Druhé utkání proti Olomouci mělo stejný průběh, jako zápas první

Stejný průběh utkání proti Olomouci mělo i první vzájemné utkání. Písek poměrně rychle dostal do vedení Polodna. Ovšem ještě v první třetině domácí nastříleli do písecké brány hned tři góly. Postupně se trefili: Řípa, Lhotský a Černý. Ve druhé periodě přidal čtvrtou branku Olomoucký Domin a písecké naděje na zisk bodů proti rozjetým Kohoutům byly téměř nulové. Do konce utkání si domácí své vedení 4:1 pohlídali a dočkali se tak zisku tří bodů.
1.liga ČR, 27. kolo, so 11.12.2010
Olomouc
Písek
4:1
3:1, 1:0, 0:0
Branky a nahrávky: 7. Řípa (Šedivý, Vyrůbalík), 10. Lhotský (Ministr), 20. Černý (Brančík, Lhotský), 35. Domin (Vyrůbalík, Bartoň) – 5. Polodna S. (Dragoun). Rozhodčí: Přikryl – Goňa, Obadal. Vyloučení: 7:8, navíc Ondrušek (OLO) 10 min. [ZHK]. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 730. Střely na branku: 50:24. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Olomouc: Žigárdy – Bořuta, Mikel, Janáček, Vyrůbalík, Nedbálek, Bartoň, Lhotský – Šedivý, Ministr, Řípa – Kucharczyk, Domin, Haluza – Černý, Brančík, Polodna – Ondrušek, Ondráček, Pekr.
Písek: Jágr – Mazanec, Vomela, Kalečík, Vráblík, Všetečka – Ferebauer, Dragoun, Polodna S. – Jiří Kudrna, Bauer, Zdráhal – Slavík, Suja, Stejskal – Homolka, Kellner.

Na lavičce domácího týmu se opět objevil klubový majitel Jiří Dopita, který v posledních týdnech pravidelně dohlíží na výkony svých zaměstnanců. Avšak olympijský vítěz z Nagana nemohl být v úvodu střetnutí vůbec spokojený.

Hned po nevyužité přesilovce Hanáků se hostující mužstvo dostalo díky šťastné brance do vedení. Bořuta chtěl zpoza brány přihrát, ovšem naneštěstí pro Kohouty trefil svého spoluhráče, od něhož se kotouč odrazil za nepřipraveného Žigárdyho. Branka byla nakonec připsána Stanislavu Polodnovi.

Vedení Komtermu však trvalo jen necelé dvě minuty. V přesilové hře zmátl pohybem za píseckou brankou gólmana hostů Jiří Řípa a v klidu zasunul kotouč k pravé tyči. V desáté minutě šli už Hanáci do vedení. Ve hře čtyři na čtyři se po buly opřel do černé pryže Alexandr Lhotský a přesně umístěnou střelou prostřelil Jágra.

Půl minuty před první přestávkou skórovali Moravané potřetí. Kotouč putoval po ose Lhotský – Brančík – Michal Černý, přičemž poslední jmenovaný zachoval klidnou hlavu a střelou z mezikruží poslal puk za Jágrova záda.

V úvodních minutách druhé dvacetiminutovky měla obě mužstva výhodu přesilové hry. Ani jeden z týmů ale nabídku nevyužil. Na větší brankovou příležitost si tak hrstka diváků na olomouckém stadionu musela počkat až do pětatřicáté minuty. A hned z toho byla branka. Petr Domin se probil do útočného pásma a prudkou střelou našel mezírku mezi betony Jágra.

V poslední minutě druhé části zůstal u střídačky Komtermu ležet hostující Lukáš Bauer, kterého sestřelil domácí Jiří Ondrušek. Olomoucký hráč tak za tvrdý atak vyinkasoval menší trest doprovázený osobním desetiminutovým posezením na trestné.

Ve třetí třetině se pokračovalo ve stejném stylu hry, který nabídla i předchozí část. Ani jedno z mužstev si vyloženější gólovou příležitost nevypracovalo. Utkání se už jen z povinnosti dohrávalo, a tak nebylo divu, že se občas hosté dostali do mírné převahy. Ta se jim ale nepodařila zužitkovat, což znamená, že tři body zůstaly na Hané.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Začátek utkání byl dobrý, i když jsme obdrželi branku, nepřestali jsme hrát. Předvedli jsme mnohem lepší výkon než v Benátkách. S výkonem mužstva jsme spokojeni. Jediné, co by mohlo být lepší, je skóre. Ale s předvedenou hrou a se třemi body jsme spokojeni.

David Míka (IHC KOMTERM Písek): Utkání jsme nezačali vůbec špatně. Vstřelili jsme šťastnou branku. Poté jsme obdrželi hloupé góly a šli jsme do kolen. Hráčům ale nemám co vytknout. Do Olomouce jsme přijeli bez několika opor týmu, v průběhu zápasu navíc odstoupili další dva hráči. Zápas tak dohráli junioři.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy