Písecká juniorka na domácím ledě vybojovala cenné tři body proti Velkým Popovicím

P í s e k - Do dalšího zápasu ligy juniorů skupiny "B" nastoupil i domácí Písek. Tentokrát na svém ledě přívítal mužstvo z Velkých Popovic. Vstup do utkání měli lepší hosté, nakonec si ale Písek po dnešku mohl připsat tři důležité body. Nejlepším hráčem tohoto utkání byl písecký Filip Vlček, který si připsal dva góly a dvě asistence.
Liga juniorů, sk. B, 21. kolo, ne 12.12.2010
Písek
Velké Popovice
6:4
1:1, 3:3, 2:0
Branky a nahrávky: 16. Korous (Sýbek), 21. Homolka (Homola, Vlček), 28. Vlček (Pavlíček), 32. Homola (Vlček), 32. Vlček (Homola), 60. Vlček (Homola) - 15. Danda (Sládek), 27. Lhoták (Bícha, Deesy), 33. Babický (Žoha), 35. Babický (Sládek). Rozhodčí: Němec - Šperl, Flegl. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 50. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:4, 6:4.
Písek: Bláha – Homolka, Křišťan, Tajbl, Moudrý, Vlček, Pavlíček „C“, Kellner, Hrubý, Turek, Korous, Sýbek „A“, Radosta „A“, Furch, Homola, Kafka, Vajshár, Hlinka
Velké Popovice: Čásenský – Kovář, Dvořák, Saller, Jeništa, Kadílek, Sedinko, Petr, Deesy, Žoha, Danda, Kratochvíl, Teč, Řežáček, Babický, Lhoták, Bícha, Sládek

Hned v prvních vteřinách se hosté dostali do útočného pásma a prověřili pozornost píseckého gólmana, ten si připsal úspěšný zákrok. Písečtí měli také pěknou akci, které ovšem scházela přesnost v zakončení. Následně dostal Žoha osobní trest za nesportovní chování. V přesilové hře nedokázal písecký Radosta trefit odkrytou bránu, mířil pouze do tyče. Zpoza písecké brány přihrával Sládek, z první střely trefil mezeru mezi brankářovými betony Patrik Danda. Poté se Písek dostal do přesilové hry, kterou využil na výbornou. Prvním střelcem písku byl Václav Korous, přihrával Jan Sýbek. Po velkopopovickém úniku střílel Dominik Kratochvíl, nastřelil však vyrážečku píseckého brankáře. Do konce třetiny se již nic zajímavého neudálo.

V první minutě druhé třetiny za Písek zvyšoval vedení David Homolka, kdy puk pomalu doskákal do brány. Při nahrávce rukou velkopopovického hráče na hůl domácích, se Písek dostal do úniku 3 na 1, Václav Korous se rozhodl zakončit sám, gólu se však diváci nedočkali. Poté písecký brankář předvedl parádní zákrok lapačkou, ale v následujícím tlaku hostů gól přece jen padnul. Po necelé minutě se ranou mezi betony prosadil písecký Filip Vlček, přihrával David Pavlíček. Po samostatném úniku se do akce dostal hostující hráč Mikuláš Bícha, kličkou do bekhendu však nepřelstil domácího brankáře. Následně se Písek dostal do další přesilovky. Po úniku 3 na 1 se snažil písecký hráč beznadějně najít svého spoluhráče, který puk promáchnul. Přesilovku Písek nevyužil, hned však v další přesilovce se prosadil. Na 4:2 zvyšoval Daniel Homolka. Tento stav však netrval dlouho. Za necelou minutu hosté vstřelili gól po dorážce do prázdné brány. Po dalším úniku hostů vstřelil gól pod brankářovo rameno hráč Toni Babický, nahrával ještě před modrou František Sládek. Rozhodčí neuznal regulérní gól domácích, když se puk odrazil od zadní tyče zpět do hřiště.

Na začátku třetí periody se Písek dostal do oslabení, které bez problémů přežil. Poté písecká juniorka po úniku ani po dorážce neuspěla. Po píseckém úniku vstřelil bekhendem gól hráč Filip Vlček, přihrával Daniel Homola. Po rozehrávce byl tvrdě na hlavu zfaulován písecký hráč Václav Korous. Za tento faul byl na pět minut plus do konce zápasu byl vyloučen hostující hráč Toni Babický. Brankář hostů po dalším píseckém brejku nádherně vychytal šanci Jihočechů. O chvíli později zblízka Písečtí nastřelili tyč. Po přesilové hře domácích čtyři na tři zůstalo skóre stejné. Minutu před koncem si hostí vzali přestávku, aby mohli dohrát zápas v šesti. Pět vteřin dokonce zvyšoval skóre do prázdné brány hráč Filip Vlček.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy