Junioři v pátečním zápase opět remizovali

Písečtí junioři si připíší do tabulky další bod za remízu proti Žďáru nad Sázavou. Stejně jako v předešlém utkání proti Nymburku i dnes bylo k vidění hodně branek, celkem deset. Pět na straně Písku a Pět gólů vstřelilo mužstvo Žďáru. Nejvíce v píseckém dresu byli vidět Josef Rezek, který přihrál na čtyři branky a kapitán Jan Sýbek, který vstřelil dva góly.
Liga juniorů, sk. B, 11. kolo, pá 29.10.2010
Písek
Žďár nad Sázavou
5:5
3:2, 0:2, 2:1
Branky a nahrávky: 2. Korous, 9. Kellner (Rezek, Pavlíček), 18. Hrubý (Rezek), 45. Sýbek (Rezek), 47. Sýbek (Rezek, Kellner) - 2. Štěpánek, 14. Mach (Dvořák), 35. Slavík (Hron), 35. Dvořák (Kunstmuler), 42. Dvořák (Štěpánek). Rozhodčí: Pražák - Němec, Brůha. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 65.
Písek: Doubek - Homolka, Cifreund, Tajbl, Kellner, Moudrý, Pavlíček, Sýbek, Hrubý, Žemlička, Korous, Volf, Radosta, Rezek, Homola, Dupač, Vajshár, Hlinka, Křišťan.
Žďár nad Sázavou: Navrátil - Jan, Mach, Jícha, Adam, Klíma - Slavík, Hron, Ludvík, Dvořák, Šír, Štěpánek, Šimon, Krátký, Kunstmuler, Havel, Čejka.
Utkání začalo zhurta, po patnácti vteřinách zívala na Rezka prázdná brána, ten se však šance zaleknul a kotouč se mu do sítě dopravit nepodařilo. Nedáš, dostaneš. V čase 1:03 Petr Štěpánek přebruslil píseckého obránce a svou individuální akci zakončil gólem, 0:1. Odpověď Písku přišla bleskově. V čase 1:35 se z ničeho nic zjevil mezi kruhy osamocený Václav Korous a střelou po ledě vyrovnal na 1:1. V čase 8:51 domácí otočili vývoj utkání. Rezek přihrál před bránu zcela volnému Davidu Kellnerovi, který zakončoval do odkryté klece, 2:1. Ve dvanácté minutě najížděl Tajbl sám na hostujícího brankáře, ale písecký hráč prováhal správný moment k zakončení a z dobře vypadající šance nic nebylo. V čase 13:00 se hostům podařilo využít přesilovou hru. Dvořák vystřelil ze střední vzdálenosti, Doubkovi kotouč propadnul a z dorážky se prosadil Daniel Mach, 2:2. V čase 17:04 brankář Žďáru střelu Rezka pouze vyrazil před sebe, kde číhal Marek Hrubý, který zakončoval do poloodkryté brány, 3:2.

Ve dvacáté druhé si před bránu hostů nabruslil Sýbek, jeho zakončení po ledě Navrátil vystihnul a poté ukryl pod lapačkou. O tři minuty později pořádně zavařili před píseckým brankářem Ludvík a Adam, sérii dorážek Doubek dokázal pochytat. Ve dvacáté deváté minutě se Korous prokličkoval až před Navrátila, zakončení domácího hráče směřující pod horní tyč vyrazil žďárský brankář ramenem. V polovině druhé periody střílel z mezikruží Kellner, kotouč minul pravou tyč o centimetry. Ve třicáté třetí minutě Homola pěkně prokličkoval až do střelecké pozice, puk však v bráně neskončil. V čase 14:22 Hron zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho předložil Patriku Slavíkovi, který vyrovnal na 3:3. To ale nebylo ze strany hostů vše. V čase 34:51 Kunstmuler našel křižnou přihrávkou Luďka Dvořáka, který s pomocí tyče poslal Žďár podruhé do vedení. Ve třicáté osmé minutě mohl vyrovnat Hrubý, proti ale byla lapačka Navrátila.

V čase 41:23 hosté odskočili na rozdíl dvou branek. Štěpánek přihrál před bránu Luďkovi Dvořákovi, pro kterého nebyl problém překonat ležícího Doubka, 3:5. Odpověď přišla v čase 44:08, kdy Rezek zavezl puk do útočného pásma, objel bránu a poté ho předložil na zlatém podnose pro Jana Sýbka, který uklidil touš do brány, 4:5. V čase 46:41 byla v hlavní roli stejná dvojice. Rezek přihrával tentokrát do kruhu Janu Sýbkovi, který střelou z první nedal Navrátilovi šanci, 5:5. V padesáté druhé minutě mohl poslat Písek do vedení Kellner, ale jeho střela z mezikruží mířila nad horní tyč. O tři minuty později v signalizované výhodě vystřelil z kruhu Homola, jeho pokus minul levou tyč. V závěru mohli rozhodnout Hrubý a dorážející Sýbek, hostující brankář dokázal udržet puk před brankovou čárou. A tak utkání juniorů Písku se Žďárem nad Sázavou skončilo nerozhodným výsledkem 5:5.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent trenéra Písku: „V dnešním utkání jsme opět začali špatně. Hned ze druhého útoku jsme inkasovali. Dnes bylo také poměrně hodně vyloučených hráčů. Ve třetí třetině se nám alespoň podařilo vyrovnat, ale už bychom potřebovali vyhrát.“

Richard Adam, trenér Žďáru nad Sázavou: „V dnešním utkání měli šance obě mužstva. My jsme trochu zaspali první polovinu, dostali jsme se pod tlak, ze kterého Písek vytěžil vedení 3:2. Poté jsme však vývoj skóre otočili my na 5:3. Mysleli jsme si, že toto vedení udržíme, ale nakonec se domácím podařilo vyrovnat. Myslím si, že pod pro oba týmy je za dané situaci spravedlivý.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy