Písecká juniorka nevyzrála na kolínské kozly

V pátek písečtí junioři přivítali na svém ledě celek kolínských kozlů. Postavení tabulce nasvědčovalo tomu, že bude Kolín jasným silnějším týmem. Na ledě tomu bylo naopak, protože písecká juniorka si nenechala proti favoritovi nic líbit. Nakonec po divoké přestřelce bohužel na Kolín nestačila. V píseckých barvách byl nejvíce vidět Tomáš Jícha, který vstřelil branku a měl spoustu dalších šancí. Na druhé straně byl nejlepším hráčem Jiří Pecka, který vstřelil hattrick a připsal si také jednu přihrávku.
Liga juniorů, sk. B, 25. kolo, pá 22.1.2010, KOMTERM arena
Písek
Kolín
4:7
0:1, 2:2, 2:4
Branky a nahrávky: 36:58 Tollinger (Gába), 38:54 Dvořák (Javůrek), 44:16 Jícha (Furch), 46:18 Silbernágl (Durčák) - 19:19 Jankovský (Šebek, Musil), 32:55 Pecka, 33:18 Pecka (Šebek), 42:26 Javůrek (Pecka), 43:01 Pecka (Jankovský), 52:42 Cerk (Ježek), 59:58 Šebek (Jankovský). Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 89. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:7.
Písek: Kafka - Furch, Mečíř, Silbernágl, Hlinka, Pavlíček, Srb, Dvořák, Tajbl, Javůrek, Jícha, Durčák, Mařík, Kodad, Kŕišťan, Gába, Tollinger
Kolín: Račňák - Pomichálek, Barták, Výborný, Drobný, Vaněk, Kráčmar, Pecka, Cerk, Javůrek, Jankovský, Musil, Šebek, Kapička, Nekvasil, Ježek

Začátek utkání se lépe vydařil písecké juniorce. Sice nevstřelila gól, ale z velkého tlaku vytěžila několik nebezpečných střel a dokonce i přesilovku. Domácí v této přesilovce rozjeli přihrávkový kolotoč, ale nakonec se jim přesilovku využít nepovedlo. Do šestnácté minuty se hrál pěkný a rychlý hokej. Během těchto minut se hra sice přelévala, ale nikdo nedokázal vystřelit na branku. Poté si Písek zahrál druhou přesilovku, kterou také nevyužil. Ke konci třetiny, v čase 19:19, otevřel skóre kolínský Václav Jankovský. Do konce tohoto dějství se nic jiného nestalo.

Písek načal druhou dvacetiminutovku opět obrovským tlakem, ve kterém se mu povedlo několik pěkných střel, které opět nekončily brankou. Své nebezpečné střely vyslal i soupeř z Kolína, ale také jemu se moc nedařilo. Na další gól se muselo čekat až do třiatřicáté minuty, kdy skóre na 2:0 pro hosty zvýšil Jiří Pecka. Netrvalo to dlouho a kozlové se mohli opět radovat, protože po dvaadvaceti vteřinách se prosadil ranou pod víko opět Jiří Pecka. Domácí ale s odpovědí na sebe nenechali dlouho čekat, protože se jim v dalších minutách také povedlo vstřelit dva slepené góly. První branku Písku zařídil Michal Tollinger, který střelu umístil nádherně pod růžek, o kontaktní gól se postaral Marcel Dvořák. Těmito góly skončila druhá třetina.

Jak jinak mohla začít třetí třetina než velkým tlakem Písku. Do obrovské šance na srovnání se dostal písecký útočník Ondřej Gába, který ale nedokázal prostřelit hostujícího gólmana Petra Ročňáka. Nakonec ve druhé minutě třetího dějství se radovali hostující kolínští kozlové, protože stav utkání na 2:4 zvýšil Petr Javůrek. Opět to netrvalo dlouho a po sedmatřiceti sekundách se radovali opět hosté. Tentokrát zvyšoval stav Jiří Pecka. Poté písecká juniorka dostala výhodu přesilové hry. Trest 5+KO dostal hostující Petr Javůrek za faul na hlavu při přerušené hře. Písečtí hned tuto přesilovku využili. Ze snížení se radoval Tomáš Jícha. Dalo by se říct, že to byl zápas slepených gólů, protože hned po dvou minutách se z dalšího kontaktního gólu radovali domácí. Tentokrát vsítil puk do klece hostů kapitán Písku Milan Silbernágl. Bohužel již v třiapadesáté minutě opět zvýšil stav ve prospěch Kolína Ondřej Cerk. Následně se párkrát vylučovalo a ke konci utkání si písecký trenér vybral oddechový čas. Následovala hra bez domácího gólmana. V těchto minutách měl Písek velký tlak a mnoho příležitostí, ale nakonec se ještě jednou prosadili hosté. Gól do prázdné branky vstřelil Daniel Šebek a dovršil tím výsledek utkání na 4:7 v neprospěch Jihočechů.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy