Těžkou zkoušku Písek zvládnul a příbližil se týmům před sebou

Písecké mužstvo v důležitém utkání rozstřílelo Chrudim 6:1. Domácím se dařilo především v přesilovkách a hned tři z nich svěřenci trenéra Chlustiny využili. Šest tref domácích zajistilo šest různých střelců. Píseckému týmu v utkání vypomohli Budějovičtí Tůma, Langhammer, Ježek, Červený a Michal Pšurný. V brance jistil vítězství Šimon Hrubec.
1.liga ČR, 28. kolo, st 15.12.2010
Písek
Chrudim
6:1
2:1, 3:0, 1:0
Branky a nahrávky: 8. Výborný (Zdráhal, Pšurný), 11. Langhammer (Ferebauer, Všetečka), 21. Zdráhal, 31. Ferebauer (Pšurný, Zdráhal), 36. Červený (Langhammer), 42. Ježek (TS) - 18. Buchtele (Radil, Kousal). Rozhodčí: Smitka - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. Diváci: 652. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.
Písek: Hrubec - Procházka, Kalečík, Tůma, Vráblík, Výborný, Všetečka, Vomela - Červený, Langhammer, Ježek - Fadrný, Luňák, Dragoun - Pšurný, P. Zdráhal, Dragoun - Polodna, Suja, Slavík.
Chrudim: Landsman (11. - 20., 31. - 60. Halmoši) - J. Zdráhal, Mocek, Toužimský, Jaroměřský, Žák, Drtina, Táborský, Charousek - Fořt, Král, Šeda - Goiš, Kaut, Kubišta - Radil, Semorád, Buchtele - Stoklasa, Kousal, Sýkora.

28. kolo poslalo proti sobě dva týmy ze spodku prvoligové tabulky a jak Písek, tak i Chrudim měly rozhodně o co hrát. Lepší vstup zažívali domácí hráči, kteří se brankou v početní převaze dostali do vedení. Zdráhal předložil puk Martinu Výbornému na modrou čáru a domácí bek přízemní ranou usměrnil puk přesně k levé tyči. Hosté mohli na úvodní trefu domácích odpovědět při následné výhodě jednoho hráče, nápor Orlic ale domácí včele s Hrubcem ustáli.

Podruhé zvedli domácí ruce nad hlavu v 11. minutě. Ferebauerovu střelu z mezikruží Landsman vyrazil před sebe a Jakub Langhammer z těžkého úhlu doklepnul puk za záda bezmocného brankáře Chrudimi. To bylo na mladého brankáře příliš a Landsman po druhé obdržené brance přenechal místo Halmošimu. Hosté se nehodlali s dvoubrankovým mankem smířit a jejich snažení se jim vyplatilo. Povedená přihrávka z Radilovy hole našla v ideálním postavení Jana Buchteleho a ten z bezprostřední blízkosti zamířil přesně pod horní tyčku.

Na začátku druhé části se vrátil mezi tyče hostující Landsman a Písečtí mu zařídili peprný návrat do branky. Chybné rozehrávky soupeře využil domácí Pavel Zdráhal a kličkou do bekhendu vybídnutou šanci pohodlně zúročil. Krátce před polovinou se Chrudimským naskytla možnost dvojnásobné početní výhody a drtivý tlak zaváněl gólem, Hrubec ale v důležitých chvílích vlastní tým podržel.

Prosadili se naopak domácí a postupně se dostali do čtyřbrankového trháku. V 31. minutě uplatnil důraz v brankovišti po střele Pšurného Jiří Ferebauer a z dorážky zvýšil na 4:1. Po čtvrtém gólu si Landsman zopakoval odchod z brány. O dalších pět minut později pak ukázkovou střelou z mezikruží vymetl levý horní růžek Rudolf Červený – 5:1.

Brankový součet se naposledy rozrostl ve druhé minutě závěrečné třetiny. Faulovaný Aleš Ježek proměnil nařízené trestné střílení, při kterém ukázkovým bekhendem trefil skulinku mezi betony brankáře Halmošiho. Hosté smíření s porážkou stáhli ze zápasu produktivní formaci Šeda – Král – Fořt a dohrávali zápas na tři zbylé pětice.

Důležitý zápas tak zvládli lépe hráči Písku a poměrně hladce si připsali plnohodnotnou výhru 6:1, přičemž šest tref domácích zajistilo šest různých střelců.

Ohlasy trenérů

David Míka (asistent trenéra Písku): Dnes to bylo určitě zasloužené vítězství. V první třetině jsme sice dvakrát měli štěstí, kdy soupeř netrefil prázdnou bránu, ale pak už jsme měli zápas pod kontrolou. Po dlouhé době jsme hráli v sestavě, kterou si představujeme. Hodně nám pomohli hráči, kteří přijeli z Budějovic. Do mančaftu perfektně zapadli a na ledě byli hodně vidět. Teď se musíme připravit na Litoměřice, to bude další zápas o šest bodů. Pak přijde na řadu Kadaň. S dnešním zápasem chceme z těchto třech udělat devět bodů a zase budeme týmům před námi na dostřel. Do Litoměřic a na Kadaň máme z Budějovic ještě slíbené hráče, kteří nám dnes výrazně pomohli.

Pavel Rohlík (trenér Chrudimi): Věděli jsme před zápasem, že Písek bude chtít v zápase uspět, aby vylepšil svou situaci. Připravovali jsme se na bojovný výkon ze strany domácích, bohužel v zápase jsme se k tomu tak nepostavili. V závěru jsme ještě zkusili nasadit náhradní hráče a zároveň šetřit síly do dalšího zápasu. Důvodem, proč Písek zvítězil 6:1 byl v jejich bojovnosti a jasným cílem zvítězit. Za stavu 2:1 jsme mohli zápas i vyrovnat, jenže jsme naopak inkasovali dvě branky a už jsme se z toho v podstatě nemohli dostat.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy