Jihočeské derby juniorů ovládnul Písek

Junioři si po porážce ze Žďáru nad Sázavou řádně spravili chuť. Jihočeského soka - Vajgar Jindřichův Hradec smetli 8:2. Úvodní část vyhráli naši junioři zásluhou Radosty 2:0. Vstup do drué části vyšel lépe domácím a za tři minuty bylo vyrovnáno, jenže Písečtí ještě v této části hry svému soupeři nasázeli čtyři branky, které rozhodly o vítězi. Ve třetí třetině písečtí junioři přidali další dva góly a tak vyhráli na ledě Vajgaru 8:2.
Liga juniorů, sk. střed, 10. kolo, pá 28.10.2011
Jindřichův Hradec
Písek
2:8
0:2, 2:4, 0:2
Branky a nahrávky: 21. Záhora, 23. Záhora (Zayml) - 4. Radosta (Pavlíček), 5. Radosta (Kafka J.), 26. Hrubý (Volf), 37. Bernad (Korous), 37. Volf (Paukner), 40. Homolka (Pavlíček), 47. Bernad, 56. Hrubý. Rozhodčí: Měrtl - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 1:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:8.
Jindřichův Hradec: Krásný (37. Kmoníček) - Popelka, Tržil, Radouch, Kypta, Formánek, Brus, Zayml, Janda, Záhora, Jasanský, Pavlík, Kubín, Vlach, Vostracký, Benda, Přílepek, Jindra.
Písek: Lehečka - Kafka T., Pavlíček, Jirků, Turek, Hrubý, Kafka J., Hlinka, Žemlička, Volf, Paukner, Homolka, Šmejkal, Korous, Radosta, Bernad, Hanus, Novák, Vajshár.
Úvod tlak domácích přinesl dvě šance ale poté se dostali tři hosté před domácí branku a po kombinaci s Pavlíčkem prostřelil Radosta Krásného v domácí brance. A o minutu později bylo ještě hůře. Po přihrávce Kafky překvapil střelou od modré Krásného opět Radosta. Při přesilovce domácí neohrozili branku hostí. Hra se poté přelévala od branky k brance, více šancí měli hosté hosté, ale Krásný udržel stav na 0:2.

Druhá třetina začala pro domácí velmi dobře. Již ve 30. vteřině překvapil Záhora brankáře hostí střelou ke vzdálenější tyči a když po dvou minutách přidal ještě druhý gól šly akcie Vajgaru nahoru. Druhý gól padl po chybě v rozehrávce hostí, kterou vystihl Zayml, sám se neprosadil, ale z druhé vlny najíždějící Záhora už ano. Domácí měli najednou více ze hry ale střely od modré nenašly svůj cíl. Tlak si vynutil faul hostí, ale přesilovky nejsou silnou stránkou domácích. V jejím závěru si nerozuměl domácí brankář s obránci a Hrubý po přihrávce Volfa už měl lehkou práci. Domácí bojovali, ale nebylo jim přáno. Po střele Tržila od modré tečoval Záhora jen do brankáře. Střely Zaymla a Popelky šly mimo. Jindra v obrovské šanci netrefil prázdnou branku. Hetrik měl na hokejce Záhora, který jel sám na brankáře, jeho střela však skončila vedle. Další přesilovka domácích byla sice dobře sehraná, ale bez pořádného zakončení. Při útočné snaze domácích vyvezl puk Korous, přesně přihrál Bernadovi a ten bekendovou kličkou nedal Krásnému šanci. A za půl minuty bylo ještě hůř. Nedůslednost domácích potrestal pátou brankou Volf po přihrávce po přihrávce Pauknera. Po této brance došlo ke střídání v domácí brance kdy Krásného nahradil Kmoníček. Kubín jel sám na brankáře hostí, ale nebylo z toho nic. Naopak domácí obránce z rohu za bránou přesně přihrál na modrou hostujícímu Pavlíčkovi, jeho střeluještě Kmoníček vyrazil, na dorážku Homolky už byl však krátký.

Ve třetí třetině se domácí sice snažili, alo góly dávali už jen hosté. Nejprve Bernad prošel obranou z rohu až k brance a zvýšil rozdíl už na pět branek. Poté měli smůlu domácí, když puk poskakoval na brankové čáře, ale nikdo už nestačil doklepnout. Jediné oslabení domácí v pohodě ubránili, poté však zcela volný Hrubý uzavřel tvrdou střelou stav utkání na 2:8.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy