Junioři si po čtyřzápasové odmlce připsali výhru

Písečtí junioři dokázali v pátečním střetnutí porazit na svém ledě hokejisty Tábora. Zápas to byl divácky atraktivní, ve kterém se hráči z gólů radovali celkem dvanáctkrát. V úvodní třetině se Písek dostal do vedení zásluhou Bernada, ale táborští hráči do konce první části dokázali skóre otočit ve svůj prospěch, na 2:1. Ve druhé třetině bylo k vidění šest gólů, gólman Tábora lovil kotouč ze své sítě celkem čtyřikrát a dvakrát byl překonán brankář Písku. Do třetí třetiny šli hráči za stavu 5:4. Ve čtyřicáté čtvrté minutě dokázali hosté vyrovnat, ale do konce zápasu se ještě trefili dva domácí hráči a to Furch a Sýbek. Písek nakonec porazil juniory z Tábora 7:5.
Liga juniorů, sk. B, 27. kolo, pá 29.1.2010
Písek
Tábor
7:5
1:2, 4:2, 2:1
Branky a nahrávky: 8. Bernad (Gába), 21. Tollinger (Gába), 28. Jícha (Silbernágl), 34. Durčák (Jícha), 37. Javůrek, 47. Furch (Javůrek), 59. Sýbek. - 10. Němec L. (Čuvát, Němec M.), 16. Babka (Perník), 35. Němec L. (Vild, Němec M.), 36. Němec M. (Němec L., Vild), 44. Spánek(Drda). Rozhodčí: Šmíd - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 13:11. Využití: 1:1. Diváci: 78. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:4, 5:4, 5:5, 7:5.
Písek: Kafka - Furch, Bernad, Silbernágl, Hlinka, Pavlíček, Tollinger, Dvořík, Tajbl, Javůrek, Jícha, Durčák, Kučera, Gába, Dietz, Křišťan, Sýbek.
Tábor: Turanský - Čuvát, Hastrman, Hrůsa, Vlk, Schovánek, Haloun, Perník, Babka, Kropík, Drda, Pechánek, Němec L., Spánek, Němec M., Vild.
První vážnější příležitost měli domácí. Javůrek střílel z kruhu, táborský brankář sklapnul betony včas. Ve čtvrté minutě si Durčák najel až před brankáře, ten si spodek své brány dobře pohlídal. O minutu později Javůrek přihrál na zcela volného Bernada, kterému v rozhodující chvíli sklouznul puk z hole. V osmé minutě střílel z úhlu Tollinger, Turanský si střelu domácího obránce pohlídal lapačkou. V čase 8:00 byl Bernad zcela osamocen před táborskou bránou a toho dokázal využít, přesnou střelou pod horní tyč otevřel skóre 1-0. V čase 09:32 hosté vyrovnali, Lukáš Němec prostřelil domácího brankáře 1-1. Ve dvanácté minutě Drda důrazně dorážel kotouč, ovšem Kafka byl úspěšnější. V patnácté minutě se Dietz ocitnul ve veliké příležitosti, ale z bezprostřední blízkosti táborského brankáře nepřekonal. V čase 15:31 se hosté dostali do vedení Babka přesnou střelou překonal Kafku. O minutu později Pecháček sám najížděl na domácí bránu, ale bránu těsně minul. Minutu před koncem se o vyrovnání pokoušel Dvořák, ale jeho střela šla do středu brány, kde stál připravený Turanský.

Úvodní třetinu vyhráli hosté 2:1. Táborští hokejisté v úvodu působili zakřiknutým dojmem, ale postupem času se herně zvedli. Do druhé třetiny si tedy táborští hokejisté nesli jednobrankové vedení.

Po třiceti vteřinách ve druhé části Tollinger vyrovnal skóre, tvrdou střelou k tyči překonal táborského gólmana 2-2. V dvacáté třetí minutě se v příležitosti ocitnul Babka, ale kotouč mu sjel z hokejky. O minutu později si Drda vyjel zpoza brány až do brankoviště, ale jeho střela minula tyč o centimetry. V dvacáté osmé minutě na Perníka zívala prázdná brána, ale nedokázal skórovat. V čase 27:48 se potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš. Jícha překonal Turanského střelou k pravé tyči 3-2. O minutu později střílel z kruhu Bernad, Turanský zasáhnul betonem. V polovině utkání Pecháček vystřelil nenápadně, zato hodně nebezpečně, přes obránce. Kafka na jeho pokus ani nezareagoval, touš nakonec skončil na tyči. V třicáté třetí minutě střílel od modré čáry Dietz, táborský brankář byl na svém místě. V čase 33:49 uniknul hostující obraně Durčák, sólo zakončil přesnou střelou tyči 4:2. V čase 34:29 hosté rychle odpověděli, Martin Němec chytře přihrál Lukášovi Němcovi mezi kruhy, který střelou z první prostřelil Kafku 4-3. V čase 35:25 hosté vyrovnali Martin Němec byl zcela osamocen před domácím brankářem a měl dostatek času, aby efektivní kličkou překonal Kafku 4-4. V čase 36:47 Javůrek uniknul po chybě jednoho z táborských obránců a samostatný nájezd zakončil střelou mezi betony 5-4.

Druhá třetina skončila 4:2 pro Písek. Do třetí třetiny si tedy Písek odnášel jednobrankové vedení.

Ve čtyřicáté třetí minutě střílel Dietz, Turanský vytěsnil kotouč vedle tyče. V čase 43:56 se před Spánkem otevřel prostor a táborský hráč toho dokázal plně využít, přesnou střelou k pravé tyči vyrovnal stav na 5-5. v čase 46:50 se Písek dostal do vedení, Furch s velkou dávkou štěstí překonal táborského brankáře 6-5. V čase 50:49 uniknul táborské obraně Silbernágl, byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení, toho se ujal Sýbek, který se pokoušel Turanského překonat kličkou do bekhendu, ale táborský gólman nájezd zlikvidoval. V padesáté čtvrté minutě měli hosté příležitost v podobě přesilové hry 5 na 3, trvající půl minuty, ale písecká obrana hosty téměř k ničemu nepustila. O dvě minuty později Javůrek najížděl sám na táborského brankáře, ale bekhendovou kličkou Turanského nepřekonal. V čase 58:33 si Sýbek pohrál s hostujícím brankářem, kterého překonal z bezprostřední blízkosti 7-5. Po této brance byl Sýbek tvrdě sražen jedním z táborských hráčů. To si Sýbek nenechal líbit a schýlilo se k bitce, kterou nakonec rozhodčí ukončili.

Páteční střetnutí se divákům muselo velice líbit. Nebyla nouze o velké šance, pěkné góly a v závěru navíc došlo na pěstní souboj. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Písek nakonec dokázal zvítězit o dvě branky, 7:5.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Samozřejmě jsme rádi, že jsme dnes dokázali zvítězit. Do dnešního utkání jsme nastoupili s nejlepší možnou sestavou, kterou můžeme dát dohromady. Dnes bych chtěl pochválit naše útočníky, kteří se neustále drali do předu. Na druhou stranu obrana, s tou nejsem příliš spokojen. Defenzívu budeme muset do příštího zápasu vylepšit."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy