Písek zápas s Benátkami otočil a připsal si v přípravě další výhru

V posledním domácím přípravném utkání se Písečtí utkali s dalším prvoligovým týmem, Benátkami nad Jizerou. Hosté si v první polovině zápasu vypracovali dvojbrankový náskok, Písečtí ale nesložili zbraně a nepříznivý stav 0:2 dokázali otočit na konečných 3:2. Brankově se za domácí prosadili Ferebauer, Bláha a Vladimír Novák. Celkově tak svěřenci trenérů Suchánka a Míky zaznamenali třetí vítězství v řadě. V následujících dnech čeká písecký tým téměř dvoutýdenní pauza na konci které Písek zamíří k zápasu na led partnerských Českých Budějovic.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., út 31.8.2010
Písek
Benátky
3:2
0:1, 1:1, 2:0
Branky a nahrávky: 33. Ferebauer (Výborný), 42. V. Novák (Výborný), 45. Bláha (V. Novák, Slavík) - 20. Jech (Vála), 29. Klimt (Kajínek). Rozhodčí: Poskočil - Šperl, Jílek. Vyloučení: 10:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 260. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Písek: Jágr - Kalečík, Vráblík, P. Procházka, Mazanec, Výborný, P. Novák, R. Procházka - Dragoun, Stejskal, Šulčík, Mikšovský, Kellner, Slavík, Polodna, Ferebauer, V. Novák, Bláha, Ježek, Suja.
Benátky: Stejskal - Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Vála, Drábek, Kajínek, Hobza, Tondr - Vařecha, Urban, Kica - Weiss, Skořepa, Klimt - Hudíček, Liška, Jech - Kopic.
Úvod utkání začaly oba týmy opatrně, hru kouskovala častá přerušení. Ovšem ve druhé minutě měl Slavík na hokejce úvodní gól, domácí hráč však nedokázal překonat ležícího Stejskala. Další solidní příležitost byla k vidění i na druhé straně, Kicovu střelu i následnou dorážku vychytal Jágr. V sedmé minutě se sám před benáteckým brankářem zjevil Dragoun, střela mu však nesedla a branku přestřelil. O čtyři minuty později střílel z úhlu Weiss, písecký brankář si levou tyč dobře pohlídal. V patnácté minutě sehráli rychlou akci Novák se Slavíkem, druhý jmenovaný řádně ověřil pozornost Stejskala, hostující gólman udržel čisté konto. O minutu později měl velkou příležitost Kopic, avšak z bezprostřední blízkosti přestřelil. Za dvě minuty z kruhu pálil Pavlů, Jágr zasáhnul betonem. V čase 19:08 se hosté dostali do vedení. Válovu střelu od modré čáry vyrazil písecký brankář před sebe, z následné dorážky se prosadil Ctibor Jech, 1:0.

Úvodní část zvítězili hráči Benátek gólem Ctibora Jecha. Do druhé periody si tak hosté odnášeli nejtěsnější vedení.

Na začátku druhé části se hrál rychlý hokej, nahoru dolu. Ani jeden z týmů si však nedokázal vytvořit vyloženou šanci. Až ve dvacáté sedmé minutě střílel přes obránce Kopic, písecký gólman kotouč vyrazil ramenem. V čase 28:20 přihrál Kajínek do jízdy Tomáši Klimtovi, který uháněl sám na brankáře a střelou mezi betony navýšil náskok Benáteckých na 2:0. V čase 32:25 už to bylo znovu o jeden gól. Jiří Ferebauer zakončil kombinaci střelou pod horní tyč, 1:2. Ve třicáté osmé minutě po chybě jednoho z hostujících obránců jel sám na brankáře Dragoun, bekhendová klička skončila vedle pravé tyče. Minutu před koncem druhé části Weiss chytře přihrával do jízdy Kopicovi, který zakončoval do středu brány kde stál pozorný Jágr.

Druhá třetina skončila nerozhodným výsledkem 1:1. Nejprve poslal Benátky do dvoubrankového vedení Klimt. Na rozdíl jediné branky snížil o čtyři minuty později Ferebauer. Do třetí části si tak Benátečtí znovu odnášeli nejtěsnější vedení.

Na začátku třetí periody Mikšovský zkoušel své štěstí z ostrého úhlu. Stejskal se nachytat nenechal. V čase 41:32 Výborný přihrával křižně před bránu volnému Vladimíru Novákovi, který prostřelil hostujícího brankáře mezi betony, 2:2. Písečtí hokejisté vycítili příležitost a drali se do útoku, to také přineslo ovoce. V čase 44:08 Milan Bláha uniknul benáteckým obráncům, svůj nájezd zakončil úspěšnou bekhendovou kličkou, 3:2. O dvě minuty později měli hosté vyloženou šanci. Z mezikruží střílel Liška, písecký gólman svůj tým podržel. V padesáté minutě měl Kajínek na hokejce vyrovnání, jeho pokus však těsně minul pravou tyč. V padesáté šesté minutě měli domácí výhodu zkrácené přesilové hry čtyři na tři. Benátečtí dokázali svou svatyni ubránit. V závěrečných minutách začali hosté přidávat tempo, zkusili i hru bez brankáře. To se Benáteckým málem stalo osudné. Dragounovi překazil radost obraným zákrokem na brankové čáře Pavlů, který ukázal, že by s klidem obstál i jako brankář.

Ve třetí třetině se domácím podařilo otočit vývoj utkání ve svůj prospěch a hráči od řeky Otavy vyhráli 3:2. Tento zápas byl pro hráče od řeky Otavy zároveň posledním domácím před novou sezonou.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek: "Za stavu 2:0 jsme byli spokojeni, pak jsme ale usnuli na vavřínech. Naopak domácí hokejisté hráli aktivněji. Do konce druhé třetiny snížili na 2:1. Ve třetí třetině otočili vývoj utkání. Nepomohla nám ani hra bez brankáře a tak Písek vyhrál. Do příštích zápasů budeme muset některé věci zlepšit. Dnes se domácí prosazovali po našich zbytečných chybách. "

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy