Dorostenecký souboj rozhodnut po první třetině

V sobotu pokračovala svým 43. kolem extraliga staršího dorostu a Písečtí měli na pořadu souboj s letňanským týmem. Domácí IHC KOMTERM Písek si nakonec došel k poměrně hladké výhře 6:2. Domácím se vydařila především první třetina, kterou Jihočeši zvítězili 4:0 a stejná část utkání se nakonec také ukázala jako rozhodující.
Extraliga staršího dorostu, 44. kolo, so 19.2.2011
Písek
Letňany
6:2
4:0, 1:2, 1:0
Branky a nahrávky: 6. Vlček, 8. Krcho (F. Paukner), 9. Vlček (Reiniš), 12. Záhora (J. Paukner, Lejsek), 21. Vlček (Turek, Bernad), 58. Vlk (J. Paukner) - 26. Vrána (Vala, Čeček), 38. Bacovský (Švábík, Kraus). Rozhodčí: Pražák - M. Jílek, Jindra. Vyloučení: 6:7, navíc Hnilica (LET) - 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 60. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2.
Písek: Mazuch - Záhora, Ciboch, Vlk, Jirků, Turek, Bernad, Vlček, J. Paukner, Krcho, Pícha, Lejsek, F. Pauner, Janásek, Šmejskal, Reiniš.
Letňany: Horák - Hnilica, Krátoška, Vala, Švábík, Chvátal, Čeček, Vencovský, Minček, Všetečka, Uhlíř, Honzajk, Kraus, Kaplan, Vrána, Rittig, Bacovský.

Písečtí vstoupili do sobotního utkání s perfektním nasazením a výsledek se brzy dostavil. První branku zaznamenal na začátku šesté minuty kapitán Filip Vlček, který objel hostující beky, natlačil se do brankoviště a bekhendem usměrnil puk přesně k levé tyči – 1:0. O necelé dvě minuty později nabralo skóre utkání dalších změn. Střelu Filipa Pauknera vyrazil Horák před sebe a nikým nepokrytý Josef Krcho dorazil puk za záda bezmocného brankáře Letňan.

Střelecká jízda domácích pokračovala i nadále a Horák musel lovit puk ze sítě v průběhu první části ještě dvakrát. V čase 8:18 zužitkoval Reinišův pas před branku Filip Vlček a podruhé v utkání se zapsal mezi střelce. O čtvrtou branku Píseckých se postaral jiný hráč modrožlutých. Do samostatného průniku dostal Martina Záhoru Jan Paukner a první jmenovaný tváří v tvář Horákovi zamířil polovysokou střelou přesně k pravé tyči – 4:0. Náskok domácích mohl být ještě výraznější, Šmejkalovu střelu ale zastavila horní tyčka a několik brankových příležitostí pak pokryl brankář Horák.

Ve úvodu druhé třetiny se počet vstřelených branek píseckého týmu opět rozrostl. Obránce Turek křížně přenesl puk naFilipa Vlčka a proti přízemní střele domácího kapitána se Horák nestihnul přemístit. Vlčkův hattrick byl v 21. minutě dokonán! Hosté se první trefy dočkali při vlastní přesilovce. Přihrávku zpoza branky zpracoval Jakub Vrána a střelu pod vyrážečku Mazuch před brankovou čarou neudržel – 5:1.

Ve druhé části hosté přidali na aktivitě a výsledkem bylo nakonec také těsné vítězství v prostředním dějství. Druhé branky Letňanští docílili necelé tři minuty před druhou přestávkou. Prudkou střelu Švábíka vyrazil Mazuch přesně na hůl Jana Bacovského a pro útočníka Letňan nebylo složité dopravit puk za záda ležícího brankáře Písku.

Ve třetí části se hosté mohli přiblížit ještě výrazněji. Dopomoci jim k tomu mohla dvojnásobná přesilovka trvající minutu a 21 vteřin. Nejvýrazněji píseckou klec ohrozil Kraus, který se po své střele probojoval ještě ke dvěma dorážkám, Mazuch ale nájezd letňanského útočníka ustál a pokračovalo se beze změn.

Třetí třetina se nakonec ukázala jako brankově nejchudší a o jediný přesný zásah se postaral necelé tři minuty před koncem třetí části Dominik Vlk. Domácí útočník si při početní výhodě svého týmu doslova pohrál s ležícím Horákem a následně zakončil do odkryté části klece. V samotném závěru bylo ještě nařízeno trestné střílení proti hostujícímu celku. Faulovaný Šmejkal mířil pod lapačku a Horák jeho plán dobře vystihnul. Písek porazil na vlastním ledě Letňany v poměru 6:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy