Jan Sýbek sestřelil benáteckou juniorku

P í s e k - V neděli odehrála písecká juniorka poslední domácí zápas sezóny. V něm byl z hráčů trenéra Slabého nejvíce vidět navrátilec Jan Sýbek, kterému se podařilo vstřelit tři góly a připsal si také jednu asistenci. Z benátských juniorů byl nejlepším hráčem Dominik Tregl, který jednu branku vstřelil a jednou asistoval. Poslední zápas juniorů IHC se odehraje v pátek od 19:00 na zimním stadionu v Táboře.
Liga juniorů, sk. B, 35. kolo, ne 7.3.2010, KOMTERM arena
Písek
Benátky
5:3
2:1, 0:0, 3:2
Branky a nahrávky: 8. Sýbek (Bernad, Dvořák), 11. Sýbek (Tajbl), 50. Furch (Durčák, Silbernágl), 58. Dvořák (Sýbek), 60. Sýbek (Dvořák) - 13. Prožák (Mikolášek, Tregl), 44. Tregl (Bezděk), Tomíček (Šubrt) Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Písek: Kafka - Furch, Bernad, Silbernágl "C", Tajbl "A", Sýbek, Dvořák, Hlinka, Pavlíček, Mečíř, Žemlička, Durčák, Srb, Koloušek, Křišťan, Kučera
Benátky: Peikrt - Bezděk, Nevosad, Mikolášek, Středula, Hostanský, Prožák, Tregl, Jakubčo, Tomíček, Šubrt, Budajev, Odcházel, Kuchta, Rovný

Na začátku utkání dostal Písek výhodu tří přesilovek za sebou. První dvě se mu nepodařilo proměnit, ale nakonec v té třetí otevřel skóre Jan Sýbek střelou mezi nohy gólmana. Následně se snažil písecký kapitán Milan Silbernágl napodobit střelu Jana Sýbka, ale neuspěl. V další obrovské šanci se objevil písecký Marcel Dvořák, ale ani nadvakrát nepřemohl hostujícího gólmana. V další písecké šanci se objevil Jan Sýbek, který dokázal prostřelit brankáře hostí a zvýšil stav utkání na 2:0 ve prospěch domácích. V dalším průběhu se dostali hosté do tlaku, který využili snižujícím gólem. Následovalo první oslabení písecké juniorky, ale ani to už nepřineslo gól a tak stav utkání byl 2:1 pro Písek.

Na začátku druhého dějství se dostal hostující Patrika Kuchtu do úniku, ale z bekhendové kličky trefil pouze tyč. Následovalo mnoho vyloučení na obou stranách, ale ani přes velký tlak obou mužstev nikdo nedokázal skórovat. Písecký kapitán Milan Silbernágl se následně dostal do obrovské šance, ale trefil gólmana do hrudi. Pak se dostala do šance opět písecká juniorka, ale Jan Sýbek ani Lukáš Mečíř neskórovali. Do konce třetiny se už jen vylučovalo a nehrál se pohledný hokej.

Začátek poslední třetiny vyšel lépe hostujícím hráčům, kteří už ve čtvrté minutě vyrovnali na 2:2. Poté se zase vylučovalo a gól padl až v polovině této třetiny. V pádu skóroval Jakub Furch. Následně se vtáhl písecký gólman Tomáš Kafka, který polapil tři nebezpečné střely soupeře. Pak se Písek dostal pod tlak a těžili z toho hosté, kteří vyrovnali na 3:3. Nakonec bylo velké drama. Oba týmy se snažily získat vedení. V této situaci lépe uspěli domácí díky gólu Marcela Dvořáka. V poslední minutě se trenér hostů rozhodl hrát bez brankáře, ale to se mu vymstilo, protože do prázdné brány rozhodl střelec večera Jan Sýbek.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy