Juniorka vysoce vyhrála nad celkem z Benátek

P í s e k - 6. března odehrála písecká juniorka svůj poslední zápas sezóny na vlastním ledě. Vysoce vyhrála s celkem z Benátek nad Jizerou. Mezi nejlepší hráče Písku patřili Marek Vaniš, který si připsal 3 body za 3 góly a Jan Sýbek, který si připsal 4 body za 2 góly a 2 přihrávky. Na straně hostů patřil k nejlepším Lukáš Barták, který si připsal také 4 body za 1 gól a 3 asistence.
Liga juniorů, sk. B, 35. kolo, ne 6.3.2011, KOMTERM arena
Písek
Benátky
9:6
0:1, 4:2, 5:3
Branky a nahrávky: 23. Hrubý, 24. Dvořák, 31. Vaniš (Volf), 36. Vaniš (Korous, Sýbek), 45. Sýbek (Tajbl), 53. Křišťan, 54. Vaniš (Korous, Pavlíček), 56. Sýbek (Korous), 59. Sýbek (Korous) - 13. Šubrt (Bezděk), 28. Barták, 31. Chvojka (Smejkal), 49. Tomíček (Barták, Jambor), 58. Mikolášek (Novák, Barták), 60. Schütz (Barták). Vyloučení: 8:9 + hostující Bezděk KO za nesportovní chování. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 9:4, 9:6.
Písek: Doubek (34. Kafka Tomáš) - Radosta "A", Pavlíček "C", Moudrý, Srb, Hlinka, Dvořák, Vaniš, Hrubý, Kafka Jan, Tajbl, Křišťan, Vajshár, Furch, Sýbek "A", Korous, Volf, Vejda
Benátky: Peikrt - Bezděk, Stehlík, Mikolášek, Novák, Vasiler, Jambor, Šubrt "A", Schütz, Kolek, Chvojka, Smejkal, Kuchta, Tomíček, Barták "C"

Do začátku utkání vlétli lépe domácí. Hráli útočně a vytvářeli si tlak. Ale z něho nic nevytěžili. V páté minutě se do první výraznější akce dostali i hosté, ale se střelou do hrudi neměl písecký gólman větší problémy. Následně se dostali do úniku dvou na jednoho benátečtí Jakub Smejkal a Michael Chvojka. Jakub Smejkal se rozhodl zakončit sám, ale mezírku mezi betonama David Doubka netrefil. V deváté minutě si Písek díky přesilovce vytvořil souvislý tlak, ale všechny střely zlikvidoval brankář hostů David Peikrt. Skóre se měnilo až později. První branku utkání vsítil mezi betony domácího gólmana benátecký David Šubrt. Písecký Radek Volf se těžce prodral do samostatného úniku, ale hosty nyní podržel jejich brankář. Do konce prvního dějství se již skóre nezměnilo.

Do začátku druhé třetiny vlétla obě mužstva naplno. Hrálo se nahoru dolu a oba gólmani se měli co obracet. Již ve třetí minutě se písecká juniorka radovala z vyrovnání. Marek Hrubý nadvakrát dokázal prostřelit brankáře hostů. Po dalších pár vteřinách se vývoj zápasu najednou obrátil. Tentokrát za domácí skóroval Marcel Dvořák. Po těchto dvou gólech se písečtí dostali „na koně“ a nepouštěli hosty do větších šancí. Poté paradoxně v jednom z mála útoků vsítila branku juniorka Benátek. Písek se z tohoto gólu dokázal rychle oklepat. Vedení na svou stranu strhl Marek Vaniš. V této chvíli jsem si připadal jako na houpačce, protože po dalším útoku hostů bylo skóre opět vyrovnané. Ve čtyřiatřicáté minutě si připsal první úspěšný zákrok střídající domácí brankář Tomáš Kafka. Ke konci druhé třetiny se písečtí opět dostali do vedení. Po krásném přesilovkovém „ťukesi“ vstřelil branku Marek Vaniš. V předposlední minutě této třetiny so do obrovské šance dostali domácí Jan Sýbek a Marek Vaniš. Jeli sami na gólmana, jenomže Marek Vaniš po přihrávce Jana Sýbka trefil pouze betony brankáře hostů a trestuhodně zahodil tuto obrovskou šanci. Hned po této šanci měli domácí ještě nejméně tři obrovské šance, které ale skóre nezměnili. Všechny střely šli do brankáře hostů a nebo se puk zastavil těsně před brankovou čárou. Benátky nad Jizerou měli nyní velké štěstí, že nedostali další gól. Tento velký tlak ukončila až siréna upozorňující konec třetiny.

Na začátku třetí třetiny měli písečtí velký tlak, i díky výhodě přesilové hry. Sice si domácí vytvořili opět několik slibných šancí, ale ani jedna střela neskončila za zády brankáře hostů. Následně se domácí dostali do přesilové hry 5 na 3. Tuto přesilovku dokázal využít kapitán mužstva Jan Sýbek, který si s pukem sjel mezi kruhy a nikým neatakován se nemýlil. Při hře 4 na 4 se poté dostal do šance hostující Tomáš Kolek. Byl úplně sám v kruhu ve své útočné třetině, ale v rozhodující chvíli mu puk sjel z hokejky. Těsně před polovinou posledního dějství se hostům podařilo snížit stav utkání na 5:4. Pěknou střelou do víka se prezentoval Martin Tomíček. Do samostatného úniku se dostal písecký Vít Křišťan a kličkou do bekhendu nedal šanci brankáři hostů a vrátil tak Písku dvoubrankový náskok. Hned v následném útoku to už bylo o tři góly, ranou mezi brankářovy betony se prezentoval opět Marek Vaniš. Písek si v těchto posledních minutách vytvářel obrovský tlak a tak v šestapadesáté minutě zvýšil skóre na 8:4 Jan Sýbek. Následně se písecký Marek Vaniš objevil opět sám před brankářem, tentokrát ale bekhendovou kličku neproměnil. Poté se písečtí dostali do oslabení, které hosté využili. Pavoučí síť teď kom protrhl Petr Mikolášek. Trvalo to pár vteřin a čtyřbrankové vedení vrátil Písku opět Jan Sýbek. V poslední minutě se skóre ještě jednou měnilo. Další branku Benátek vstřelil Kamil Schütz. To již bylo vše a tak zápas skončil 9:6.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (hlavní trenér IHC KOMTERM Písek): Já si myslím, že soupeř nepřijel v úplné sestavě, ale my jsme ten začátek podcenili. Největším problémem tohoto zápasu bylo donutit všechny hráče, aby hráli naplno. Jakmile jsme je přesvědčili, tak začali bruslit a zápas se pro nás začal vyvíjet dobře a to jsme ještě udělali spoustu chyb.

David Pavlíček (kapitán IHC KOMTERM Písek): Dle mého názoru, byla první třetina z naší strany špatná. Poté jsme si něco řekli v kabině a od druhé třetiny nám to šlo dobře. Taky si myslím, že jsme náš poslední zápas na domácím hřišti odehráli dobře. Byla vysoká výhra, takže jsme spokojení.

Bohumír Kinkor (hlavní trenér HC Benátky nad Jizerou): Tak v závěru sezóny už nikdo nechce bránit. Dostat 9 gólů je moc. Navíc dát 6 gólů venku a prohrát, tak to je špatné. Jinak my už hrajeme s mladýma klukama, kteří budou hrát příští sezónu. Takle hrajeme již od ledna, takže jsou tomu ty výsledky úměrný.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy