Nevydařený vstup do letošní sezóny staršího dorostu

Vstup do nového ročníku extraligy staršího dorostu nevyšel Písku dle očekávání. Soupeř, který v minulé sezóně dokázal písecký dorost porazit čtyřikrát, dnes jasně vyhrál v poměru 6:2. Hosté sice dlouho odolávali, ale na góly z poslední části už odpovědět nedokázali. Velkou měrou k boleslavskému vítězství také pomohla nedisciplinovanost soupeře, kterou domácí dokázali třikrát využít.
Extraliga staršího dorostu, 1. kolo, út 7.9.2010, Metrostav Aréna
Mladá Boleslav
Písek
6:2
2:1, 1:1, 3:0
Branky a nahrávky: 3. Budín (Hyka, Chalupa), 20. Kalfiřt (Ficek, Chalupa), 22. Frolík (Hyka), 55. Teubner (Budín, Hyka), 58. Teubner (Hyka, Chalupa) - 4. Záhora (Pícha), 24. Vlček (Reiniš, Ciboch). Rozhodčí: Smitka - Kájínek, Podrazil. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 82.
Mladá Boleslav: Sejpal - Budín, Chalupa, Teubner, Kurka, Holada, Zet, Serbus - Marek, Frolík, Bičiště - Kalfiřt, Ficek, Protivný - Štěpánek, Hyka, Boček - Semirád, Hloušek, Podsedníček
Písek: Havelec - Jirků, Bernad, Pícha, Turek, Lejsek, Lipka, Janásek, Kubec - Vlček, Ciboch, Reiniš - Záhora, F. Paukner, Vlk - Šavrda, Chalupský, Šmejkal - Vejda, Hanus, Matiášek.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Aktivnější přitom byli domácí, kteří korunovali svou snahu již ve třetí minutě, když se v přesilové hře trefil Václav Budín. Odpověď Písku však na sebe nenechala dlouho čekat. Po padesáti šesti sekundách totiž vyrovnal Martin Záhora, taktéž v přesilové hře. V 10. minutě dostali Písečtí na chvíli domácí pod tlak. Velký závar před bránou, po kterém skončilo na brankovišti šest hráčů v poloze vleže, domácí stačili včas uhasit. Snaha hostů tedy k úspěchu nevedla, a tak přišel trest v podobě gólu do šatny. Čas 19:33 - Jakub Kalfiřt se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a dotlačil puk za záda bezmocného Havelky.

Druhou třetinu začali opět aktivněji boleslavští mladíci. Ve 22. minutě navíc dostali početní výhodu, kterou krásnou ranou k tyči využil Jakub Frolík – 3:1. Domácí poté polevili v koncentraci, což se jim záhy vymstilo – za Písek ve 24. minutě snížil kapitán Filip Vlček. Gól na 3:2 polil hostující celek živou vodou. Vyprávět by mohl boleslavský brankář Sejpal, který si zachytal víc než dost. Ve 27. minutě dokonce přišel samostatný únik Martina Záhory, který však v klíčovém okamžiku zápasu zklamal. Podobná situace nastala o sedm minut později na druhé straně, když elegantní sólo Milana Ficka v oslabení zastavila až lapačka gólmana Havelce. Pro druhou třetinu to bylo vše…

V úvodu třetí dvacetiminutovky nabídli domácí svou nedisciplinovaností hostům šanci na vyrovnání. Oslabení však uhráli výborně. Co víc, v čase 43:13 vrátil Boleslavi dvougólové vedení povedenou střelou Štepán Štěpánek. Tato branka jakoby Písecké definitivně zlomila. Po zbytek zápasu už hráli jenom hokejisté z Mladé Boleslavi. V 54. minutě se sám před bránou soupeře ocitl domácí kapitán Karel Bičiště – neproměnil. Gól přinesla až akce z následující minuty. Václav Budín nahodil kotouč od modré a Jakub Teubner šikovně tečoval až za záda Havelce – 5:2 pro domácí. Píseckým pět branek zejvně nestačilo a tak Boleslavským nabídli poprvé v utkání dvojnásobnou přesilovou hru, v délce osmdesáti sekund. Jakubovi Teubnerovi jich však stačilo pár, aby svou druhou brankou soupeře definitivně pohřbil. Čas 57:17 – 6:2. O minutu později ještě Štěpánek nastřelil břevno, to však bylo z utkání staršího dorostu s píseckými vrstevníky vše.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy