Utkání bohaté na góly vyznělo lépe pro Havířov

V pátečním utkání starších dorostenců se sto diváků na píseckém zimním stadionu dočkalo celkem deseti branek. V nejdramatičtějších chvílích, kdy Písečtí stáhnuli tříbrankovou ztrátu na rozdíl jediného gólu, přišel rozhodující zářez v podání inkasované branky do opuštěné klece. Písek tedy na vlastním ledě podlehnul Havířovu 6:4.
Extraliga staršího dorostu, 46. kolo, pá 4.3.2011
Písek
Havířov
4:6
2:2, 0:2, 2:2
Branky a nahrávky: 10. Šmejkal (Vlček), 18. Záhora (Lejsek, Krcho), 50. Šmejkal (Bernad, Vlček), 60. Vlček (Bernad, Šmejkal) - 4. Suchý (Čintala), 18. Suchý (Čintala), 27. Diviš (Juhász, Graca), 37. Graca (Diviš, Kasperlík), 44. Suchý (Glos, Pastrňák), 60. Juhász (Diviš). Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Šperl. Vyloučení: 10:8, navíc Paukner 10 a dokonce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 34:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 4:5, 4:6.
Písek: Havelka - Záhora, Ciboch, Vlk, Jirků, Schwamberger, Turek, Bernad, Chalupský - Vlček, Paukner, Krcho, Pícha, Lejsek, Hanus, Švanda, Janásek, Vejda, Šmejkal, Reiniš.
Havířov: Tomšů - Szewieczek, Bureš, Flamík, Deutsch, Ryška, Čintala, Graca, Koóš - Pastrňák, Suchý, Kasperlík, Pasker, Křibík, Patrman, Juhász, Vyčesaný, Školoud, Glos, Diviš, Matějek.
Utkání mezi pískem a Havířovem začalo o patnáct minut déle, kvůli opravám rozbitého plexiskla. První větší šanci si připsali hosté, kdy Kasperlík vystřelil z levého kruhu, jeho dělovka vyprášila Havelkovi plastrón. V čase 3:54 Havířovští otevřeli skóre. Dominik Suchý na modré nahodil kotouč na píseckou bránu a k překvapení všech kotouč propadnul domácímu brankáři a dokutálel se za čáru, 0:1. V osmé minutě mohl Diviš zvýšit náskok Havířova na dvoubrankový, jeho pokus ovšem minul tyč o centimetry. V čase 9:09 Písek vyrovnal ve vlastním oslabení. Vlček zpoza brány přihrál Davidu Šmejkalovi, který se trefil do pravého horního rohu havířovské brány, 1:1. Další vážnější šance se diváci dočkali na začátku osmnácté minuty a hned to byla šance gólová. V čase 17:06 se hostující brankář dostal z ideálního postavení, toho využil Martin Záhora, který poslal Písek do vedení 2:1. Odpověď Havířova však byla blesková. V čase 17:47 Dominik Suchý vystřelil z levého kruhu, domácí brankář sice proti kotouči zasáhnul vyrážečkou, ale v cestě do brány mu už nezabránil, 2:2.

Začátek druhé třetiny se nesl v opatrném stylu hry a žádný z týmů nechtěl inkasovat třetí branku. Ve dvacáté páté minutě se pěknou střelou prezentoval Matějka, výborný zákrok lapačkou však předvedl Havelka. V čase 26:40 se ocitli dva Havířovští před píseckou bránou. Juhász našel lépe postaveného Jana Diviše, který zakončoval do odkryté klece, 2:3. Od třicáté šesté minuty se s vyloučeními roztrhnul pytel a k vidění byly herní situace 5 na 3 i 4 na 3. V čase 36:29 Střelu Juhásze od modré tečoval Daniel Graca těsně před píseckým brankářem, 2:4. O minutu a půl později, podobně tečoval kotouč Diviš, Havelka tentokrát předvedl výborný zákrok betonem.

Na začátku třetí periody se Havelka blýsknul reflexivním zákrokem, proti jedovaté teči Diviše. V čase 43:59 Havířovští zvýšili náskok na tříbrankový. Dominik Suchý překvapil píseckého brankáře střelou z úhlu mezi betony, 2:5. Ve čtyřicáté osmé minutě nabídli hosté Píseckým dvojnásobnou početní výhodu, kterou se Jihočechům podařilo zužitkovat. V čase 49:40 Filip Vlček objel havířovskou bránu a poté zakončil přesně k tyči, 3:5. Písek si v následujících minutách vytvořil tlak, havířovská defenzíva, v čele s brankářem Tomšů odolali. Dvě minuty před koncem třetí třetiny šli hosté do tří a písečtí dorostenci touto nabídkou nepohrdli. V čase 59:20 si David Šmejkal počkal na vhodný moment k zakončení a překonal ležícího brankáře hostů, 4:5. V čase 59:30 ovšem o vítězství Havířova rozhodnul Jakub Juhász, střelou do prázdné brány, 4:6.

Ohlasy trenérů

Pavel Hejl, trenér Písku: “Do dnešního utkání jsme vstoupili dobře a v prvních pěti minutách jsme si vytvořili tlak. Vzápětí jsme ovšem inkasovali nešťastný gól. Pak se nám podařilo otočit vývoj skóre, i přes to se však šlo do kabin za nerozhodného stavu 2:2. Kdo viděl druhou třetinu, může dokázat, že hru dirigoval rozhodčí, ke kterému se nebudu vyjadřovat. Chtěl bych klukům poděkovat, zvláště ve třetí třetině, kdy podali kvalitní výkon. Chtěli bychom si zahrát play-off a každé vítězství je krůček k tomu, abychom to dokázali. Dnes se nám to ovšem nepodařilo.“

Stanislav Sztefek, trenér Havířova: “Dobře jsme začali, když jsme se dostali do vedení. Poté, po našich chybách se soupeř dostal do vedení. Ve druhé periodě jsme byli i pohybově lepší, podařilo se nám i vstřelit dvě branky. Ve třetí třetině, za stavu 5:2 to už vypadalo na jednoznačnou záležitost. Opět po našich chybách se domácí dostali zpět do zápasu, nakonec jsme ovšem vyhráli a myslím si, že i zaslouženě.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy