Střelecké vystoupení obou týmů skončilo nerozhodně

Liga juniorů v neděli pokračovala dalším svým kolem a Písečtí se na vlastním ledě střetli s Benátkami nad Jizerou. Zápas přinesl celkem deset vstřelených branek a jelikož se obě mužstva postarala přesně o polovinu z nich, rozešly se oba týmy smírně s jedním bodem.
Liga juniorů, sk. B, 17. kolo, ne 28.11.2010
Písek
Benátky
5:5
1:2, 2:1, 2:2
Branky a nahrávky: 18. Vlček (Radosta), 23. Kellner (Volf), 40. Křišťan (Homolka), 45. Homola (Kellner, Pavlíček), 44. Pavlíček (J. Kafka) - 4. Schutz (Tomíček), 16. Tomíček (Budaev), 31. Kinkor (Barták, Šimek), 47. Šimek (Kinkor), 53. Rybalkin (Krejsa, Bezděk). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 55. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5, 5:5.
Písek: Lehečka - Homolka, Cifreund, Tajbl, Moudrý, Srb, Pavlíček, Kellner, Hrubý, Žemlička, Korous, Volf, Radosta, Furch, Homola, J. Kafka, Vajshár, Hlinka, Křišťan, Vlček.
Benátky: Peikrt - Vítek, Barták, Kinkor, Jambor, Mikolášek, Novák, Šubrt, Kuchta, Chvojka, Bezděk, Staněk, Budaev, Šimek, Tomíček, Kolek, Tregl, Krejsa, Schütz, Rybalkin.

Začátek utkání vyšel lépe hostům z Benátek, kteří v úvodních momentech zápasu hráli početní výhodu a takřka po celé dvě minuty okupovali píseckou branku. Písek včele s Lehečkou tlak hostujícího týmu ustál, po návratu pátého domácího hráče na led se však hosté přece jenom prosadili. Křížnou přihrávku využil Kamil Schütz a ranou bez přípravy nedal Lehečkou šanci zasáhnout.

Písečtí výrazněji ohrozili benáteckou branku až v osmé minutě. Před Peikrtem se z nebezpečné dorážce dostal Kellner, střelou polovysokou střelou ale pouze orazítkoval levý beton hostujícího brankáře. Z další branky se však radovaly opět Benátky, které úspěšně využily výhodu jednoho hráče na ledě a Martin Tomíček ranou z otočky zaskočil Lehečku povedenou ranou k pravé tyči.

Také domácí se nakonec v první části dočkali. Štěstí doplňovalo akci domácího Filipa Vlčka, který dorazil puk za záda benáteckého brankáře. V závěru prvního dějství mohl dorovnat skóre utkání domácí kapitán Pavlíček, z bezprostřední blízkosti ale mířil pouze do levého betonu.

Na začátku druhé třetiny Písek srovnal. Úspěšným střelcem se stal David Kellner, jehož střela se za pomoci hostujícího brankáře dostala do branky. Domácí se ale z vyrovnání příliš dlouho neradovali. Pěkně sehranou kombinaci Benátckých završil ranou z mezikruží Kamil Kinkor a hosté opět o branku vedli.

Písečtí hráli velmi dobře v závěru druhé třetiny přehrával a aktivita domácích nakonec přinesla před druhou sirénou ještě jednu změnu, když nenápadná střela Víta Křišťana trochu překvapivě skončila v síti.

Třetí třetina začala početní výhodou domácích a Písek se poprvé v utkání dostal do vedení. Šťastným střelcem se stal David Homolka. Domácí si vypracovali vstřelenou brankou herní převahu, z další branky se ovšem radovaly Benátky. Na 4:4 upravil skóre Martin Šimek.

Necelých osm minut před koncem zápasu dokonal obrat benáteckých hokejistů Artur Rybalkin a domácí museli dohánět brankovou ztrátu. Střela Filipa Vlčka se zastavila o tyč, páté branky ale Písečtí nakonec přece jenom docílili. Peikrta pokořil kapitán David Pavlíček a skóre bylo opět nerozhodné – 5:5. Závěrečné momenty utkání strávili Benátečtí před Lehečkou, který musel v posledních vteřinách krýt několik nepříjemných střel, další změny však nedělní zápas už nepřinesl. Písek se tak rozešel s Benátkami smírně 5:5.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (trenér Písku): Opět se potvrdila stoupající tendence mužstva. Zápas jsme, až s výjimkou na Kellnera, odehráli s hráči ročníku 92 a myslím, že se nám poměrně povedl. Akorát jsme se dopouštěli hrubých chyb, které soupěř potrestal. Chtěl bych hráče pochválit. Věřím, že se postupně budeme tabulkou proplétat stále výš.

Bohumír Kinkor (trenér Benátek): Já si myslím, že je remíza spravedlivá. Oba celky měly šance. My bod bereme.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy