Junioři IHC si připsali již třetí prohru v řadě

P í s e k - Dne 3. října sehrála písecká juniorka svůj druhý letošní domácí zápas. Soupeřem jí bylo severočeské mužstvo Jablonce nad Nisou. Po prohře s Velkými Popovicemi a ve Veselí nad Lužnicí si však připsala třetí nezdar v řadě. Z píseckého celku byli v neděli nejvíce vidět agilní útočníci Josef Rezek a hlavně kapitán mužstva Zdeněk Javůrek, kteří si připsali shodně po dvou kanadských bodech.
Liga juniorů, sk. B, 5. kolo, ne 3.10.2010, KOMTERM arena
Písek
Jablonec nad Nisou
2:4
0:2, 2:1, 0:1
Branky a nahrávky: 28. Korous (Rezek, Javůrek), 40. Javůrek (Rezek) - 3. Miškovský (Čečhura), 9. Miškovský (Šrejma), 25. Vašek (Minařík), 60. Šrejma (Morong). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0 . Diváci: 50. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.
Písek: Lehečka (9 min. Doubek) - Dvořák, Srb, Žemlička, Tajbl, Radosta, Pavlíček "A", Rezek, Hrubý, Kafka, Korous, Paukner, Furch, Javůrek "C", Křišťan, Dupač
Jablonec nad Nisou: Záruba - Příkazský j. "A", Krejčí, Čečhura, Zákoutský, Wolf, Morong, Smetana "C", Příkazský T., Kuch, Kotrč, Miškovský, Hloušek, Šrejma, Vašek, Onpelt, Minařík

Na začátku utkání si oba gólmani připsali několik běžných zákroků. Ve třetí minutě dostali Jablonečtí výhodu přesilové hry, kterou hned po šestadvaceti vteřinách proměnili v gól střelou k tyči, jejím autorem byl Miškovský. Následně se domácí snažili vytvořit tlak, ale to se jim příliš nedařilo. Nakonec se do úniku dvou na jednoho dostali Josef Rezek a Zdeněk Javůrek. První jmenovaný střílel do hrudi gólmana. Tito dva se hned při dalším střídání dostali do stejné situace. Střelu Josefa Rezka ale opět vykryl hostující brankář. Po těchto akcích se zase ozvala juniorka z Jablonce, a to druhým gólem Miškovského. Druhý inkasovaný gól přinutil domácího trenéra k výměně gólmanů. Místo Víta Lehečky nastoupil David Doubek. V polovině třetiny se Písečtí také dočkali přesilovky, kterou ale nevyužili. V devatenácté minutě dostala písecká juniorka podruhé výhodu přesilové hry, která se přesunula do druhé třetiny.

Přesilovku z prvního dějství již Písek nedokázal proměnit. Ve 22. minutě se Jablonečtí dostali do samostatného úniku, v gólu jim ale zabránil písecký gólman David Doubek. Následně se písecká juniorka snažila vytvořit převahu, to se jí ale opět moc nedařilo. Navíc ve dvacáté páté minutě navýšil skóre na 3:0 hostující Martin Vašek. Následně si Písek vytvořil tlak, z něhož dokázal vytěžit přesilovou hru, kterou konečně proměnil v gól. Jeho autorem se stal Václav Korous po přesné nahrávce přes brankoviště Zdeňka Javůrka. Písečtí po vstřeleném gólu ožili a vytvořili si obrovský tlak, při kterém si brankář hostí připsal několik kouzelnických zákroků. V dalších minutách se hra přelévala ze strany na stranu a nic podstatného nebylo k vidění. Až ve 40. minutě se do samostatného úniku dostal Zdeněk Javůrek a se štěstím prostřelil vynikajícího brankáře hostů Jakuba Zárubu. Na ukazateli skóre tak po dvou třetinách svítil stav 2:3.

Na začátku třetího dějství si Písek vytvořil velký tlak a ukázal tak, že chce něco s nepříznivým výsledkem udělat. Do úniku dvou na jednoho se opět dostali Josef Rezek a Zdeněk Javůrek, ale ani jeden z nich nedokázal prostřelit gólmana hostí. Následně se Jablonečtí dostali do dalšího oslabení, ve kterém si Písek vytvořil několik šancí. Skóre se ale neměnilo. Průběh třetiny byl podobný těm minulým, protože se stále hra přelévala za strany na stranu. Nakonec v 54. minutě dostal domácí Josef Rezek 5 minut plus OT za drsný faul loktem do hlavy. Během dlouhodobé přesilovky si hosté vytvořili několik šancí skórovat. Ale gól dali až v poslední minutě, kdy hrál Písek powerplay.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (IHC KOMTERM Písek): Máme spoustu zraněných hráčů, ale na to se nemůžeme vymlouvat. V této kombinované sestavě jsme opět podcenili začátek zápasu, chybí nám soustředění a zápal pro hru, abychom utkání začali dobře. Dohánět zápasy je velice těžké.

Zdeněk Javůrek (kapitán IHC KOMTERM Písek): Na začátku zápasu jsme dostali opět tři rychlé góly. My vždycky začínáme hrát, až když máme nějakou ztrátu a pak to nedoženeme. To se prostě nedá, ještě k tomu, když to je zkušené mužstvo.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy