Junioři na svém ledě přehráli Veselí nad Lužnicí

Písecká juniorka si připsala tři body za jednoznačné vítězství proti Veselí nad Lužnicí. Písek měl téměř celý zápas navrch, což dokazují výhry ve všech třetinách (3:1, 1:0 a 4:1). Nakonec Písek vyhrál vysoko 8:2.
Liga juniorů, sk. B, 13. kolo, pá 5.11.2010
Písek
Veselí nad Lužnicí
8:2
3:1, 1:0, 4:1
Branky a nahrávky: 4. Rezek (Pavlíček), 6. Křišťan, 12. Kellner (Homolka), 27. Sýbek (Pavlíček), 41. Rezek (Hrubý, Pavlíček), 50. Kellner, 52. Homola (Sýbek), 56. Korous (Homola) - 15. Drs (Janda), 48. Janda (Bartoš, Drs). Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 40. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 8:2.
Písek: Bláha - Homolka, Cifreund, Tajbl, Kellner, Kafka, Pavlíček, Sýbek, Hrubý, Žemlička, Korous, Volf, Radosta, Rezek, Homola, Dupač, Vajshár, Hlinka, Křišťan, Dvořák, Srb.
Veselí nad Lužnicí: Krásný - Kubeš, Dušák, Lomský, Dušek, Klimeš, Arnold, Kyml, Drs, Veselý, Brus, Radouch, Formánek, Janda, Javůrek, Míšek, Petržícka, Körner, Bartoš, Dušek, Malecha, Bouda.
V první vážnější příležitosti se ocitnul Radosta, který střílel z dobré střelecké pozice, ale jeho pokus těsně minul pravou tyč. V čase 3:18 se ke dvěma střelám dostal Rezek první kotouč Krásný zkrotil, ale na druhou střelu již byl krátký, 1:0. V čase 5:30 to bylo už o dvě branky. Křišťan obkroužil bránu a poté našel mezírku mezi tyčí a betonem hostujícího brankáře, 2:0. V následujících minutách se hrálo nahoru - dolu, oba týmy si vypracovaly několik gólových pozic, ale oba brankáři žádnou střelu nepustili. V čase 11:07 se po zmatcích v obraně Veselí dostal ke kotouči Kellner, který zakončoval do odkryté klece. V čase 14:23 Drs ustál souboj s domácím obráncem a poté jel sám na brankáře, jeho střela s pomocí tyče skončila za brankovou čárou, 3:1. Necelé dvě minuty před koncem první třetiny se v gólové příležitosti ocitnul Homolka, Krásný však puk do brány nepustil.

Ve dvacáté čtvrté minutě střílel z otočky Kellner, brankář Veselí zasáhnul betonem. O minutu později střílel z mezikruží Körner, Bláha rovněž zasáhnul betonem. V čase 26:50 napřáhnul na modré čáře Pavlíček, jeho střelu tečoval Sýbek, 4:1. v polovině zápasu se pěknou střelou prezentoval Míšek, písecký brankář si s tímto kotoučem poradil. V následujících minutách se hrál spíše defenzivní hokej a do konce druhé třetiny se nic zajímavého nestalo.

V čase 40:52 přihrál Hrubý zcela volnému Rezkovi, který zakončoval do prázdné brány, 5:1. O chvíli později Hovorka střílel tvrdě z mezikruží, brankář Veselí nad Lužnicí Daniel Krásný předvedl jeden z nejhezčích zákroků, které jsem kdy na vlastní oči viděl. Krásný v pádu vykopnul levým betonem kotouč směřující pod horní tyč. V čase 47:20 Drs přihrál efektivní zadovkou Jandovi, bekhendovou kličkou snížil na 5:2. V padesáté minutě Hovorka nastřelil břevno. V čase 49:42 Kellner uniknul ve vlastním oslabení a na dvakrát překonal brankáře hostů, 6:2. V čase 53:52 předvedli únik 2 na 1 Sýbek a Homola, druhý jmenovaný po přihrávce píseckého kapitána prostřelil Krásného, 7:2. No a v čase 55:40 uzavřel účet dnešního skóre Korous, který střílel přes obránce a jeho střela zapadla přesně k pravé tyči, 8:2.

Ohlasy trenérů

Ivan Radosta, útočník juniorů IHC KOMTERM Písek: "Dnešní zápas lze jednoznačně zhodnotit jako pozitivní. Byli jsme lepší ve všech herních činnostech. Hráče Veselí jsme téměř k ničemu nepustili. V dnešním utkání jsme posílili i o několik hráčů z A týmu. Dnes jsme od prvních minut tahali za správný konec a celý tým odvedl dobrou práci."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy