Starší dorost podlehnul na vlastním ledě Mladé Boleslavi

V pondělí starší dorostenci překvapivě vyhráli 2:0 na ledě pardubického lídra. V domácím utkání s Mladou Boleslaví se navázat na skvělou výhru nepodařilo. V pátečním utkání střílela góly pouze Boleslav a celkově u Otavy ukořistila výhru 3:0.
Extraliga staršího dorostu, 22. kolo, pá 5.11.2010
Písek
Mladá Boleslav
0:3
0:2, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 6. Brandejský (Teubner), 12. Bičiště (Štěpánek), 37. Marek (Semirád, Podsedníček). Rozhodčí: Pešina - Kostka, Novák. Vyloučení: 4:8, navíc Podsedníček (MBL) 10 min. Bez využití. Diváci: 90. Střely na branku: 24:24. Průběh utkání: 0:0, 0:3.
Písek: Havelec (37. Havelka) - Vlček, F. Paukner, Krcho, Vlk, Jirků, Pícha, Hanus, Chlapský, Záhora, Ciboch, Lejsek, J. Paukner, Kubec, Švanda, Janásek, Šmejkal, Bernad, Reiniš.
Mladá Boleslav: Sejpal - Budín, Chalupa, Valentík, Teubner, Brandejský, Semirád, Holada, Protivný - Marek, Kurka, Podsedníček, Ficek, Serbus, Bičiště, Boček, Šimek, Štěpánek.

Na začátku zápasu byl více vytížen boleslavský brankář Sejpal, který musel krýt jednak střelu Vlčka z nebezpečné vzdálenosti a také několik pokusů vyprodukovaným domácími v přesilovce. Nejblíže úvodní brance byli Pícha a Reiniš, kteří ujížděli na boleslavskou branku takřka sami, Píchovu přihrávku ale lépe postavený Reiniš nezpracoval.

Zato Boleslavští dokázali přetavil v úvodní branku hned první svou šanci. Přihrávkou zpoza brány předložil Teubner puk na hůl Jiřího Brandejského a ten ranou po ledě otevřel brankový účet. Z poměrně nenápadné akce hosté vsítili ve dvanácté minutě svou již druhou branku. Cestu do písecké klece si našla střela Karla Bičištěho a hosté rázem vedli o dvě trefy.

Hráči ve žlutých dresech měli v průběhu první třetiny k dispozici hned čtyři přesilové hry, ani v jednom případě ale nedokázali výhody jednoho hráče patřičně využít a v první třetině tak vyšli brankově naprázdno.

Na začátku druhé třetiny mohl navýšit náskok hostujícího týmu útočník Marek, který se elegantně obtočil kolem písecké obrany, pěkně provedenou individuální akci ale Havelec zastavil. Mírně aktivnější byli v prostřední části domácí hokejisté a více času tak patřilo hře před Sejpalem. Ranou z dálky mohl snížit Lejsek, střela švihem ale směřovala těsně nad horní tyčku.

Pět minut před druhou přestávkou mohl jet díky odraženému puku sám na boleslavskou bránu Šmejkal, jeho zakončení se ale zastavilo o pravý beton dobře naladěného brankáře Mladé Boleslavi.

Závěr druhého dějství přinesl třetí branku zápasu a potvrdilo se ostřílené pravidlo nedáš – dostaneš. Ostrá střela Píchy orazítkovala pravou tyč a hosté okamžitě založili protiútok, na jehož konci dostal puk před bránu Ladislav Marek a pohotovým zakončením k levé tyči vylepšil náskok svého týmu.

Závěrečná část příliš mnoho hokejové krásy nepřinesla. Písek hostující náskok zničit neodkázal a Boleslav si tak dokráčela za pohodovou výhrou 3:0.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy