Juniorka byla blízko vítězství, nakonec bere bod

Po páteční důležité výhře čekal juniory o dva dny později další domácí zápas a tentokrát se na píseckém ledě přestavil Nymburk. Hostující tým šel ve čtvrté minutě šťastnějším gólem do vedení, Písečtí ovšem dokázali rychlé otočit. V první části se oba týmy trefili ještě jednou a Písek tak vedl po dvaceti minutách 3:2. Písek držel hubený náskok až do poslední minuty, patnáct vteřin před závěrečnou sirénou ale hostující tým dokázal při hře bez gólmana vykřesat vyrovnání. Oba týmy se tak rozešli smírně s jedním bodem.
Liga juniorů, sk. B, 28. kolo, ne 31.1.2010
Písek
Nymburk
3:3
3:2, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 8. Dietz (Durčák), 13. Vlček (Dvořák, Bernad), 18. Dvořák (Bernad) - 4. Hladík J., 17. Pánek (Končák, Novotný), 60. Rys. Rozhodčí: Němec - Flégl, Šperl. Vyloučení: 3:7, navíc Javůrek (PIS) - 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3.
Písek: Kafka - Furch, Bernad, Silbernágl, Pavlíček, Tollinger, Dvořák, Tajbl, Javůrek, Jícha, Durčák, Kučera, Gába, Dietz, Křišťan, Vlček, Jirků.
Nymburk: Beneš - Hladík J., Končák, Volf, Rylich, Rys, Jílek, Hladík T., Hampl, Hloušek, Vlach, Kozák, Pánek, Němeček, Novotný, Kadeřábek.
Po jedné minutě Vlček přihrával před bránu zcela volnému Dvořákovi, který těsně netrefil kotouč. V čase 3:35 Jakub Hladík ve vlastním oslabení vystřelil tvrdě od modré čáry, jeho projektil zapadnul do pravého horního rohu Kafkovy brány 0-1. V šesté minutě Pánek uniknul domácí obraně, střelou mezi betony na píseckého brankáře nevyzrál. V čase 7:07 se Stanislav Dietz postaral o vyrovnání, střelou od modré prostřelil Beneše 1-1. V desáté minutě Silbernágl střílel přes obránce, jeho pokus nymburský brankář zastavil. O chvíli později se Křišťan tečoval kotouč, ale i s tímto pokusem domácích si Beneš dokázal poradit. V čase 12:26 Filip Vlček tečoval střelu ?, na změnu směru puku hostující brankář nedokázal zareagovat 2-1 čtrnácté minutě se o vyrovnání pokoušel Němeček, písecký brankář si střelu pohlídal lapačkou. Na konci patnácté minuty Vlček mířil do levého horního rohu Benešovy brány, strážce svatyně zasáhnul svou rukavicí. V čase 16:11 se hostům povedlo vyrovnat. Martin Pánek využil závaru před bránou 2-2. V osmnácté minutě Gába střílel z kruhu, Beneš zasáhnul betonem. V čase 17:50 se sám před bránou ocitnul Marcel Dvořák, který překonal nymburského gólmana střelou k tyči 3-2.

V úvodní třetině byli o trochu lepší domácí hráči, kteří si dokázali vytvořit více příležitostí, než soupeř z Nymburka. Třetinu vyhráli domácí 3-2.

V dvacáté třetí minutě se Němeček ocitnul sám před bránou, ale vysoko přestřelil. V dvacáté šesté minutě Gába ujel hostujícím obráncům, samostatný únik zakončený střelou Beneš chytil. V následujících minutách byl k vidění nepříliš pohledný hokej. Rozehrávky na obou stranách brzdili časté nepřesnosti. V třicáté třetí minutě byl Hampl sám před domácím brankářem, ale promarnil vhodnou dobu ke střele. O dvě minuty později si Hloušek vyjel až do brankoviště, Kafka si spodek své brány dobře pohlídal. V třicáté deváté minutě Němeček střílel přes několik hráčů, které dokázal prostřelit, puk zastavil až Kafka v písecké bráně. Půl minuty před koncem Končák střílel z kruhu, domácí brankář zasáhnul svojí vyrážečkou.

Ve druhé části jsme gól neviděli. Málo k vidění bylo také šancí, kterých bylo na obou stranách poskromnu.

V čtyřicáté druhé minutě se Vlček pokoušel překonat nymburského brankáře z úhlu, ale neuspěl. O minutu později se k volnému Bernadovi odrazil skákající kotouč, který přeskočil i hokejku domácího hráče. O tři minuty později Furch vystřelil z mezikruží, Beneš si připsal další úspěšný zákrok. V padesáté třetí minutě se Durch pokoušel procedit touš mezi tyčí a tělem nymburského brankáře, ten si však tyčku dobře pokryl. O dvě minuty později Němeček a Novotný doráželi puk do brány, Kafka tomuto náporu odolal. O chvíli později Gába střílel z mezikruží, Beneš puk vytěsnil vyrážečkou. Dvě minuty před koncem ujeli domácí Durčák a Furch, Beneš střelu prvního jmenovaného vyrazil, poté Furch dorážel do prázdné brány, ale Beneš perfektním zákrokem kotouč dokázal vyrazit mimo tyče. Čtyřicet vteřin před koncem Nymburští odvolali brankáře a to se jim vyplatilo. Patnáct vteřin před závěrečnou sirénou Jan Rys využil závaru před bránou a vyrovnal na 3-3.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Myslím si, že dnes jsme viděli pěkný hokej na obou stranách. Nymburští ukázali své kvality, že si i za nepříznivého stavu dokáží vytvořit příležitosti. Nakonec se jim povedlo při hře bez brankáře zápas vyrovnat. Do dnešního utkání jsme nasadili silnou sestavu, ale ti hráči chybovali. A na konci jsme nedokázali výsledek udržet. Je velká škoda, že jsme nedokázali využít vypracované šance."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy