Písek vybojoval v baráži první výhru

Písečtí příznivci se konečně dočkali první výhry v baráži. Hokejistům trenérů Heindla a Krupky se proti Chrudimi daří, ve vyřazovací části ji porazili i podruhé, tentokrát 6:3. naše hráče čeká patrně nejtěžší barážové utkání, na šumperském ledě.
1.liga ČR, B7, st 23.3.2011
Písek
Chrudim
6:3
1:1, 2:0, 3:2
Branky a nahrávky: 15. Ferebauer, 39. Kellner (Jiří Kudrna, Tůma), 40. Kellner (Dragoun, Suja), 47. Suja (Polodna), 55. Pšurný (Dragoun), 56. Dragoun - 3. Král (Toužimský), 47. Král (Cyganov, Jaroměřský), 48. Král (Jaroměřský, Toužimský). Rozhodčí: Vampola - Reich, Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 49:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.
Písek: Jágr - Tůma, Vráblík, Havran, Jan Kudrna, Vomela, Všetečka - Kellner, Bauer, Jiří Kudrna - Pšurný, Dragoun, Ferebauer - Polodna, Červený, Suja - Vlček, Sýbek.
Chrudim: Landsman - Lenoch, Toužimský, Goiš, Jaroměřský, Krejnus, Žák - Fořt, Král, Šeda - Cyganov, Nosek, Semorád - Kapec, Kubišta, Kaut - Půhoný, Pilař.
Úvodní šanci si připsali hosté, jmenovitě Krejnus, který tvrdě střílel od modré čáry. Jágr na kotouč dobře viděl a schoval ho ve své rukavici. Východočechům ke vstřelení úvodní branky pomohla i početní výhoda. V čase 2:36 se před Lukášem Králem otevřel doslova královský prostor, kterého chrudimský útočník dokázal využít. Střelou z pravého kruhu na vzdálenější tyč poslal Orlice do vedení 1:0. Na další zajímavou příležitost si diváci museli počkat až do osmé minuty, kdy střílel od modré Všetečka, tečovaný kotouč v bráně Orlic neskončil. Za dvě minuty sice domácí překonali Landsmana, ale Ferebauer jednoznačně kopnul do kotouče, tudíž branka nemohla platit. V čase 14:33 domácí vyrovnali regulérním způsobem, i když branka to byla velmi kuriózní. Střelu Pšurného vyrazil hostující brankář vysoko do vzduchu a od hlavy, nebo zadní části těla Jiřího Ferebauera se kotouč odrazil za Landsmanova záda, 1:1. Do konce první periody si oba týmy připsaly po jednom střeleckém pokusu. Jágr i Landsman však byli pozorní.

Ve druhé části po čtyřech minutách se do stoprocentní šance dostával Šeda, ale špatně si zpracoval kotouč a nechal ho za sebou. Ve dvacáté šesté minutě vypustil pořádnou jedovku Pilař, která těsně minula horní tyč a zastavila se až o zadní mantinel. V následujících minutách se diváci příliš atraktivního hokeje nedočkali a většinu akcí brzdily nepřesnosti při přechodu do útočného pásma. Až ve třicáté třetí minutě se Fořt prokličkoval až před Jágra, ale zakončení chrudimského útočníka těsně minulo pravou tyč. V čase 38:35 se domácí dostali do vedení. Střelu Tůmy dorazil do chrudimské brány David Kellner, 2:1. To ale nebylo vše. V čase 39:42 Písečtí sehráli pěknou akci. Dragoun našel před Landsmanem volného Davida Kellnera a ten pod horní tyč poslal Písek do dvoubrankového vedení, 3:1.

Na začátku třetí třetiny se do samostatného úniku dostal Dragoun, jeho bekhendovou kličku Landsman výborně vyrazil betonem mimo tři tyče. V čase 46:21 Orlice zdramatizovaly zápas. Toužimský nastřelil tyč, od té se kotouč odrazil přímo na hůl Lukáše Krále a ten zakončoval do odkryté klece, 3:2. Odpověď Píseckých přišla bleskově. V čase 46:53 Polodna chytře našel před bránou Jakuba Suju a ten se trefil přesně do levé šibenice, 4:2. Východočeši odpověděli rovněž bleskově. V čase 47:10 Lukáš Král střelou z dálky dovršil hattrick, 4:3. Po třech bleskových gólech se hra uklidnila, navrch měli hosté, kteří cítili možnost vyrovnání. V čase 54:12 však dvoubrankové vedení Písku vrátil Michal Pšurný, který kotouč doslova dotlačil za brankovou čáru. V čase 55:42 minutě byl v úniku faulován Dragoun a rozhodčí nařídil trestné střílení. Do chrudimské svatyně se postavil Ament. Sám faulovaný hráč Michal Dragoun bekhendovým blafákem zvýšil vedení Písku na 6:3. Závěr třetí třetiny si Jihočeši pohlídali a tak po přestřelce zvítězili tenisovým výsledkem - 6:3.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík (trenér Chrudimi): Nepovedlo se nám utkání v Šumperku, takže jsme v Písku chtěli zaváhání napravit. Dobře jsme věděli, v jakém rozpoložení Písek je, že třikrát prohrál a hráči se ocitli herní depresi. Myslím, že v podobném duchu domácí nastoupili také do vzájemného utkání a my se ujali vedení. Herní pohoda nám ale bohužel příliš dlouho nevydržela a Písek dokázal srovnat. Poté jsme hráli nervózně, nedařilo se nám ani při přesilovkách. Soupeř těžil především z důrazu před brankou a konečný výsledek je takový jaký je. Přijeli jsme v kombinované sestavě a já nemůžu hráčům absolutně nic vyčíst. Hráči bojovali, ale jelikož jsme zápas odehráli s velmi mladým mužstvem, ukázala se taková ta nezkušenost. Před sebou máme ještě dva zápasy. Hráčům plně důvěřuji a pevně věřím, že první ligu udržíme.

Roman Heindl (trenér Písku) se k utkání nevyjádřil.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy