Mladší dorost si veze body ze severu Čech

Ústí nad Labem - V šestém kole extaligy mladšího dorostu hostil celek HC Slovan Ústečtí Lvi tým IHC KOMTERM Písek. Písečtí, kteří dokázali narozdíl od Ústí proměnit své šance, si zaslouženě odvážejí tři body a zároveň se stali prvními v letošním ročníku, kterým se povedlo dobýt Zlatopramen Arenu.
Extraliga mladšího dorostu, 6. kolo, út 28.9.2010, Zlatopramen Arena
Ústí nad Labem
Písek
2:5
1:2, 1:1, 0:2
Branky: 2. Procházka, 24. Řídel (Vykouk) - 8. Suchan (L. Volf), 16. Indrák, 39. Indrák (Schwanberger), 49. Suchan (Schwanberger, Dudák), 57. Hřebíček. Rozhodčí: Krebs - M. Biedermann, Havelka. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 137. Střely na branku: 30:25. Zakázaná uvolnění: 1:4. Ofsajdy: 3:5.
Ústí nad Labem: Chmel - Baránek, Dušek, Hucek, Šimanovský, J. Trončinský, Mir. Straka, Babušík - Řídel, Vykouk, Patzelt - J. Procházka, Andres, O. Sýkora - Chovanec, L. Polák, Ordoš - Staněk. Trenér: Mareš.
Písek: Mazuch - Hanus, Suda, Hřebíček, J. Skala, Banci, Červinský - L. Volf, Indrák, Březina - Dudák, J. Suchan, Schwanberger - Jakub Volf, P. Novotný, Josef Vlk - Duchoň. Trenér: Mir. Krupka.

Autor: Zdeněk Kamínek ml.

Hned na úvod střetnutí, v devadesáté čtvrté vteřině, se mohli domácí radovat z první vstřelené branky. Puk za záda Mazucha dokázal usměrnit Jiří PROCHÁZKA, který se na středu ledové plochy uvolnil a sám si to zamířil na bránu - 1:0. O tři minuty později si další bod do kanadského bodování mohl připsat již výše zmiňovaný hráč. Zprava vyslal přihrávku před bránu, jenže ta k adresátovi nedoputovala. V polovině sedmé minuty přišlo první vyloučení utkání, Baránek obdržel dvě minuty za podražení. Hokejisté Písku přesilovku využili po 49 sekundách, kdy při akci 2 na 1, Lukáš Volf nabyl Jakubu SUCHANOVI, který si vychutnal Chmela - 1:1. V zápětí však mohlo být vše jinak, do tyčky se trefil domácí Andres. Krátce poté, přišla i první početní výhoda domácích, ze které málem těžil Suchan, který v oslabení ujel ústeckým obráncům, avšak na připraveného Chmela nevyzrál. Další branky se obecenstvo dočkalo v 16. minutě, spokojenější byli fanoušci Písku. Přes veškérý důraz před ústeckým hájcem svatyně Chmelem se nakonec podařilo propasírovat puk mezi tři tyče Miroslavovi INDRÁKOVI - 1:2. Ačkoli domácí vyslali v první třetině na píseckou branku dvakrát více střel, doplatili na neproměňování šancí a do kabin museli odejít za stavu 1:2.

Na domácích hráčích byla vidět velká snaha vyrovnat, neproměňovali vyložené šance. Na Mazuchovi si vylámali zuby nejen Patzelt, Ordoš i Vykouk. V početní výhodě, ve 24. minutě, se vyrovnání konečně dočkali. Nejdříve orazítkoval tyčku Vykouk, školení Mazuchovi však provedl Daniel ŘÍDEL, jenž byl před hostující brankou dostatečně důrazný - 2:2. Tutové šance, které spalovali Lvi je mohli mrzet. Kdyby vedli v tomto souboji vedli už 10:2, tak nikdo nemohl říct ani slovo. A právě neproměněné šance potrestal za Jihočechy svou druhou brankou v utkání Miroslav INDRÁK, který si na závěru druhé třetiny vychutnal Chmela, střelou mezi betony - 2:3.

Do závěrečné části vstoupili lépe hosté, ve 49. minutě se podařilo navýšit náskok Jihočechů Jakubu SUCHANOVI, jenž nikým nehlídaný dorazil puk do odkryté klece - 2:4. Písečtí začali být po vstřelené brance mírně pasivní, jakoby se již spokojili s výsledkem. Nad vodou je dokázal držet Mazuch, který si poradil nejen s jedovkou z mezikruží, vyslanou v 51. minutě Řídelem. V 55. minutě byl vyloučen Indrák a domácí využili oddechového času. O sedmdestát vteřin později musel na trestnou lavici zamířit i Schwanberger a Slovan měl k dispozici padesát sekund dlouhou přesilovou hru 5 na 3, při které riskl hru bez brankáře. Naděje Ústeckých však definivně pohřbil v čase 56:16 min. Milan HŘEBÍČEK, který přes celé hřiště vyhodil do odkryté branky - 2:5. V závěru se ještě situace obrátila a dvojnásobnou přesilovku si mohli zahrát Jihočeši. Za zmínění stojí snad jen tyčka Dudáka. Družstvo Písku, které dokázalo narozdíl od Ústí proměnit své šance, si zaslouženě odváží tři body a zároveň se stalo prvním v letošním ročníku, kterému se povedlo dobýt Zlatopramen Arenu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Dnešní utkání hodnotím špatně, protože jsme hráli o sto procent hůř než v Karlových Varech, kde jsme k utkání přistoupili úplně jinak. Soupeř byl lepším ve všem, hlavně v nasazení a v proměňování šancí."

Miroslav Krupka (IHC KOMTERM Písek): "Jsme spokojení, neboť jsme sem přjeli ze strachem. Poslední výsledky Ústí hovořily o jejich dobré formě. Ústí jsme však přehráli naší bojovností a touhou po vítězství."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy