Vypjaté utkání staršího dorostu nakonec vyznělo lépe pro Písek

Sobotní utkání starších dorostenců mezi Pískem a Brnem bylo bohužel hodně poznamenáno i výroky sudích (vis. ohlasy trenérů). Nicméně zápas skončil výsledkem 2:1 a Písku už nic tři body nevezme. Nejlepšími hráči byli: Daniel Schwamberger, který zaznamenal jednu branku a u jedné se podílel asistencí, pochopitelně Filip Vlček a v neposlední řadě nesmím zapomenout na výkon gólmana Martina Havelky
Extraliga staršího dorostu, 42. kolo, so 5.2.2011
Písek
Kometa Brno
2:1
0:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 27. Vlček (Schwamberger), 48. Schwamberger (Bernad) - 22. A. Zbořil. Rozhodčí: Dvořák - Brůha, Němec. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Písek: Havelka - Krcho, Záhora, Ciboch, Lejsek, Schwamberger, Indrák, Bernad - Vlček, Paukner, Vlk, Jirků, Pícha, Turek, Kubec, Janásek, Šmejkal, Vejda, Reiniš.
Kometa Brno: Klimeš - Klíma, Mytiska, Raška, Zajíc, Vágner, Šidlák, Sedlák, Chudý, Buhaj, Vašíček, Zbořil A., Mrázek, Vojáček, Zbořil J., Beneš, Fusek.
První třetinu utkání starších dorostenců hodnotil hlavní trenér Písku Roman Heindl (z důvodu mé povinnosti přítomnosti na házené interligy žen.) „Lépe jsme vstoupili do utkání, hráli jsme aktivněji. V tom nám také pomohly čtyři přesilové hry, které nám soupeř nabídnul. Kometa hrála zakřiknutě, podstatě čekala, co uděláme. Nicméně v úvodní části se divácí žádných branek nedočkali.“

Druhá třetina začala pěkně zhurta. V čase 20:23 Adam Zbořil uniknul písecké obraně a své sólo zakončil povedenou bekhendovou kličkou, 0:1. Za dvě minuty Vlček přihrával Schwambergerovi, který jel sám na brankáře, kličkou ovšem gólmana Komety nepřekonal. Odpovědět se domácím podařilo v čase 26:27, když Filip Vlček na dvakrát překonal hostujícího brankáře, 1:1. Vedení Kometě mohl vrátit Šidák, ale jeho střela jen prosvištěla píseckým brankovištěm. V polovině druhé části vyslal Vojáček jedovku na domácí bránu, projektil těsně přelétl horní tyč. Tempo hry bylo doslova tryskové, akce střídala akci, brankáři však byli ve všech případech připraveni. Ve třicáté sedmé minutě Šidák našel křižnou přihrávkou zcela volného Vágnera u pravé tyče, zakončení hráče Komety minulo bližší tyč o centimetry. O minutu později se Záhora prokličkoval až před Klimeše, následnou střelu zlikvidoval brněnský brankář betony.

Úvod třetí třetiny začal rovněž ve svižném tempu, obrany ovšem soupeře k vážnějšímu ohrožení branky nepustily. Až na začátku čtyřicáté sedmé minuty hosté v píseckém brankovišti pořádně zavařili, Havelka však svou svatyni uhlídal. V čase 47:48 Písečtí otočili vývoj skóre. Bernadova střela od modré se odrazila od chumlu těl stojících před brankářem komety, chvíli nestřeženého puku si všimnul Daniel Schwamberger, který dorazil touš za Klimešova záda, 2:1. V padesáté první minutě napřáhnul na modré Pícha a po jeho dělovce zazvonila pravá tyč brněnské branky. O tři minuty později mohl přidat třetí gól domácích Jirků, jeho střela z mezikruží však mířila nad horní tyč. Minutu před koncem třetí třetiny mohl vyrovnat Raška, ale proti byl Martin Havelec který efektivně zasáhnul lapačkou. Písecký brankář ustál i závěrečný tlak. Písek tedy na svém ledě porazil Kometu Brno 2:1. Starší dorost si tak spolu s diváky mohli vychutnat pozápasové oslavy.

Ohlasy trenérů

Roman Heindl, trenér Písku: "Jsme rádi za tři body, obzvláště po včerejším těžkém utkání v Havířově, kde nás trošku poškodili rozhodčí. Jsme rádi, že jsme dnešní zápas zvládli, bojovností a předvedenou hrou jsme získali body. Myslím si, že jsme dnes byli lepší, kromě začátku druhé třetiny, kdy jsme inkasovali. Chvílemi jsme si připadali, jako v Havířově, v souvislosti s rozhodčími."

Milan Vlk, trenér Komety Brna: "Dnešní utkání bych zhodnotil jako boj proti rozhodčímu z obou stran. Vyhrál šťastnější, určitě ne lepší. Myslím si, že by se měl hokej ubírat jiným směrem, než to to se zde odehrálo. Když rozhodčí posoudí likvidační faul za pouhé dvě minuty (podobných situací bylo v utkání více), tak je to napováženou, kam spěje mládežnický hokej. Pokud si necháme zranit talentované hráče kvůli nějakému zápasení a nebude se to pískat, tak to je další chyba."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy