Starší dorost nedokázal dotáhnout dobře rozehraný zápas do vítězného konce

Sobotní utkání starších dorostenců začali lépe Písečtí, kteří si v průběhu vytvořili dvoubrankové vedení a jejich aktivita nasvědčovala v dobrý konec. Jenže Mladoboleslavští se semknuli a nakonec otočili vývoj skóre ve svůj prospěch. Hostům se podařil obrat z 2:0 na 2:3.
Extraliga staršího dorostu, 36. kolo, so 26.2.2011
Písek
Mladá Boleslav
2:3
1:0, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky: 3. Šmejkal (Reiniš, Bernad), 23. Chalupský (Krcho) - 32. Štěpánek (Bartoš, Bičiště), 54. Štěpánek (Marek), 58. Rovný (Marek). Rozhodčí: Mandrysz - Ingriš, Vavruška. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 39:17. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Písek: Mazuch - Záhora, Ciboch, Jirků, Hanus, Švanda, Janásek, Šmejkal, Reiniš - Vlček, Paukner, Krcho, Vlk, Pícha, Lejsek, Turek, Vejda, Bernad, Chalupský.
Mladá Boleslav: Novák - Budín, Zet, Valentík, Hloušek, Teuner, Bartoš - Šír, Marek, Podsedníček, Rovný, Ficek, Bičiště, Štěpánek, Šimek.
Hned na začátku zápasu nabídli hosté Píseckým dvojnásobnou početní výhodu a ti ji také využili. V čase 2:32 po závaru před bránou prokázal největší důraz David Šmejkal a po několika dorážek nakonec propasíroval kotouč za brankovou čáru, 1:0. V sedmé minutě mohl vedení Písku navýšit Bernard, jeho dělovku zastavil až zadní mantinel. O dvě minuty později Krcho se leč tísněn bránícím hráčem probojoval až před Nováka, který jeho akci zastavil pravým betonem. První příležitost si hosté připsali až v jedenácté minutě, kdy Marek přihrávkou hledal Štěpánka, ten ale kotouč nezachytil. O tři minuty později bylo opět rušno před mladoboleslavskou bránou. Bernadovu střelu od modré čáry tečoval někdo ze stojících hráčů před bránou. Kotouč se zastavil o horní tyč. Dvě minuty před koncem první části měli největší šanci zápasu hosté. Štěpánek chytrou přihrávkou našel Šíra, který byl sám před píseckou bránou, ale zakončoval do boční sítě.

Hned na začátku druhé periody mohl srovnat Bičiště, jeho jedovatý pokus zkrotil Mazuch. V čase 22:17 Písek odskočil soupeři na rozdíl dvou branek. Krcho našel přihrávkou v levém kruhu Marka Chalupského, který zamířil přesně k levé tyči, 2:0. Hosté mohli po závaru rychle odpovědět, ovšem Mazuch v písecké bráně byl proti. Mladoboleslavští se poprvé prosadili v čase 31:49. Bičiště rozjel útočnou akci a pěknou přihrávkou vybídnul ke skórování Štěpána Štěpánka, který vystřelil na modré čáře a nikterak důrazný kotouč propadnul Mazuchovi do brány, 2:1. Ve třicáté páté minutě se po delším obléhání hostující svatyně dostal ke střele Turek, jeho pokus však gólem neskončil. Zbytek druhé třetiny se musel divákům líbit, hrál se ofenzivní hokej.

Třetí třetina začala opatrně, žádný z týmů nechtěl udělat první chybu a inkasovat. Ve čtyřicáté čtvrté minutě měli hosté stoprocentní příležitost k vyrovnání. Rovný našel před bránou Podsedníčka, na kterého zívala odkrytá klec, ale jeho zakončení scházela přesnost. Následně se opět začal hrát útočný hokej. V čase 53:22 se hosté prosadili v signalizované výhodě. Po vyjetí domácího gólmana z brány zakončoval Štěpán Štěpánek do odkryté klece, 2:2. To ale nebylo ze strany hostů vše. V čase 57:33 se po Markově střele kotouč odrazil na hokejku Lukáše Rovného, který dokonal obrat, 2:3. Písku nepomohla v závěru ani hra bez brankáře. Mladá Boleslav tak získala všechny body za výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Písecký trenér se k utkání odmítl vyjádřit.

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav): "Dnešní utkání pro nás dopadlo šťastně. Řekl bych, že je na místě přísloví štěstí přeje připraveným. Zápas se jednoznačně lépe vyvíjel pro domácí. Do Písku jsme přijeli bez osmi hráčů základní sestavy, kteří jsou buď zranění, vyfaulovaní, nebo někteří i odjeli s juniory. A na závěr bych asi dodal zázraky se dějí (smích).

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy