Písek si po obratu v Benátkách připsal důležité tři body

Tohle Písek potřeboval. Po delší odmlce se naši hokejisté radují ze zisku tří bodů, i když zápas rozjeli lépe domácí, kteří si vypracovali dvoubrankové vedení. Od čtyřicáté minuty se Písečtí nadechli k velkému obratu a po gólech: Červeného, Polodny a Dragouna si hráči trenéra Chlustiny připsali plnohodnotnou výhru.
1.liga ČR, 37. kolo, so 15.1.2011
Benátky
Písek
2:3
0:0, 2:1, 0:2
Branky a nahrávky: 22. Ulrych (Bárta, Nevyhoštěný), 36. Bárta (Vála, Skořepa) - 40. Červený (Výborný, Zdráhal), 42. Polodna (Fadrný, Zdráhal), 50. Dragoun (Červený). Rozhodčí: Trombík - Goňa, Obadal. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 332. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Benátky: Nedvídek (50. Stejskal) - Kolmann, Bendík, Tondr, Vála, Ulrych, Müller, Kajínek - Kica, Bárta, Kopic, Liška, Klíma, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Hudíček, Nevyhoštěný.
Písek: Hrubec (Pinkas) - Procházka, Kalečík, Vráblík, Výborný, Dvořák, Jan Kudrna, Vomela, Všetečka - Polodna, Zdráhal, Kellner, Jiří Kudrna, Suja, Dragoun, Fadrný, Červený, Ferebauer, Vlček, Diviš, Bauer.

Už po dvou minutách hry putoval na trestnou lavici domácí Nevyhoštěný, ale paradoxně ve vlastním oslabení mohly Benátky poprvé udeřit. Za záda Všetečky se dostal rychlík Petr Kica a ujížděl zcela sám na mladého gólmana Hrubce. Svou střelu ovšem namířil nad branku a skóre tak zůstalo nezměněno. Po skončení početní převahy pálil na druhé straně od modré čáry novic v píseckém dresu Jan Kudrna, Nedvídkovi propadl touš výstrojí a spadl těsně vedle jeho pravé tyčky, odkud jej pak následně obránci odpálili do bezpečí. Poté měly Benátky k dispozici celé dvě minuty dvojnásobnou přesilovku, jenže naložili s ní prachbídně. Další gólová šance přišla na konci 12. minuty, Urban vysunul do brejku Tomáše Klimta, jenž podobně jako Kica jel sám na Hrubce. Nejzkušenější hráč benáteckého výběru udělal blafák, jenže mladý českobudějovický gólman utěsnil svou mezírku mezi betony včas. Šance se střídaly vždy po jedné na každé straně. Zdráhal v dobré pozici zakončoval mimo, odražený puk od zadního mantinelu trefil Dragoun do boční sítě. Poté ještě za zmínku stojí nebezpečné střely Kopice a píseckého Vráblíka.

Vstup do druhé periody vyšel lépe domácím hráčům. Po necelých dvou odehraných minutách si z modré čáry sjel až před branku Petr Ulrych a zasunul touš mezi Hrubcovy betony - 1:0. Pro urostlého zadáka to byla první branka v benáteckém dresu. Druhá třetina příliš pohledných momentů nepřinesla, hrál se spíše urputný hokej a nepřesnosti v rozehrávkách obou celků tomu taky moc nepřidávaly. Ve 36. minutě nejprve Kica nechal vyniknout lapačku Hrubce, avšak poté se Středočeši přece jenom radovali. Michal Bárta nahodil puk od modré čáry, Skořepa přejel před brankářem a dezorientovanému Hrubcovi kotouč nešťastně prošel výstrojí a sotva se došoural za brankovou čáru - 2:0. I Písek měl možnost hrát celé dvě minuty početní převahu 5 na 3 a narozdíl od Benátek ji dokázal využít. Kontaktní branka pouhou vteřinu před druhou sirénou byla pro další vývoj utkání klíčová. Brankáře Nedvídka u tyčky překonal Rudolf Červený - 2:1.

Do třetí periody ještě hosté vstupovali s klasickou přesilovkou a také tu dokázali využít. Stačila jim tak minuta k tomu, aby vymazali dvoubrankové manko. Střelu Jana Fadrného tečoval nad Nedvídkovu lapačku Stanislav Polodna a začínalo se opět od začátku - 2:2. Benátky nedokázaly v této fázi zápasu hrát disciplinovaněji a Jihočeši je za to tvrdě trestali. V době, kdy na trestné lavici seděl opět David Kajínek, totiž IHC zcela otočil vývoj utkání na svou stranu. Michal Dragoun vyslal na Nedvídka zdánlivě nepříliš prudkou střelu a puk nakonec prošel mezi betony benáteckého brankáře a podobně jako u trefy benáteckého Bárty ze druhé třetiny sotva přešel brankovou čáru - 2:3. Trenér Černý se snažil dát mužstvu impuls a v brankovišti Nedvídka nahradil Stejskalem. Jenže nepřesně hrající domácí hráči se už nezmohli vůbec na nic. Písek tedy dokráčel k první výhře v nadstavbové části.

Ohlasy trenérů

David Míka (asistent trenéra Písku): Začátek utkání byl z naší strany povedený a v první třetině jsme si vytvořili řadu šancí. Zatímco my svoje příležitosti nezužitkovali, soupeř ve druhé třetině odběhl do dvoubrankového vedení. Těsně před druhou přestávkou se nám podařilo využít dvojnásobnou přesilovku a to nás nakoplo. Na gól do šatny jsme perfektně navázali rychlou brankou v poslední třetině a třetí využitou přesilovkou se následně dostali do vedení. Před hráči smekám, že se za stavu 2:0 bojovali dál a dokázali zápas obrátit ve svůj prospěch. Se třemi body jsme velmi spokojení.

Luděk Škaloud (asistent trenéra Benátek nad Jizerou): Odehráli jsme nejhroší utkání v letošní sezóně. Tohle nemělo s prvoligovým hokejem nic společného.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy