Písecká juniorka si pohrála s Táborem

P í s e k - V pátek 22. října sehrála písecká juniorka na domácím ledě zápas devátého kola proti Táboru. Začátek zápasu ukazoval, že by se mohlo hrát vyrovnaně. Ale po druhé třetině to bylo jinak, protože oba týmy odcházely do kabin s výsledkem 6:0 pro Písek. V tomto zápase se opět v dobrém světle ukázala písecká trojice Zdeněk Javůrek, Jan Sýbek a Ivan Radosta. Všichni si připsali tři kanadské body. Za zmínku také stojí výkony posil Ondřeje Lišky a Lukáše Moudrého, kteří se na ledě rozhodně neztratili.
Liga juniorů, sk. B, 9. kolo, pá 22.10.2010, KOMTERM arena
Písek
Tábor
10:3
2:0, 4:0, 4:3
Branky a nahrávky: 5. Sýbek (Cifreund), 16. Radosta, 24. Kellner, 25. Radosta (Moudrý, Kafka), 31. Javůrek (Cifreund), 37. Moudrý (Radosta, Homola), 51. Sýbek (Javůrek), 53. Javůrek, 57. Kellner, 59. Sýbek (Kellner) - 41. Nejedlo (Fiala), 56. Kálal, 57. Vild. Rozhodčí: Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 8:1, 8:3, 10:3.
Písek: Lehečka – Doubek, Homolka, Cifreund, Liška, Kellner, Moudrý, Pavlíček „A“, Sýbek „A“, Hrubý, Kafka, Korous, Volf, Radosta, Javůrek „C“, Homola, Dupač, Vajshár
Tábor: Turanský (od 37. Markvart)– Hastrman, Douda, Šobísek, Kakos „A“, Kojetín, Kálal, Vild „A“, Volena, Fiala, Nevolný, Breda, Němec „C“, Holický, Cobak

Ve třetí minutě musel vytáhnout vynikající zákrok domácí brankář Vít Lehečka, který hokejkou vyhodil puk do bezpečí ležící na brankové čáře a zamezil tak dorážce Táborských. Po dalších dvou minutách se mohli Písečtí radovat z gólu. Zkušený Jan Sýbek si prohodil puk mezi dvěmi beky táborské juniorky a kličkou do forhendu nedal šanci ležícímu gólmanovi hostí. Následně se hra rozhárala a přelévala se ze strany na stranu. Poté si další vynikající zákrok připsal domácí brankář, když se stihnul bleskově přemístit z jedné strany brankoviště na druhou. V další minutě se písecká juniorka dostala do oslabení. Na začátku této písecké nevýhody měl obrovskou šanci kapitán domácích Zdeněk Javůrek, jenže z bezprostřední blízkosti branku přestřelil. V ten samý moment hosté faulovali a tak se počet hráčů na ledě vyrovnal. Když už se hrálo pět na pět, tak se do tlaku dostali i Písečtí. Svůj první vynikající zákrok si připsal i gólman hostů po střele z první píseckého Lukáš Moudrého. V následujících vteřinách nekompromisně napálil puk od modré čáry Ivan Radosta a zvýšil stav utkání na 2:0. Do konce třetiny si oba brankáři připsali několik zákroků, ale stav utkání se nezměnil.

Písek začal druhou třetinu velice aktivně a za dvě minuty si připsal celkem sedm nebezpečných střel. Do úniku dvou na jednoho se dostali David Kellner a Zdeněk Javůrek. Druhý jmenovaný vzal zodpovědnost na sebe, ale nedokázal prostřelit brankáře hostů. Poté získala písecká juniorka výhodu přesilové hry, kterou již po osmnácti vteřinách proměnil v gól David Kellner. Hned v následující minutě se radovali opět domácí. Svůj druhý gól si připsal Ivan Radosta. Bohužel po tomto gólu se do oslabení dostali Písečtí. Přesilovka Tábora trvala přibližně jednu minutu, protože dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Písek i nadále hrál aktivněji a tak v jedenatřicáté minutě skóroval ranou pod víko kapitán písecké juniorky Zdeněk Javůrek. Ve čtyřiatřicáté minutě se i hosté dostali do obrovské šance. Ale Lukáš Nevolný, který stál zcela osamocený dva metry před bránou, jeho pokus mířil nad horní tyč. Následně se Písečtí dostali do oslabení, které bez problémů přežili, navíc se dostali do úniku tří na jednoho, gólman táborských kohoutů podržel svůj tým. V sedmatřicáté minutě to bylo již 6:0. Tentokrát se mezi střelce zapsal Lukáš Moudrý. Tento gól donutil hosty k vystřídání gólmanů. Do konce druhého dějství se obraz hry nezměnil. Písečtí hokejisté měli stále obrovský tlak, ale gólu se již diváci nedočkali.

Hned v první minutě třetí části hosté snížili gólem Lukáše Nevolného. Po této brance se hra přelévala ze strany na stranu. Následně Táborští dostali výhodu přesilové hry, kterou nevyužili. V obrovské šanci se vyskytnul domácí Ivan Radosta, který uniknul táborským obráncům, jenže klička do bekhendu mu nevyšla a tak se skóre neměnilo. Z následného protiútoku vybojovali hosté trestné střílení, které se jim však proměnit nepodařilo. V další minutě nastřelil písecký Zdeněk Javůrek tyčku a z následujícího tlaku vytěžil gól Jan Sýbek. Písek jakoby ožil a opět si vytvořil drtivý tlak. V této převaze se objevil hned při třech střeleckých pokusech Radek Volf. Ani jednou se mu však nepodařilo dopravit puk do klece soupeře. Při dalším střídání se ale nemýlil Zdeněk Javůrek a bylo to 8:1. Tlak Písku stále pokračoval, ale po chybě domácího beka, se hosté dostali do samostatného úniku. Gólem se prezentoval Ondřej Kálal. S odpovědí přišel Kellner. 9:2. Aby gólů nebylo málo, s další odpovědí přišel i Tábor. Střelou do víka nedal šanci gólmanovi domácích Vítu Lehečkovi Martin Vild. V předposlední minutě se Písečtí dostali do úniku dvou na jednoho, po přihrávce Kellnera udělal Jan Sýbek kličku a vstřelil již desátý gól utkání. Do konce třetiny ještě oba týmy nastřelily po jedné tyčce, skóre se již však nezměnilo. A tak Písek v jihočeském derby juniorů porazil Tábor vysoko 10:3.

Ohlasy trenérů

Radek Volf (trenér IHC KOMTERM Písek): Po dlouhé době jsme konečně vyhráli, a tak je v mužstvu spokojenost. První třetina nebyla podle našich představ, i když jsme ji vyhráli, tak jsme mohli dostat nějaké góly a byli tam chyby a herní nedisciplovanost. Druhá třetina byla perfektní, to jsme soupeře prakticky nepustili za červenou čáru. Třetí dějství jsme začali trochu lehkovážně, ale zdárně jsme to dokončili.

Zdeněk Javůrek (kapitán IHC KOMTERM Písek): Byli jsme posílení, a tak to bylo v zápase vidět. Předtím nás taky bylo v mužstvu málo. Všechno šlo podle plánu, všechno co jsme měli splnit jsme splnili. No a vyšlo to všechno akorát krásně na deset.

Oldřich Novák (trenér HC Tábor): Soupeř byl po všech stránkách lepší. My jsme se snažili, ale nestačilo to. Takže výsledek odpovídá za všechno.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy