Starší dorost opět naplno bodoval, tentokrát odjíždí s prázdnou tým Liberce

Na píseckém ledě starších dorostenců se zkrátka nevyhrává. Tentokrát sérii výher na vlastním ledě prodloužili proti Liberci. Úvodní třetina našim vyšla parádně a tuto část zvítězili poměrem 3:0. Ve druhé periodě však soupeř zabral a náskok Písku byl pouze jednobrankový. Ve třetí části však písečtí dorostenci přidali dva góly a nakonec vyhráli 5:2.
Extraliga staršího dorostu, 16. kolo, so 16.10.2010
Písek
Liberec
5:2
3:0, 0:2, 2:0
Branky a nahrávky: 8. Vlček (Ciboch, Reiniš), 8. Pícha (Turek), 14. Vlk (Paukner, Pícha), 58. Ciboch (Turek, Vlček), 60. Šmejkal (Vlček, Vlk) - 28. Kouba (Jandejsek), 35. Psota (Mikyska). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 21:29. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.
Písek: Havelec - Jirků, Lejsek, Hanus, Turek, Bernad, Šmejkal, Vlček, Paukner, Krcho, Ciboch, Vlk, Pícha, Záhora, Kubec, Flégl, Janásek, Vejda, Chalupský, Reiniš
Liberec: Krejčí - Mrázek, Klíma, Jandejsek, Bednarik, Knap, Mikyska, Dlouhý, Beránek, Psota, Shpakov, Kouba, Langhammer, Urban, Pokorný, Procházka, Plutnar, Pálek.
Na začátku utkání se pěknou střelou přes obránce prezentoval Mikyska, písecký brankář jeho střelu zkrotil s obtížemi. V páté minutě, v přesilové hře se k Cibochovi odrazil kotouč, na domácího hráče zívala prázdná klec, avšak Krejčí se stačil přemístit a skvělým zákrokem lapačkou puk vychytal. V čase 7:04 domácí otevřeli skóre, jmenovitě Filip Vlček, který našel mezírku mezi levou tyčí a tělem libereckého brankáře, 1:0. O pár okamžiků to bylo už 2:0. V čase 7:28 se mezi střelce zapsal přesnou trefou Miroslav Pícha. V polovině úvodní části se výborným zákrokem vytáhl také Havelec, který pravým betonem zlikvidoval bekhendovou kličku Urbana. V čase 13:40 se do úniku 2 na 1 dostali Dominik Vlk s Pauknerem, první jmenovaný vzal veškerou zodpovědnost na sebe a zkusil vystřelit, hostující brankář sice jeho pokus zastavil, ale na dorážku byl již krátký, 3:0. O dvě minuty později měl dobrou příležitost na snížení Žďárský, Havelec opět vytáhnul výborný zákrok betonem. V závěru první třetiny se již nic vážného nestalo.

Hned v úvodu druhé periody nebezpečně tečoval střelu Beránka Urban, kotouč však za brankovou čarou neskončil. Ve dvacáté čtvrté minutě Knap prokličkoval až před píseckou bránu, jeho zakončení však mířilo pouze do středu brány, kde stál pozorný Havelec. V čase 27:43 hosté snížili na dvoubrankový rozdíl, zásluhou Jana Kouby, který překvapil domácího brankáře střelou z úhlu. O dvě minuty později se v samostatném úniku se ocitnul Vlk, ale z bezprostřední blízkosti Krejčího nepřekonal. Ve třicáté druhé minutě střílel Záhora z otočky, liberecký brankář zasáhnul špičkou betonu. V čase 34:41 se Libereckým podařilo využít přesilovou hru. Mykiska našel přesnou přihrávkou Matěje Psotu, který zakončoval do prázdné brány, 3:2. Za necelé dvě minuty mohlo být vyrovnáno. Knap si vyjel zpoza brány až před Havelce, zakončení libereckého hráče těsně minulo levou tyč. Dvě minuty před koncem druhého dějství přihrával Vlček mezi kruhy volnému Cibochovi, který také zakončoval jen těsně vedle levé tyče liberecké brány.

Na začátku třetí třetiny byli aktivnější hosté, defenzíva Písku v čele s brankářem Pavelcem však svou svatyni uhájili. Ve čtyřicáté páté minutě střílel Mikyska z kruhu, písecký brankář jeho pokus ukryl ve své lapačce. O dvě minuty později střelu Bernada vyrazil liberecký brankář přímo k Reinišovi, ten však mířil pouze do středu brány, kde stál pozorný Krejčí. Ve čtyřicáté deváté minutě Vlček prokličkoval až před libereckou svatyni, kde se nezachoval sobecky a přihrál Reinišovi, kterého ovšem vychytal Krejčí. O tři minuty později střílel z mezikruží Psota, domácí brankář výborně zasáhnul vyrážečkou. Za minutu střílel dvakrát po sobě Vlk, oba jeho pokusy skončily těsně vedle levé tyče liberecké brány. V čase 57:48 našel Turek před bránou zcela volného Davida Cibocha, který vymetl pavučiny v pravém horním rohu liberecké brány. A v čase 59:30 zpečetil výhru Písku David Šmejkal, který nekompromisní střelou nedal hostujícímu brankáři šanci. Písek tedy v sobotním utkání starších dorostenců porazil Liberec 5:2.

Ohlasy trenérů

Pavel Hejl, trenér Písku: "Do utkání jsme nastoupili dobře, podařilo se nám vypracovat vedení 3:0. Soupeře jsme k vážnější příležitosti nepustili. Ve druhé třetině jsme soupeře podcenili, jako včera v Mladé Boleslavi. Inkasovali jsme dvě branky, tak jsme s kolegou trenérem nabádali hráče, ať se ve třetí třetině vrátí ke své hře. Dvěma góly v závěru třetí třetiny jsme se uklidnili a musím říci, že jsme i zaslouženě vyhráli."

Jan Zachrla, trenér Liberce: "Dnes se potvrdilo přísloví, že hokej nemá logiku. Řekl bych, že jsme dnes byli herně lepší, ale nevyvarovali jsme se hrubých chyb, které soupeř dokázal potrestat. Za stavu 3:0 se nám hrálo těžce. Ve druhé periodě jsme snížili na rozdíl jediné branky, i přes to to však na výhru nestačilo."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy