Písecký tým opět naděloval, Kutná Hora si odvezla jedenáct kousků

Jestli někdo očekával, že písecký tým podruhé za sebou klopýtne, hodně se mýlil. Jihočeši na svého dalšího soupeře z Kutné vlítli hned od začátku a v desáté minutě vedl písecký tým nad Kutnou Horou o tři branky. Písecký celek byl k nezastavení také v následujících minutách a náskok Suchánkových svěřenců nezastavitelně rostl. Nakonec se počet branek v síti kutnohorských Sršňů vyšplhal na jedenáct gólů a hostující tým tak musel u Otavy překousnout hodně trpkou porážku. Píseckému fanouškovi se mimo jiné představila také jedná nová tvář. Tou byl Josef Urbanec, který je zatím v Písku na zkoušce. V utkání s Kutnou Horou byl však vidět a na celkové výhře se podílel dvěma góly a jednou asistencí. Své sedmé čisté konto si připsal na své konto brankář Michal Pinkas.
2.liga ČR, 33. kolo, st 27.1.2010
Písek
Kutná Hora
11:0
3:0, 5:0, 3:0
Branky a nahrávky: 1. Rezek (Kalečík, Bláha M.), 3. Mošovský (Míka, Novák), 9. Šulčík (Javůrek, Květoň), 21. Procházka R. (Bláha M.), 24. Urbanec (Procházka P., Novák), 25. Novák (Šulčík, Květoň), 31. Bláha M. (Rezek, Míka), 37. Novák (Mošovský, Mazanec), 55. Urbanec (Procházka P.), 55. Novák (Urbanec, Procházka P.), 56. Bláha M. (Květoň, Procházka P.). Rozhodčí: Pražák - Nepomucký, Žemlička. Vyloučení: 5:10, navíc Malý (KHO) - 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Průběh utkání: 0:0, 11:0.
Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Heršálek, Mazanec, Tollinger, Dietz , Všetečka - Javůrek, Urbanec, Bláha M., Rezek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský, Kořánek
Kutná Hora: Kalousek (4. Malý) - Křišťan, Prachař, Bláha R., Kadlec, Florian, Adamec, Bělohlávek, Veselý, Heřmanský, Hemský, Sladký, Janata, Chvalovský, Králíček, Šlejtr, Svoboda
Začátek utkání byl hodně svižný. V první příležitosti se ocitnul Rezek, který střelou z kruhu vymetl pavučiny v levém horním rohu Kalouskovy brány 1-0. O dvě minuty později svítilo na ukazateli skóre 2:0 díky Mošovskému, který kutnohorského brankáře prostřelil mezi betony. To bylo na hostujícího gólmana příliš a do svatyně pustil Tomáše Malého. Ve čtvrté minutě měli hosté velkou příležitost. Střelu Floriana domácí brankář vyrazil před sebe, k dorážce se dostal Svoboda, ale ve vyložené příležitosti přestřelil bránu. Po divokém začátku se hra uklidnila. V čase 8:09 zvýšili domácí náskok na 3-0. Přečíslení dva na jednoho, po přihrávce Javůrka se štěstím po teči kutnohorského obránce zužitkoval Šulčík. O minutu později Robert Procházka nebezpečně střílel od modré čáry, Malý vytěsnil kotouč betonem. Ve třinácté minutě se Sladký sám řítil na Pinkase, ten zasáhnul efektivním zalehnutím. O dvě minuty později se Bláha snažil překvapit Malého, ten si střelu domácí ho útočníka pohlídal. Do konce úvodní části se nic zvláštního nestalo.

A tak tuto třetinu zaslouženě zvítězili písečtí hokejisté 3-0. O branky domácích se postarali: Rezek, Mošovský a Šulčík.

Na začátku druhé třetiny se domácím povedlo vstřelit ještě rychlejší gól než v úvodní třetině. V čase 20:05 Robert Procházka vystřelil od červené čáry, jeho projektil skončil v síti hostujícího brankáře. O dvě minuty později jel sám na brankáře Květoň, ale zakončil pouze do připraveného brankáře Malého. Ve stejné minutě měl byl Adamec sám před brankářem, ale Pinkas si horní roh své branky dobře pokryl. V dvacáté čtvrté minutě se předvedl Urbanec, který v pádu zakončil do kutnohorské brány. Písecký tlak neustával. Šestý gól Písku vstřelil v čase 24:51 Novák. O dvě minuty později Kořánek střílel od modré, jeho pokus těsně minul tyč. V polovině utkání Bláha uniknul hostující obraně a přesnou střelou k pravé tyči zvýšil náskok domácích už na 7:0. O minutu později Mazanec prověřil pozornost hostujícího brankáře, Malý si střelu píseckého obránce pohlídal lapačkou. V třicáté třetí minutě se dostal do úniku Křišťan, ale Pinkas jeho střelu vyrazil betonem. V čase 36:25 svítilo na ukazateli skóre už 8:0. O osmou branku domácích se postaral Novák, který tečoval střelu Mazance. O dvě minuty později najížděl sám na brankáře Bláha, Malý si připsal úspěšný zákrok.

Po dvou periodách byl stav 8:0. Písečtí hokejisté svému soupeři ve druhé třetině nasázeli pět branek a do třetí třetiny si odnášeli luxusní náskok.

Na začátku třetí třetiny měli hosté příležitost v podobě přesilové hry 5:3, ale všechny pokusy hostů Pinkas zlikvidoval. V čtyřicáté páté minutě střílel z kruhu Heršálek, Malý zasáhnul svou lapačkou. O dvě minuty později Bláha střílel nebezpečně z mezikruží, ale Malý se vytáhnul kvalitním zákrokem. V padesáté minutě střílel od modré Florian, písecký brankář zasáhnul betonem. O dvě minuty později střílel od modré Robert Procházka, brankář Kutné Hory jeho střelu vyrazil do ochranné sítě. V čase 54:01 Pavel Procházka podržel kotouč v útočném pásmu a ve vhodnou chvíli přihrál zcela volnému Urbancovi, který pohodlně zakončil do prázdné brány. O chvíli později vstřelili domácí desátý gól. Pavel Procházka po vhazování opět našel Urbance, ten ale podruhé v rychlém sledu překonat Malého nedokázal. Povedlo se to až dorážejícímu Novákovi, který uklidil puk do kutnohorské branky.V čase 57:10 Květoň přihrál Bláhovi, který z mezikruží propálil kutnohorského brankáře 11:0. Minutu před koncem najížděl na malého Javůrek, hostující brankář včas vyjel a znemožnil tak domácímu hráči ve skórování.

Utkání nakonec skončilo vysokým výsledkem 11:0. A nutno dodat, že to bylo vítězství zasloužené. Písečtí hokejisté své soupeře téměř k ničemu nepustili. Naopak hráči Kutné Hory se měli celý zápas na pozoru, když se na jejich bránu valil jeden útok za druhým.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: "Myslím, že to bylo jednoznačné utkání, které jsme si od prvních minut hlídal a pokud bylo potřeba, Michal Pinkas nás vzadu jistil. Soupeře jsme k ničemu většímu nepustili, hráli jsme zodpovědně zezadu a utkání se násm povedlo. Mužstvo šlapalo, jak by mělo a já jsme rád, že jsme tento zápas takhle perfektně zvládli. Všem hráčům bych chtěl dneska poděkovat."

Karel Dvořák, trenér Kutné Hory: "První dvě střely na branku skončily v naší síti, to rozhodlo. Pak už se rozhodovalo, kolik gólů nám Písek dá… dali jich jedenáct. Domácí nás jednoznačně přehráli ve všech směrech. Po minulém prohraném zápase jsme se chtěli dát trochu do kupy po psychické stránce, to se nám nepovedlo. Těžko se budeme dostávat do pohody na nedělní zápas."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy