později byl stav už 6:1. Míka zavezl puk do útočného pásma, přihrávkou našel Suchánka, který vstřelil šestou branku Písku. V třicáté sedmé minutě uniknul Slavík hostující obraně a střelou pod horní tyč zvýšil na rozdíl šesti branek. O chvíli později hosté snížili na 7:2. Kupec zcela osamocený před domácí bránou dorážel do prázdné klece. Minutu před koncem druhé části nebezpečně vystřelil Javůrek, Melišík jeho pokus zbrzdil a puk se došoural za brankovou čáru.

Druhá třetina vyzněla jednoznačně pro domácí mužstvo. Písečtí hokejisté svému soupeři nasázeli šest branek, hosté skórovali dvakrát. Do třetí třetiny si domácí tým odnášel luxusní šestibrankový náskok.

Ve čtyřicáté čtvrté minutě ujel Bláha jindřichohradecké obraně a bekhendovou kličkou překonal Hnízdila. O dvě minuty později hosté vstřelili třetí branku zásluhou Kupce. V čtyřicáté deváté minutě mohl Petr Šulčík vstřelit desátou branku domácích, ale minul branku. O chvíli později se ve veliké příležitosti ocitnul Matušík, jeho zakončení Pinkas dobře přečetl. V padesáté druhé minutě se domácím podařilo vstřelit desátou branku. Vaniš překonal Hnízdila z bezprostřední blízkosti. O dvě minuty později Zich střílel tvrdě z mezikruží, Pinkas jeho pokus vyrazil. V padesáté páté minutě bylo skóre už 11:3. Novák skóroval z úniku střelou mezi nohy Hnízdila. O minutu později z mezikruží pálil Pavel Procházka, Hnízdil jeho střelu vyrazil. O chvíli později se Kupec pěkně prokličkoval až před Pinkase, ten ale kotouč zalehnul. Utkání se dohrávalo za bouřlivého potlesku publika.

Zápas nakonec skončil 11:3. Jindřichohradečtí se úvodní část drželi statečně, ale ve druhé a třetí třetině se hrálo po většinu času v útočném pásmu Písku.

Ohlasy trenérů

Ohlasy připravujeme...

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy