Liga juniorů, sk. střed, 25. kolo, pá 20.1.2012
Havl. Brod
Písek
4:2
0:0, 1:2, 3:0
Branky a nahrávky: 28. J. Doležal (Kubát, E. Novák), 47. Chlubna (V. Němec), 47. Kundrát (M. Němec, Ambrož), 49. J. Doležal (Chlubna) - 21. Vlček, 27. Kovous (Radosta). Rozhodčí: Jiří Kareš - Jan Čížek, Jan Padevět. Vyloučení: 6:6, navíc Radosta (PIS) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:0, 2:1, 2:2, 4:2.
Havl. Brod: Dolejš (Zvolánek) - Křesťan, Musil "A", Ambrož, V. Němec "C", Pecen "A" - O. Doležal, Kubát, J. Doležal, E. Novák, Hynek, Chlubna, Kundrát, M. Němec, Kuchta
Písek: Lehečka (Kafka) - Turek "A", Jirků, Pícha, Hrubý, Žemlička, Volf, Vlček, Smejkal "C", Vejda, Kovous "A", Radosta, Hanus, V. Novák, Vajsháv

První část hry patřila hlavně brankářům, kteří na obou stranách předvedli své kvality. K vidění bylo i několik přesilovek. Oběma soupeřům se v nich dařilo kombinovat, ale žádnou zásadní změnu v průběhu utkání početní výhody nepřinesly. Vyrovnaný hokej trval po celou úvodní dvacetiminutovku. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu utkání.

První gól utkání přišel až v první minutě prostřední části. Krásnou a přesně mířenou střelou vymetl pavučinu Dolejšovy klece Filip Vlček. Uplynuly čtyři minuty a Písečtí se mohli radovat ze zvýšení svého náskoku. Radosta nahodil puk na domácí branku. Před ní se dobře zorientoval Václav Kovous, pro něhož nebyl problém propasírovat puk za Dolejše. Z dvougólového vedení se Jihočeši příliš dlouho neradovali. Po krásné kombinaci Kubáta s Jakubem Doležalem, který se po zpracování prvně jmenovaného výstavní nahrávky bezpečně trefil do písecké klece a snížil dvougólové manko svého týmu. Druhá polovina středního dějství byla doprovázena vyrovnaným hokejem a mnohem tvrdšími osobními souboji. Do kabin se však po čtyřiceti minutách odcházelo za nezměněného stavu.

Velkou dřinou se domácí probojovali k vyrovnání až v 47. minutě. Václav Němec se dostal do brejku, ze kterého adresoval nahrávku na najíždějícího Tomáše Chlubnu, jenž ji sklepnul k Lehečkově pravé tyči. Vyrovnání Rebely nastartovalo. Uběhlo totiž pár vteřin a Havlíčkobrodští strhli vedení na svojí stranu. Marek Němec naservíroval touš Dominiku Kundrátovi, který jej přesným a tvrdým příklepem dopravil do jihočeské branky. Kanonáda v podání Havlíčkobrodských pokračovala i nadále. O necelé dvě minuty později se po Chlubnově přihrávce již podruhé v utkání přesně trefil Jakub Doležal. Zpestřením utkání bylo trestné střílení píseckého hráče Filipa Vlčka. Ten si Dolejše dobře vymíchal, ale trefil pouze tyčku. Během posledních minut hry si Rebelové vedení pohlídali a udrželi až do samotného konce utkání.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy