Junioři nestačili na Kobru Praha

Utkání 22. kola ligy juniorů mezi Písek a Kobrou Praha nenabídlo hrstce přihlížejících nikterak pohledný hokej. Většinu utkání probíhal na ledové ploše tuhý boj, jehož výsledkem byla spousta tvrdých střetů a faulů. Nakonce se však ze zisku tří bodů radovali hosté, kteří dokázali využít své šance a zaslouženě se tak mohou radovat z vítězství.
Liga juniorů, sk. střed, 22. kolo, ne 8.1.2012
Písek
Kobra Praha
0:3
0:0, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 22. Koubek, 34. Koubek (Malý), 46. Král.
Rozhodčí: Dvořák - Němec, Krmoch.
Vyloučení: 7. Turek - desetiminutový OT, 11. Ciboch, 20. Vejda, 29. Radosta, 33. Březina, 40. Paukner – 7. Beránek, 9. Presheva, 14. Koubek, 25. Beránek, 34. Pikl, 37. Presheva, 51. Tuček, 53. Malý, 57. Tuček- 5 + KO.
Písek: Lehečka – Žemlička, Hrubý, Turek, Bernad D., Hlinka, Janásek, Ciboch, Šmejkal “C“, Březina, Vejda, Korous, Radosta, Novák, Bernad J., Paukner, Hanus.
Kobra Praha: Nechvátal – Havel “C“, Svoboda, Topolzcan, Morávek, Macibora, Lacina, Tuček, Kostka, Koubek, Mráz, Malý, Presheva, Sládek, Pikl, Král, Šoltés, Slanina, Beránek Rozhodčí: Dvořák - Němec, Krmoch
První třetina se nesla v duchu velkých nepřesností a urputného boje. Oběma týmům se nedařila rozehrávka, hráčům uskakovaly puky a ani jedno z mužstev se nemohlo dostat do tempa a herní pohody. Hrálo se velmi tvrdě a výjimkou nebyla ani častá vyloučení na obou stranách. Jak domácí, tak hosté si sice vytvořili nějaké šance, ale oba brankáři byli pozorní a první třetina tak skončila za vyrovnaného stavu 0:0.

Na začátku druhé části se prosadili hosté, když v čase 21:24 využil přesilovou hru Koubek, který se šikovně protáhl přes domácího obránce a nedal Lehečkovi nejmenší šanci k úspěšnému zákroku– 0:1. Písečtí mohli o pár minut později vyrovnat nepříznivý stav utkání, ale ve dvacáté čtvrté minutě neuspěl Radosta a přibližně za minutu si na hostujícím gólmanovi vylámal zuby i Březina. Hra pokračovala ve stejném stylu jako úvodní část, hráči dobře bruslili a bojovali, ale přesných přihrávek bylo k vidění opravdu málo. V čase 33:28 tečoval aktivní Koubek střelu Malého a hosté se tak mohli opět radovat z využité přesilové hry– 0:2. Ve čtyřicáté minutě se na Nechvátala řítil osamocený Šmejkal, ale hostující brankář ho vychytal a Pražané si tak do kabin odnesli zasloužené dvoubrankové vedení.

Ve třetí třetině se Písečtí snažili výsledek utkání zvrátit, ale naráželi na pozornou obranu hostů. Snahu Písku nakonec zlomil Král, který v čase 45:59 v pádu nádherně trefil puk pod horní tyčku- 0:3. Domácí se stále pokoušeli vrhat do útoků, ale na jejich holích byla znát nervozita. Hosté hráli chytře a Píseckým nedovolovali větší ohrožení své branky. Jihočeši se ještě pokoušeli změnit dosavadní skóre, ale Nechvátal působil jistě a bez problémů si se všemi střelami poradil. Proto utkání skončilo v poměru 0:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy