Páteční utkání juniorů přineslo celkem jedenáct branek

Vysokým výsledkem skončilo páteční utkání juniorů, kdy k řece Otavě zavítal celek z Veselí nad Lužnicí a bylo se rozhodně na co dívat. V atraktivním duelu se diváci dočkali: kuriózní branky, samostatného nájezdu, hodně branek (celkem jedenáct), chvílemi i tvrdé hry. Jako vítězové nakonec odešli písečtí junioři, kteří přestříleli Veselí 8:3. Z našeho mužstva lze pochválit za kolektivní výkon všechny hráče, nejvíce ovšem vynikali: Radek Volf, Marek Hrubý a Daniel Homola. Každý vsítil dvě branky.
Liga juniorů, sk. B, 31. kolo, pá 4.2.2011
Písek
Veselí nad Lužnicí
8:3
2:1, 2:1, 4:1
Branky a nahrávky: 9. Vejda (Tajbl), 11. Volf (Homolka, 22. Volf (Homolka), 39. Hrubý (Pavlíček, Homola), 48. Kellner (Pavlíček), 52. Homola (Pavlíček), 55. Hrubý (Volf), 58. Homola - 1. Janda, 36. Drs (Dušek), 42. Míšek (Lomský). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:6. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 8:3
Písek: Lehečka (16. Kafka T., od 42. Lehečka) – Radosta, Křišťan, Moudrý, Srb Hlinka, Dvořák, Homola, Hrubý, Kafka J., Tajbl, Pavlíček, Liška, Kellner, Sýbek, Vejda, Volf, Vajshár, Homolka.
Veselí nad Lužnicí: Krásný (Malecha J.) – Javůrek, Arnold, Janda, Dušek L., Lomský, Dušek Z., Drs, Klimeš, Malecha T., Radouch, Dušák, Míšek, Körner, Bartoš, Brus, Bouda, Formánek.
Utkání juniorů mezi Pískem a Veselí nad Lužnicí začalo velmi kuriózní brankou. V čase 0:25 David Janda od modré čáry vyslal nepřesný pokus, který se odrazil od zadního mantinelu do brusle domácího brankáře, který si nešťastně srazil kotouč za brankovou čáru, 0:1. Za dvě minuty mohl odpovědět Kellner z mezikruží, ale v rozhodující moment mu puk odskočil od hokejky. V sedmé minutě se Kafka efektivně prokličkoval až před Krásného, který zastavil individuální akci píseckého hráče. V čase 8:39 Tajbl přihrál z rohu kluziště před bránu Tomáši Vejdovi, který zakončoval do odkryté klece, 1:1. V polovině první třetiny mohl otočit vývoj skóre Sýbek, jehož razantní střela jen těsně minula pravou tyč. V čase 10:56 Homolka přihrál zpoza brány Radku Volfovi, který z mezikruží nedal hostujícímu brankáři šanci, 2:1. V sedmnácté minutě předvedl pěknou kličkovanou Dvořák, který se tak probojoval až před Krásného, ten však domácímu hráči zabránil ve skórování. Minutu před koncem vybojoval Homola trestné střílení, které jel sám postižený, skórovat se mu ale nepodařilo.

V čase 21:44 se do úniku 2 na 1 dostali Radek Volf a Vít Křišťan, první jmenovaný zakončoval sám a úspěšně, střelou pod vyrážečku, 3:1. Ve dvacáté šesté minutě uniknul hostující obraně Radosta, akci zakončil střelou, kterou Krásný vyrážečkou vytěsnil mimo tyče. Další slibnou šanci měl Körner po odrazu kotouče, který se z ničeho nic zjevil sám před brankářem, písecký brankář jeho střelu vyrazil do rohu kluziště. V čase 35:01 hosté snížili na rozdíl jediné branky. Dušek vystřelil od modré čáry a Michael Drs těsně před Kafkou tečoval puk, který následně doskákal až za brankovou čáru, 3:2. Dvě minuty před koncem druhé části mohl srovnat Míšek, jeho projektil vyslaný od modré čáry těsně přeletěl nad horní tyčí. V čase 38:50 jsme byli svědky pěkného gólu. Pavlíček na modré posunul kotouč Marku Hrubému, jehož střelu zastavila až síť hostující brány, 4:2.

Třetí třetiny začala pěkně zhurta. V čase 41:24 Lomský přihrál zpoza brány Patriku Míškovi, který střelou z první snížil na 4:3. V čase 47:14 sehráli domácí další efektivní akci. Pavlíček přihrál do pravého kruhu Davidu Kellnerovi, který dělovkou pod horní tyč zvýšil náskok Písku na 5:3. Za dvě minuty sehráli také hráči Veselí pěknou akci, souhru na tři doteky zakončoval Lomský, jeho zakončení minulo pravou tyč. V čase 51:11 přidali Písečtí patrně rozhodující branku. Křišťanovu střelu Krásný vyrazil přímo na hokejku Daniela Homoly, který střelou po ledě zvýšil na 6:3. V čase 54:54 si s pukem od mantinelu sjel Marek Hrubý a přesnou střelou k levé tyči dal nyní už definitivně rozhodující branku, 7:3. Domácím to nestačilo a útočili i nadále. V čase 57:43 Daniel Homola přebruslil svého obránce a uháněl sám na gólmana, kterého překonal polovysokou střelou, 8:3. Do konce třetí třetiny se již nic zajímavého nestalo. Písek tedy na svém ledě porazil juniory z Veselí nad Lužnicí 8:3.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent trenéra Písku: "Do dnešního utkání jsme špatně vstoupili, inkasovali jsme kuriózní branku, po odrazu od zadního mantinelu. Postupem času jsme přebrali iniciativu do vlastních rukou a vytvořili si bezpečné vedení. Dnes jsme hráli na čtyři formace, takže tempo hry nebylo vysoké. Cílem bylo, aby si všichni hráči zahráli, prostřídali se i brankáři. Zápas jsme nakonec přesvědčivě vyhráli, získali tři body a jsme za to rádi."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy