Písečtí junioři v závěru zápasu rozhodli, že bod zůstane u řeky Otavy

Naše juniory po vydařeném zápasu proti Táboru (které porazili vysoko 10:3) čekal další domácí zápas. Tentokrát dorazila juniorka Nymburka, která po čtyřiadvaceti minutách vedla 4:1. Písečtí se však nevzdali a nakonec téměř ztracené utkání vyrovnali na konečných 4:4. Tento zápas by dal také označit jako tříbodových hráčů. Hned čtyři hráči si připsali tři kanadské body. V píseckém týmu to byli: Filip Vlček (2+1) a Jan Sýbek (1+2). V nymburském týmu to byli: Radek Nový (2+1) a Michal Špalda (1+2). Zapomenout nesmím ani také na výkon brankáře Davida Doubka, který nastoupil od 24. minuty a za svá záda nepustil ani jeden kotouč.
Liga juniorů, sk. B, 10. kolo, ne 24.10.2010
Písek
Nymburk
4:4
1:2, 1:2, 2:0
Branky a nahrávky: 13. Javůrek (Pavlíček, Sýbek), 31. Sýbek (Vlček), 47. Vlček, 60. Vlček (Sýbek) - 9. Špalda (Nový), 18. Nový (Špalda), 23. Hirnšál (Hloušek), 24. Nový (Špalda). Rozhodčí: Bouzek - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 4:4.
Písek: Lehečka, 24. Doubek - Homolka, Cifreund, Liška, Kellner, Moudrý, Pavlíček, Sýbek, Hrubý, Kafka, Korous, Volf, Radosta, Javůrek, Homola, Dupač, Vajshár, Hlinka, Vlček
Nymburk: Beneš - Kuzďas, Nový, Kysela, Špalda, Minarčík, Moucha, Kloz, Petráš, Hirnšál, Hloušek, Hejtmánek, Cicvárek, Rys, Pánek, Němeček, Protivný.
Utkání mezi píseckými a nymburskými juniory začalo ve svižném tempu. Hned v první minutě uniknul domácí obraně Protivný, forhendovou kličku chytil Lehečka lapačkou. O minutu později předvedl Homolka ve vlastním oslabení téměř totožnou akci, i brankář Nymburka Beneš udržel čisté konto. V páté minutě se dostali do přečíslení Vlček s Korousem. Po střele druhého jmenovaného zazvonila tyč nymburské brány. V čase 8:03 se hostům podařilo využít přesilovou hru. Nový našel před bránou dobře postaveného Michala Špaldu, který si před bránou počínal velmi zkušeně, neunáhlil se a bekhendovou kličkou dostal kotouč za brankovou čáru, 0:1. V desáté minutě se z čista jasna objevil mezi kruhy osamocený Homolka, mířil však pouze do betonu Beneše. O chvíli později předvedl parádní individuální akci Sýbek, jeho zakončení však směřovalo do boční konstrukce brány. V čase 12:20 se také Písku podařilo využít přesilovou hru. Pavlíčkovo nahození od modré čáry tečoval Zdeněk Javůrek, 1:1. V sedmnácté minutě měl dobrou příležitost Němeček, písecký brankář si spodek své brány, kam střela směřovala dobře pohlídal. V čase 17:29 se nymburští hokejisté dostali podruhé do vedení. Střelu Špaldy domácí brankář vyrazil před sebe, kde stál připravený Radek Nový, který neměl těžkou úlohu, 1:2.

Druhou třetinu začali domácí díky přesilové hře náporem, Beneš si se všemi střelami Píseckých dokázal poradit. V čase 22:24 hosté odskočili na rozdíl dvou branek. Po střele Hlouška se puk odrazil na hůl Jakuba Hirnšála, který střelou ke vzdálenější tyči stanovil skóre 1:3. V čase 23:42 uniknul po levé straně Radek Nový, který s pomocí teče domácího hráče zvýšil náskok Nymburka již na 4:1. To už bylo na Lehečku příliš a přenechal místo v bráně Doubkovi. O dvě minuty později Němeček efektivní kličkou prošel přes obránce, ale ztroskotal na čerstvém brankáři Doubkovi. Ve dvacáté osmé minutě se po vhazování Kellner zjevil osamocený před nymburskou bránou, jeho zakončení však postrádalo přesnost. V čase 30:20 se domácím podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Jan Sýbek z prostoru kruhu prostřelil hostujícího gólmana mezi betony, 2:4. Dvě minuty před koncem druhé periody střílel nebezpečně Cifreund, nymburský brankář vyrazil kotouč ramenem.

Po třech minutách uháněl sám na brankáře Sýbek, jeho střelu vyrazil Beneš betonem přímo na hůl Homoly, i s touto dorážkou si dokázal nymburský brankář poradit. V čase 46:01 už to bylo pouze o jeden gól. Po nenápadné akci se bekhendovou střelou prosadil Filip Vlček, 3:4. Ve čtyřicáté deváté minutě se do přečíslení dostali Protivný a zakončující Němeček, dobrý zákrok proti jeho kličce vytáhnul Doubek. Stejná dvojice byla i u další šance Nymburských, tentokrát však střílel Protivný, Doubek i proti této šanci vytáhnul dobrý zákrok. V padesáté páté se Písečtí dostali k sérii střel, jmenovitě: Sýbek, Vlček a Kellner. Všechny pokusy domácích hokejistů pochytal nymburský brankář. Minutu před koncem hrál Písek bez brankáře, navíc sedmadvacet vteřin před koncem třetí třetiny hráli hosté ve čtyřech a dvojnásobnou výhodu využili. V čase 19:38 se píseckým hokejistům aktivita vyplatila. Po zmatcích před brankářem Benešem se nejlépe zorientoval Filip Vlček a dorážkou srovnal stav na 4:4. Písečtí junioři tedy remizovali s hokejisty Nymburka 4:4, i přes to, že po čtyřiadvaceti minutách vedli hosté 4:1.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec, trenér Písku: "Začnu takto: v našem týmu je trvalá bolest, že dostáváme laciné góly a nedokážeme proměňovat většinu vyložených příležitostí. Dnes jsme trvalou bojovností a trvalým tlakem dokázali alespoň utkání vyrovnat. Po první třetině jsme mohli klidně být ve vedení my, nebýt již zmíněných laciných branek."

Pavel Soudský, trenér Nymburka: "Utkání se pro nás vyvíjelo velice dobře. Domácí poté přidali a jasně nám ukázali, že chtějí získat alespoň nějaké body. Chci říci obráceně, že my jsme v závěru darovali bod soupeři, ale domácí si to zasloužili, protože minimálně od poloviny zápasu hráli aktivněji. Naši hráči po vedení 4:1 "usnuli na vavřínech" a další góly jsme nedali, jenom inkasovali. Jsem velmi zklamaný ze závěru, kdy jsme ztratili vyhrané utkání."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy