Starší dorostenci v závěru zápasu vybojovali tři body

Starší dorost Písku dokázal na svém ledě udolat Ústecké Lvy. Za stavu 2:2 už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, ovšem Miroslav Pícha zařídil Písku vítězným gólem tři body.
Extraliga staršího dorostu, 31. kolo, pá 17.12.2010
Písek
Ústí nad Labem
3:2
1:1, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 15. Vlček (Bernad), 34. Pícha (Vlček, Jirků), 57. Pícha (Vlček, Jirků) - 13. Ságer (Beníšek), 43. Procházka (Hanzl). Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2. 3:2.
Písek: Havelec - Krcho, Záhora, Vlk, Jirků, Turek, Švenda, Reiniš - Vlček, Paukner J., Ciboch, Pícha, Paukner F., Janásek, Bernad, Chalupský, Šmejkal.
Ústí nad Labem: Kovář - Rosa, Křepelka, Hanzl, Topol, Holeček, Chmel, Harkabus, Bílek, Beníšek, Jindřich, Ságer, Procházka, Janák, Hynek, Zdvořáček, Poláček, Vaněk, Vegner.
Na začátku utkání se jedovatou střelou prezentoval hostující Hynek, mířil ovšem těsně nad horní tyč. V páté minutě měli domácí vyloženou pozici, jmenovitě Paukner, který z bezprostřední blízkosti přestřelil ústeckou bránu. O čtyři minuty později zastavila Krchovu dělovku až zadní mantinel. Ve dvanácté minutě Vaněk střelou od modré mířil do boční konstrukce písecké brány. V čase 12:48 se hosté ujali vedení. Střelou z pravého kruhu překvapil domácího brankáře Jiří Ságer, 0:1. Odpověď domácích přišla brzy, v čase 14:13. David Bernad vyslal Filipa Vlčka do samostatného úniku, který bekhendovou kličkou vyrovnal na 1:1. V závěru první části měli více ze hry hosté, ale rozdílovou branku se jim vstřelit nepodařilo.

Na začátku druhé třetiny Vlček hledal lépe postaveného Cibocha, kterému ovšem kotouč odskočil od hole a ze šance tak nic nebylo. Ve dvacáté osmé minutě měli domácí vyloženou příležitost. Jeden z domácích hráčů vrátil puk mezi kruhy, kde číhal Jirků, jehož střelu chytil Kovář. O chvíli později kotouč poskakoval před píseckou bránou, Vegner trefil puk ze vzduchu, jeho chytré zakončení vyrazil Havelec levým betonem. V čase 33:23 domácí využili přesilovou hru 5 na 3. Vlček našel před bránou zcela volného Miroslava Píchu, který zamířil přesně k levé tyči, 2:1. Za tři minuty Hanzl přihrál před bránu Vegnerovi, který střelou z první nechal vyniknout výborným zákrokem Havelce.

V čase 42:13 se Lvům podařilo vyrovnat. Tomáš Procházka napřáhnul na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve čtyřicáté sedmé minutě se jedovatou střelou z úhlu prezentoval Harkabus, Havelec tento pokus dokázal zkrotit betony. V padesáté čtvrté minutě nabídli domácí Lvům přesilovou hru 5 na 3, písečtí hokejisté se ovšem dokázali ubránit. V padesáté sedmé minutě únik 3 na 1 vyřešil Fojt střelou, Havelec zasáhnul vyrážečkou. V čase 56:15 se po sérii přihrávek se kotouč dostal k Miroslavu Píchovi, který zblízka prostřelil brankáře Lvů, 3:2. Minutu před koncem třetí třetiny mohl Šmejkal rozhodnout o dnešním vítězi, ale jeho střelu vyrazil Kovář vyrážečkou. Na výsledku 3:2 už nic nezměnila ani bitka mezi Reinišem a Hynkem.

Ohlasy trenérů

Pavel Hejl, trenér Písku: "Utkání to bylo od začátku nervózní. Dnes jsme v podstatě hráli o šest bodů, abychom soupeři odskočili a zaplaťpánbůh se nám podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce. Jsme rádi za tři body. Zítra nás čekají Karlovy Vary. Bude to boj, abychom se posunuli do play-off."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy