Junioři nezvládli zápas s Jindřichovým Hradcem

Písečtí junioři prohráli utkání s Jindřichovým Hradcem. Po bezbrankové první třetině se ve druhé části děly věci. Soupeř od rybníku Vajgar nastřílel do písecké brány čtyři góly, postupně se trefili: Janeček, Schmidt, Maryška a Strnad. První dva jmenovaní vstřelili své branky ve vlastním oslabení. v poslední třetině se domácí snažili s výsledkem něco udělat. Ze začátku se jim to dařilo, na 1:4 snižoval Silbernágl, ovšem to bylo ze strany píseckých hráčů vše. Výsledek 1:6 dovršili Oušek a Miler.
Liga juniorů, sk. B, 13. kolo, pá 13.11.2009
Písek
Jindřichův Hradec
1:6
0:0, 0:4, 1:2
Branky a nahrávky: 41. Silbernágl (Koloušek, Srb) - 27. Janeček (strnad), 28. Schmidt (Vondruška) 32. Maryška (Vondruška), 33. Strnad (Oušek), 45. Janeček (Miler, Strnad), 56. Miler (Oušek, Strnad). Rozhodčí: Mandrysz, Šperl, Jílek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 55. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6.
Písek: Pavlů - Žemlička, Mečíř, Silbernágl, Hlinka, Pavlíček, Srb, Dvořák, Koloušek, Furch, Dupač, Gába, Jáchym, Jindra.
Jindřichův Hradec: Podskalský - Grochal, Maryška, Kortán, Oušek, Koller, Pospíchal, Vondruška, Schidt, Vácha, Strnad, Miller, Janeček, Körner, Kubín, Bryol.
Hned v úvodu utkání měl slibnou příležitost domácí Dvořák, ale hostující brankář byl na pozoru. O minutu později zazvonila tyč vajgarské brány po Gábově střele. Následně Koloušek pěkně prokličkoval až před Podskalského, ale ten střelu domácího hráče vykryl ramenem. V následných minutách se písečtí hráči snažili dobít obranu hostů, ale ta byla ve všech případech pozorná. V první dobré příležitosti se ocitnul jindřichohradecký Vácha, který uniknul píseckým obráncům, jeho pokus zlikvidoval Pavlů. V patnácté minutě střílel tvrdě Körner, domácí brankář si jeho pokus pohlídal. V devatenácté minutě Schmidt vystřelil od modré, Pavlů jeho pokus vyrazil. O chvíli později udělal Vondruška závar před domácí brankou, Pavlů byl i při této šanci pozorný.

První třetina skončila spravedlivou remízou. V úvodu sice strávili domácí více času ve svém útočném pásmu, ale jindřichohradecká defenzíva byla pozorná. V druhé desetiminutovce se hra vyrovnala, i přes to jsme branku neviděli.

V dvacáté první minutě střílel Gába od modré, ale Podskalský zasáhnul vyrážečkou. O chvíli později pálil Oušek těsně vedle pravé tyče. O dvě minuty později se dostal Vácha až před domácího brankáře, Pavlů střelu vytěsnil nad horní tyč. V dvacáté šesté minutě se hosté dostali do vedení, Janeček ve vlastním oslabení prostřelil píseckého brankáře střelou po ledě. O dně minuty později už byl stav 0:2, hosté se opět prosadili ve vlastním oslabení. Vodruška pěkně přihrál před bránu Schmidtovi, který se nemohl netrefit. Hosty dvě vstřelené branky povzbudili a z tlaku jindřichohradeckých hráčů vyplynula třetí branka Maryška se štěstím prostřelil domácího brankáře střelou k tyči. V třicáté třetí minutě zvýšili hosté na 0:4, Strnad prostřelil rozhozeného Pavlů. V další příležitosti hostů se ocitnul Schmidt, ale z nulového úhlu minul branku.

Druhá třetina lze zhodnotit jako jednoznačnou záležitostí pro jindřichohradecké hokejisty čtyři branky hovoří za vše. Obrana hostů navíc pouštěla domácí hráče do šancí jen výjimečně.

Třetí třetinu začali domácí dobře, Silbernágl z úhlu prostřelil hostujícího brankáře. Hosté se snažili odpovědět, střelu Vondrušky vychytal Pavlů. V čtyřicáté páté minutě se jim to povedlo Miler přihrál před bránu volnému Janečkovi a ten vstřelil pátou branku hostů. O dvě minuty střílel tvrdě Jáchym, ale Podskalský zasáhnul betonem. V padesáté první minutě dobře přečetl hru hostující brankář a svým včasným vyjetím až do kruhu zabránil domácím ve skórování. O čtyři minuty později přidali hosté šestou branku, Miler uniknul domácí obraně a tvrdou střelou k tyči skóroval. O odpověď se snažil Gába, ale v cestě do branky stálo rameno Podskalského. V následujících minutách se hrálo nahoru dolu. V poslední minutě střílel Mečíř, Podskalský byl na místě.

Zápas skončil výsledkem 1:6 a nutno podotknout, že spravedlivě. Utkání se mohlo vyvíjet jinak, kdyby domácí v úvodu proměnili některou ze svých šancí. Jenže na kdyby se nehraje a tak tři body putují k rybníku Vajgar.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy