Perfektní obrat vynesl další výhru

Písečtí hokejisté si v posledním domácím přípravném utkání připisují další vítězný zářez. Čtvrteční zápas se přitom od svého začátku nevyvíjel pro Suchánkův výběr vůbec dobře. Tým od Otavy ve dvanácté minutě prohrával o tři branky a v tu chvíli věřil ve výhru IHC KOMTERM asi málokdo. Jenže písecký kádr se zvedl a postupně dokázal nepříznivě vypadající náskok soupeře smazat, přičemž necelých pět minut před koncem přenesl vedení na stranu Písku Hovora. Všechny branky juniorského výběru HC MOUNTFIELD obstarali hráči protřelí píseckým hokejem, když se po jedné brance trefil Vráblík, Vaniš a Semrád. Ještě než se druholigový kolotoč naplno roztočí, čeká písecké hokejisty ještě jedna prověrka. V úterý IHC KOMTERM zamíří ke svému poslednímu přípravnému utkání na led Berouna.
přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 3.9.2009
Písek
České Budějovice
4:3
2:3, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 18. Procházka P. (Květoň), 19. Mošovský (Žlůva), 53. Suchánek (Slavík), 56. Hovora (Javůrek) - 5. Vráblík (Makovský, Seidl), 7. Semrád (Heřman), 12. Vaniš. Vyloučení: 17:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 255. Průběh utkání: 0:3, 4:3.
Písek: Pinkas - Procházka P., Kalečík, Procházka R., Žlůva, Mazanec, Heršálek, Všetečka - Hovora, Bláha, Javůrek, Ježek O., Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Mošovský, Hájek, Novák, Bican
České Budějovice: Hrubec - Budina, Semrád, Vráblík, Makovský, Dietz, Předota - Heřman, Ježek A., Rezek, Marek, Vaniš, Seidl, Boška, Sumerauer, Míšek
Hned ze začátku se utkání hrálo ve svižnějším tempu, hrálo se nahoru dolu, ale ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit gólovou příležitost. Domácí nabídli českobudějovickým výhodu přesilové hry a v páté minutě střelou od modré potrestal vyloučení domácích VRÁBLÍK. Následně mohli písečtí srovnat, když po sobě ohrozili hostujícího brankáře Hovora a Bláha. V osmé minutě hosté zvýšili svůj náskok na rozdíl dvou branek, to když po rychlé akci SEMRÁDA na dvakrát překonal Pinkase. Druhá branka hosty očividně nakopla a ti hráli nadále útočný hokej. Písečtí zjevně nestačili, a tak museli mnohdy tahat za „záchranou brzdu“. O tři minuty později českobudějovičtí zvýšili již na rozdíl tří branek, to když VANIŠ skóroval přesnou střelou k levé tyči. Následně si slušnou příležitost připsal Procházka, ovšem jeho tvrdou střelu dokázal Hrubec zkrotit. V osmnácté minutě sehráli pěknou akci domácí, květoň přihrál Pavlu PROCHÁZKOVI a ten z bezprostřední blízkosti propálil hostujícího gólmana. O chvíli později snížili domácí skóre na rozdíl jediné branky, MOŠOVSKÝ zblízka prostřelil Hrubce. V první třetině to vypadalo s píseckými špatně, zvlášť když na světelné tabuli svítilo skóre 0:3. Ovšem dvěmi slepenými brankami domácích v závěru vedli českobudějovičtí pouze o jednu branku.

V úvodu druhé třetiny tempo trochu opadlo a oba týmy se soustředili hlavně na defenzívu. V dvacátéšesté minutě měl obrovskou příležitost Javůrek, když na dvakrát se pokoušel překonat hostujícího brankáře, ten byl ale proti. Následně tempo opět vzrostlo a hrál se zase rychlý hokej. Za tři minuty si písečtí vyzkoušeli početní výhodu 4:3, při které si vytvořili několik slibných příležitostí, ovšem ani jednu z nich nedokázali přetavit v branku. Ve třicátédruhé minutě unikl hostující obraně Květoň, ovšem Hrubec si s jeho střelou poradil. Poté tempo trochu zmírnilo a oba týmy se do větších šancí dostávali zřídka. Ke konci druhé třetiny se o vzruch postaral hostující Ježek, jeho tvrdé střele však chyběla přesnost. Ve druhé třetině jsme žádnou branku neviděli. Tempo se trochu snížilo, vinou nepřesností v obou týmech. Také se poměrně hojně vylučovalo.

V úvodu třetí třetiny Květoň přihrával Ježkovi, jeho střela skončila těsně vedle branky. V následujících minutách opět rychlost hry brzdili nepřesnosti. V padesátédruhé minutě Martinka Z prostoru mezi kruží vypálil na Hrubce, ten jeho střelu vytěsnil nad bránu. O chvíli později se Javůrek ocitnul ve veliké příležitosti sám před bránou, hostující brankář byl opět bezchybný. Tlak píseckých se stupňoval a také dokázali vstřelit vyrovnávající branku, SUCHÁNEK skóroval z přečíslení. O minutu později otočili písečtí vývoj utkání, když HOVORA střelou mezi betony prostřelil Hrubce. Na svěřencích Karla Soudka byla vidět veliká snaha zápas vyrovnat, ale domácí hráli ve veliké pohodě. V závěru třetí třetiny se na chvíli hrálo na obou stranách ve třech, ovšem ani tento netradiční počet hráčů na ledě změnu skóre nepřinesl, a tak písečtí porazili juniory z Českých Budějovic 4:3.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Myslím, že vstup do utkání nebyl z naší strany vůbec špatný. Bohužel jsme ale byli zbytečně vylučování a z toho vyplynul náskok, který si soupeř postupně vyprodukoval. Jsou to stále ti samí hráči, měli by si ovšem uvědomit, že svou neukázněností oslabují celé mužstvo. Celkově se mi hra týmu ale líbila. V obraně i v útoku nám to fungovalo dobře a jsem rád, že jsme si s kvalitním soupeřem, jakým juniorka Budějovic bezesporu je, poradili.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy