Starší dorost opět naplno bodoval, v hektickém střetnutí přehrál Mladou Boleslav

Starší dorostenci Písku v napínaném střetnutí porazili Mladou Boleslav 4:3. Nejvýrazněji se na výhře podílel kapitán Filip Vlček, který dvě branky sám zaznamenal a u jednoho gólu se podílel asistencí. Extraliga pokračuje svým devátým kolem hned v sobotu, kdy Písečtí zamíří do Liberce.
Extraliga staršího dorostu, 8. kolo, pá 24.9.2010
Písek
Mladá Boleslav
4:3
3:1, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 4. Ciboch (Vlček), 7. Záhora (Vlk, Lejsek), 19. Vlček (Bernad), 59. Vlček (Jirků) - 15. Teubner (Bičiště), 33. Brandejský (Teubner), 38. Hloušek (Marek). Rozhodčí: R. Svoboda - Suchánek, Vavruška. Vyloučení: 6:5, navíc J. Paukner, Turek, Lejsek (PIS) a Hloušek, Teubner, Chlaupa (MBL), všichni 5 minut a OT do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 110. Střely na branku: 19:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Písek: Havelka - Jirků, Bernad, Švanda, Turek, Lejsek, Janásek - Vlček, Ciboch, Reiniš, Záhora, Vlk, Krcho, Křivanec, Vejda, F. Paukner, Hanus, J. Paukner, Šmejkal.
Mladá Boleslav: Sejpal - Valentík, Zet, Budín, Bartoš, Serbus, Chalupa - Protivný, Bičiště, Brandejský, Marek, Hloušek, Semirád, Kalfiřt, Šimek, Podsedníček, Štěpánek, Teubner.

Zápas mezi Pískem a Mladou Boleslaví začal ve svižném tempu a ani na úvodní branku pátečního střetnutí se nakonec nemuselo dlouho čekat. Do první šance domácích vyslal Vlček Davida Cibocha a ten samostatný únik zakončil povedeným blafákem do bekhendu – 1:0. Boleslavští mohli rychle reagovat z přečíslení, ve kterém se ocitli Brandejský a Bičiště, dostat puk za záda brankáře Havelky ale bylo nad jejich síly.

V průběhu šesté minuty putovali hned dva hostující hráči k menším trestům a vybídnuté šance se Písku dokázali chopit. Souhra na jeden dotek putovala po ose Lejsek – Vlk – Martin Záhora a na konci celé akce poslední jmenovaný uklidil touš do soupeřovy branky. A pro Boleslav mohlo být v dalším průběhu úvodního dějství ještě hůře. Z čista jasna se totiž zjevil s pukem na mezikruží osamocený Ciboch, tentokrát si však s jeho zakončením Sejpal poradil.

V patnácté minutě hosté po rychlé akci snížili. Bičiště předložil puk Jakubu Teubnerovi mezi kruhy a útočník bruslařského klubu umístil puk ranou bez přípravy přesně k pravé tyči. Brankově nejbohatší úvodní část přinesla ještě jednu změnu, a to v devatenácté minutě. Písecký Filip Vlček si v početní převaze sjel na kruh a švihem nejprve orazítkoval břevno, z následné dorážky ale puk do boleslavské branky procedil.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté a v úvodních momentech se rychlým přesunem doslal až před Havelku ex-písecký Marek, souboj ale vyzněl lépe pro píseckého brankáře. Domácí v první třetině využili hned dvě početní výhody a ve stejné disciplíně se podařilo uspět také hostům. Klasicky sestavený přesilovkový vzorec vygradoval zakončením Jiřího Brandejského a rozdíl mezi soupeři byl opět pouze brankový.

Hráči Boleslavi si v početní výhodě zahráli v průběhu druhé třetiny celkem třikrát a patřičně více času se tak odehrávalo před píseckou brankou, lež bez brankového efektu. Ten se dostavil teprve v závěru prostředního dějství. Necelé tři minuty před odchodem k druhé přestávce Marek chytře přihrál Jakubu Hlouškovi a jeho střela propadla Havelkovi pod rukou do brány.

Po čtyřiceti minutách tak světelná tabule ukazovala nerozhodné skóre 3:3 a v tu chvíli bylo jisté, jak moc budou souboje ve třetí třetině napínané. Síly se přelévaly z jedné strany na druhou a před brankami obou týmů se to hemžilo šancemi. Boleslavští nezužitkovali dvě početní převahy a Vlčkův švih z bezprostřední blízkosti skončil jenom v lapačce a zápas pomalu ale jistě plynul do prodloužení.

Jenže nakonec přišla pro hosty velmi studená sprcha. V čase 58:53 totiž prostřelil Sejpala podruhé v utkání Filip Vlček a minutu před koncem tak navrátil vedení na stranu svého týmu. Hosté zkoušeli hru bez gólmana a otrou střelu vyslal na Havelku Bičiště, brankář Písku ale v závěru domácí tým uměl podržet. Na konečném výsledku nezměnila nic ani bitka, která vypukla po závěrečné siréně. Písek tak porazil na vlastním ledě Mladou Boleslav 4:3.

Ohlasy trenérů

Pavel Hejl, trenér Písku: Do zápasu jsme vstoupili laxně, pomohla nám ale vstřelená branka a také využitá přesilovka, ze které jsme odskočili na 2:0. Ve druhé třetině jsme byli zbytečně vylučovaní, přestali jsme hrát a Boleslav byla najednou lepší. Nakonec jsme dvoubrankový náskok ztratili a ve třetí třetině to pak byla bitva se vším všudy. Naštěstí jsme dokázali dát šťastnější gól v závěru a vyhrát. Hráče bych chtěl pochválit za bojovnost, díky které jsme zvládli zápas dotáhnout do vítězného konce.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy