Písecká juniorka porazila dlouhověkého rivala z Tábora

P í s e k - Písecká juniorka nastoupila 21.1.2011 ke svéma dalšímu zápasu na domácím ledě. Tentokrát vyzvala celek z Tábora. V tomto derby si na písecké straně nejlépe vedl kapitán Jan Sýbek, který dal sice jen jeden gól, ale měl spoustu dalších šancí. Na straně Tábora patřil mezi nejlepší Michal Kakos, který si připsal dva body za dvě asistence.
Liga juniorů, sk. B, 27. kolo, pá 21.1.2011, KOMTERM arena
Písek
Tábor
5:2
3:1, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 2. Korous (Homola), 8. Sýbek (Homola), 17. Homolka (Volf), 29. Radosta, 56. Volf (Furch, Radosta) - 12. Němec (Kakos, Pavlík), 30. Šesták (Kakos). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Písek: Kafka - Homolka, Křišťan, Radosta "A", Srb, Hlinka, Turek, Homola "A", Hrubý, Kafka, Korous, Sýbek "C", Volf, Furch
Tábor: Holánek - Němec "A", Kakos, Valík, Komolý "A", Fiala, Perník "C", Kojetín, Hastrman, Vild, Nevolný, Hošek, Pavlík, Novák, Šimák, Schovánek, Šesták

Hned ve druhé minutě prvního dějství se Písek dostal do vedení. Po přihrávce Daniela Homoly zpoza branky skóroval Václav Korous. Následně se Tábor dostal do oslabení, ale po 40 sekundách Písek také a hrálo se 4 na 4. Když už se hrálo v pěti na obou stranách, tak se do pár šancí dostali hosté, skóre ale nezměnili. Nakonec se domácí Jan Sýbek dostal do samostatného úniku a kličkou do forhendu nedal šanci brankáři hostí. Do obrovské šance hostů se dostal Michal Kakos, ale nedokázal prostřelit domácího gólmana z prostoru před brankou. Skórovat se povedlo až dorážejícímu Martinu Němcovi. Ve čtrnácté minutě měl obrovskou šanci domácí Václav Korous, ale svou tvrdou ranou nastřelil pouze tyč. I hosté se dostali do větší šance, ale ránu z mezikruží si pokryl vynikajícím zákrokem písecký Tomáš Kafka. V dalším útoku domácích se podařilo Davidu Homolkovi vsítit puk do branky a skóre bylo 3:1. Po tomto gólu se do oslabení dostala písecká juniorka. V ní se do obrovské šance dostal sám kapitán Jan Sýbek. Ale ani nadvakrát střelou z mezikruží neprostřelil gólmana Tábora. Hned po ukončení trestu, se domácí dostali do dalšího oslabení, které si táborští přenesli do druhé třetiny.

Tábor svoji přesilovku z první třetiny nevyužili. Začátek druhého dějství bylo hodně podobné konci první třetiny. Jak písecká tak i táborská juniorka se dostávala do šancí. Hra se tedy přelévala ze strany na stranu. Až v devětadvacáté minutě se měnilo skóre. Za domácí skóroval Ivan Radosta a zvýšil tak stav na 4:1. Vzápětí za hosty korigoval přesnou střelou opět Martin Němec. I po tomto gólu byla hra stále otevřená na obě strany a oba dva brankáři se měli co otáčet. Do větší šance hostů se dostal Martin Němec. Ocitl se sám před domácím brankářem, ale jelikož byl ve velkém úhlu, tak se mu nepovedlo vstřelit kontaktní gól. Vzápětí táborský Michal Kakos nastřelil tyčku. Naštěstí pro domácí se puk odrazil do ochranné sítě za brankou. Další tyčku domácího brankáře se povedlo nastřelit Filipu Kolomému. Tábor se na konci této třetiny dostal do velkého tlaku, ve kterém si brankář domácích Tomáš Kafka připsal několik dobrých zákroků.

V poslední třetině si písečtí vytvořili velký tlak. Do obrovské šance se dostal Jan Sýbek. Jenomže poloprázdnou bránu přestřelil. V tlaku si písecká juniorka vybojovala faul a hrála tak přesilovku, kterou nevyužila. Ale i tak se Písek stále držel v tlaku a nedovolil táborským juniorům nic vymyslet. Poté se písečtí dostali do další přesilovky. Písek si sice vytvořil několik šancí, ale ani tentokrát přesilovku nevyužil. Ale netrvalo dlouho a další hráč hostů usedl na trestnou lavici. Během této přesilovky si sice písecká juniorka vytvořila opět několik nebezpečných střel, ale ani pátou přesilovku nevyužila. Až o chvíli později se Písečtí mohli radovat ze vstřelené branky. Tentokrát gól vstřelil Radek Volf.

Ohlasy trenérů

Jan Sýbek (kapitán IHC KOMTERM Písek): Já si myslím, že jsme soupeře přehráli. Byli jsme lepší, začátek nám vyšel, a i když nás bylo málo, tak jsme to dnes vybojovali.

Radek Volf (asistent trenéra IHC KOMTERM Písek):Do zápasu jsme nastoupili ve třinácti lidech. Dali jsme totiž volno hráčům, kteří hrají různě za a-mužstva. Z těch třinácti hráčů jich bylo deset prvoročáků a myslím si, že to od začátku zápasu zvládli velmi dobře.

OldřichNovák (hlavní trenér HC Tábor): Tak já jsem si představoval, že přístup hráčů k zápasu o záchranu v lize bude jiný. Někteří dřou, makají, ale někteří do toho prostě nedají všechno, co by asi mohli. Říkáme si před zápasem pár věcí, který skoro nikdo nedodržuje. Nejsmutnější na tom je to, že tady byla lajna z dorostu, která ty předzápasové pokyny dodržovala. Jinak děláme zbytečné individuální chyby a z toho pramení, že dostáváme góly po individuálních chybách, kdy si hráči nepokryjí hráče, kterého mají. Jsou od něj dva metry a vůbec je to nezajímá.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy