Písecká juniorka si připsala první výhru v letošním roce

P í s e k - Písecká juniorka nastoupila 14. ledna ke svému prvnímu domácímu zápasu v roce 2011. Po prohře 5:2 v Hradci Králové si připsala pohodovou výhru 6:2 proti celku Kolína. Nejaktivnějším hráčem zápasu byl na písecké straně Marek Vaniš a na straně Kolína Petr Chaloupka.
Liga juniorů, sk. B, 25. kolo, pá 14.1.2011, KOMTERM arena
Písek
Kolín
6:2
4:0, 0:1, 2:1
Branky a nahrávky: 4. Pavlíček (Křišťan), 11. Radosta (Vlček), 11. Furch (Křišťan, Moudrý), 16. Sýbek (Vaniš, Rezek), 52. Rezek (Vaniš), 52. Korous (Homola) - 22. Výborný (Chaloupka, Ježek)50. Ježek (Svoboda J.). Rozhodčí: Pražák - Šperl, Vzuruška. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2.
Písek: Doubek – Homolka, Křišťan, Radosta „A“, Srb, Vlček, Pavlíček „C“, Moudrý, Hrubý, Vaniš, Korous, Sýbek „A“, Volf, Furch, Homola, Jirků, Liška, Hlinka, Pícha, Rezek
Kolín: Svoboda (11. Moravec) – Barták „C“, Svoboda J., Výborný, Chaloupka, Pomichálek „A“, Skalník, Vágner, Cerk, Pecka, Král, Šebek, Ježek, Vaněk, Nekvasil, Flídr

Na začátku prvního dějství byl aktivnějším celkem na ledě Písek a již ve čtvrté minutě skóroval krásnou ranou do víka David Pavlíček. V následujících dvou minutách se sice písečtí drželi v útočném pásmu, ale nedokázali pořádně vystřelit. Také kolínští kozlové se dostali do útoku, ale nijak zvlášť neohrozili branku domácích. V jedenácté minutě využili písečtí signalizovaný trest hostů a Ivan Radosta zvýšil stav na 2:0. Ve stejné minutě z úniku dvou na jednoho přidal další gól Jakub Furch. Do velké šance se dostal Marek Vaniš. Bohužel pro domácí netrefil. Nemuselo to píseckým dlouho vadit, protože z následujícího útoku skóroval Jan Sýbek. Do další velké šance se dostal písecký Ivan Radosta. Tentokrát jeho střelu vychytal brankář kozlů. Na konci třetiny dostali písečtí výhodu přesilové hry, během které měli spoustu nebezpečných střel, ale nedokázali ji využít. Poté se na trestnou lavici dostali i domácí. Za vysokou hůl si šel sednout Daniel Homola do konce třetiny se tedy hrálo 4 na 4.

Na začátku druhé třetiny dohrávali hosté z Kolína přesilovou hru, kterou se jim podařilo těsně před vypršením trestu využít. Na 4:1 snížil Dominik Výborný. Během následujících dvou minut si Kolín poprvé vytvořil větší tlak a vykoledoval si další faul domácích. Tuto přesilovku se kozlům nepovedlo využít. Po tomto oslabení Písku si domácí vytvořili obrovský tlak. Jenomže poté se Kolín dostal do úniku tří na jednoho, kde si skvělý zákrok lapačkou připsal David Doubek. V následném protiútoku si Písek vybojoval přesilovou hru. V této hře měli písečtí několik stoprocentních šancí, ale skóre se neměnilo. Netrvalo to dlouho a Písek se dočkal další přesilové hry. Opět ji ale nevyužil. To píseckým hráčům nemuselo vadit, protože necelé tři minuty před koncem dostali další výhodu přesilové hry. Bohužel pro domácí se hosté dostali do samostatného úniku. Za faul na unikajícího hráče Kolína, bylo poté nařízeno trestné střílení, které sám faulovaný Daniel Král neproměnil. Do konce třetiny se nic zajímavého nestalo.

Na začátku poslední třetiny si Písek připsal další nebezpečné střely a pokračoval ve svém velkém tlaku. V páté minutě dokonce písečtí nastřelili tyč, ale stav utkání byl stále 4:1. Následně dostali hosté z Kolína výhodu přesilové hry, kterou se jim nepodařilo využít a ani moc střel na branku domácích nebylo. Nakonec přece jen v desáté minutě se měnilo skóre. Hosté snížili pěkným gólem k tyči. Ale hned po dvou minutách vrátil třígólový náskok domácím Josef Rezek. Po dalších necelých dvaceti vteřinách vsítili gól opět písečtí. Tentokrát se prosadil Václav Korous. V pětapadesáté minutě si připsal vynikající zákrok i domácí brankář Doubek a nedovolil tak kozlům snížit. Ani z následujícího úniku kozlů dvou na jednoho se skóre nezměnilo. Do konce třetiny se již nic významného nestalo.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (Hlavní trenér IHC KOMTERM Písek):Já si myslím, že jsme měli celý zápas pod kontrolou, dali jsme hned první branku a dobře jsme zahráli první třetinu. To nás potom dostalo do takového klidu, ale místama až moc velkého. Druhou třetinu jsme prohráli a jak jsme dostali druhou branku v polovině třetí třetiny, tak to ještě vypadalo na drama, ale jsem rád, že jsme to nedopustili. Jak říkám, bylo tam hodně klidu, dali jsme do toho moc profesorského. Myslím si, že kdybychom hráli celý zápas jako v první třetině, tak by byl výsledek trochu jiný. Soupeř se od druhé třetiny zvedl, začal hrát tvrdě a rychle a tak i za výsledek 6:2 jsme samozřejmě rádi.

Václav Rác (Hlavní trenér SC Kolín):My jsme byli po dlouhé cestě. Ještě do toho byl nezvyklý čas utkání (20:00). Nabádali jsme hráče na úvod zápasu. Měli jsme cíl do desáté minuty udržet nerozhodný stav, zaměřit se více na bránění, dostat se po cestě do nějakého tempa a začít hrát o body. Bohužel náš záměr nevyšel a pravý opak se stal pravdou. My jsme hned na začátku zápasu dostali góly a ty rozhodli o zápasu. Potom jsme zvedli hlavu, i když se nám nedařilo. Naše mužstvo prokázalo bojovnost a vlastně jsme se dostali zpátky do zápasu a snížili jsme na 4:2, dali jsme i tyčku a bylo to o tom, jestli se nám podaří vstřelit třetí gól, znervóznit domácí a pokusit se uhrát jeden bod. Ale v závěru utkání jsme nepokryli hráče a tak jsme dostali další rozhodující góly.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy