Extraliga staršího dorostu, 47. kolo, so 5.3.2011
Kometa Brno
Písek
2:0
1:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 14. Beneš (Máša), 60. Mrázek (Boček). Rozhodčí: Homola - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:6, navíc Vágner (KOM) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 2:0.
Kometa Brno: Klimeš - Máša, Jaroch, Vojáček, Vágner, Šidák, Sedlák - Pospíšil (C), Buhaj, Raška, Mrázek, Lašák, Čtvrtníček, Boček, Beneš, Fusek.
Písek: Havelka - Jirků, Pícha, Lejsek, Turek, Janásek, Bernard - Vlček (C), Krcho, Záhora, Ciboch, Vlk, Vejda, Chalupský, Šmejkal, Reiniš

Od prvních vteřin utkání bylo na starších dorostencích vidět odhodlání uspět v dnešním zápase a napravit tak páteční velké zaváhání s jihlavskou Duklou. Oproti zmíněnému utkání to byli brněnští mladíci, kteří na hosty z Písku vlétli hned od začátku a nenechali se na domácím ledě zatlačit do úzkých, stejně jak to předvedli s Duklou. Přesto se do první velké šance zápasu dostal hostující Záhora, z bezprostřední blízkosti brankáře Klimeše ale přestřelil. Po nadějné šanci Lašáka se mohli domácí poprvé radovat ve 14. minutě. Po vyražené střele od modré se před hostujícím Havelkou nejlépe zorientoval Filip Beneš a střelou po zemi uklidil puk do odkryté části písecké brány – 1:0. Takovým stavem i první třetina skončila.

Povzbuzeni sympatickým výkonem z první třetiny vstoupili domácí do té druhé ještě aktivněji, po odehraných 14 vteřinách byl blízko gólu domácí Čtvrtníček, puk ale za dezorientovaného Havelku nedoputoval. Udeřit mohli i hosté na druhé straně. Při hře čtyři na čtyři vyprášil Klimešovy betony Bernard, který obdržel přesnou nahrávku před bránu od svého parťáka Šmejkala. Během přesilové hry Komety ve 32. minutě mohli domácí několikrát navýšit stav utkání, Bočkova střela ale jen orazítkovala tyč a Lašák nikým neatakovaný před Havelkou přestřelil bránu vysoko nad. Další příležitost brněnských pak promarnil Čtvrtníček, který Pospíšilovu nabídku nedokázal přesně usměrnit. Brňanům se jejich nevalná produktivita mohl vymstít ještě na konci druhé třetiny. Hostující kapitán Vlček se zjevil sám před Klimešem, který dokázal píseckého střelce vybruslit a zneškodnit mu tak střelecký úhel. Druhá třetina proto skončila na počet gólových šancí bezbrankovým stavem 0:0.

Stejně jako na konci druhé části, i na začátku posledního dějství mohli hosté jednoduše vyrovnat stav utkání. Po minele brněnského Sedláka se k puku dostal opět Vlček, jeho klička do bekendu skončila jen na pravé tyči Klimešovy brány. Domácí Sedlák chtěl své zaváhání napravit, o tři minuty později našel ideálně najetého Rašku, jemuž radost z gólu zkazil Havelka skvělým povyjetím z brány. V téhle fázi utkání se hrálo hodně nahoru dolů, několik vteřin po Raškově akci se z ničeho nic zjevil před Klimešem Záhora, brněnský gólman mu ale stihl vypíchnout puk z hole. Klid na brněnské hokejky vrátil až útočník Buhaj, který si vysloužil faul píseckého Píchy, přesilovku však Kometa nezužitkovala. S přibývajícím časem se hosté snažili více a více překonat domácího gólmana ve své bráně. Dnes velmi aktivní Vlček přihrával Záhorovi do velké šance, hostující útočník ale nedokázal zamířit přesně. V okamžiku, kdy se měl písecký tlak stupňovat, přišel zbytečný faul hostujícího Vejdy, který minutu před koncem poslal svůj tým do čtyř. I přesto se hosté rozhodli vyzkoušet hru bez brankáře, kterou rychle zužitkoval brněnský Petr Mrázek dopravením kotouče do prázdné brány – 2:0.

Ohlasy trenérů

Milan Vlk (Kometa):Dneska kluci dřeli od začátku až do konce. Na rozdíl od včerejška chtěli vyhrát a zabojovali o výsledek. Akorát nás trápila koncovka. Měli jsme hromadu šancí ale gól jsme vlastně dokázali dát jenom jeden.

Pavel Hejl(Písek): Bylo to kvalitní utkání z obou stran. Mělo to grády, hrálo se nahoru dolů. My jsme si vědomi, že již nesmíme ztrácet ani venkovní zápasy. Teď se nám ty čtyřka už vzdaluje. Ale pořád bojujeme a dnes si myslím vyhrál šťastnější. Šance byly na obou stranách. Vítězství Brna bylo vybojované.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy