Starší dorost si po dvouzápasové odmlce připsal výhru za tři body

Čtvrteční utkání starších dorostenců mezi Pískem a Havlíčkovým brodem zaslouženě vyhráli domácí. K výhře 5:2 nejvíce přispěl David Ciboch, který zaznamenal dvě branky.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 16. kolo, čt 27.10.2011
Písek
Havl. Brod
5:2
1:0, 1:1, 3:1
Branky a nahrávky: 5. Volf (Hanus), 30. Ciboch (Schwamberger, Hanus), 42. Ciboch (Reiniš), 45. Dudák (Březina P.), 49. Reiniš (Vlk D., Indrák) - 36. Hlídek (Dvořák, Bláha), 55. Kuchta (Dvořák). Rozhodčí: Mandrysz - Šperl, Jílek. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 48:15. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2.
Písek: Havelka - Švanda, Žáček, Hřebíček, Bernad, Hanus, Janásek, Březina J., Schwamberger, Indrák, Ciboch, Vlk D., Dudák, Březina P, Vlk J., Reiniš, Volf.
Havl. Brod: Novák (49. Jeřábek) - Žuček, Dvořák, Křípal, Meloun, Dundáček, Vala - Kuchta, Hlídek, Bláha, Brebera, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Němec.
Úvodní šanci zápasu měl Ciboch, který prokličkoval až před Nováka, který jeho zakončení vytěsnil do rohu hřiště. V čase 5:00 Písek využil přesilovou hru. Střele Hanuse dokázal Novák zabránit v cestě do brány, na dorážku Lukáše Volfa byl však krátký - 1:0. V následujících minutách se sice hrálo v poměrně svižném tempu, ale obránci dobře plnili své role, takže nebezpečných střel příliš mnoho nebylo. Náskok domácích mohl Jan Březina navýšit čtyři minuty před koncem první třetiny, Novák však zastavil kotouč směřující ho horní části brány vyrážečkou.

Na začátku druhé třetiny mohl vedení Píseckých navýšit Indrák, jeho střelu přes obránce Novák pokryl lapačkou. Na druhé straně zahrozil Ludvík, který byl sám před píseckou bránou, naštěstí pro domácí netrefil střílenou přihrávku, jinak by zakončoval do odkryté brány. V čase 29:36 Hanus našel dobře postaveného Davida Cibocha, který se střelou z prostoru kruhu trefil nad Novákovo pravé rameno – 2:0. Za čtyři minuty měl na hokejce třetí gól Písku Schwamberger, ale Novák výborně zasáhnul lapačkou. V čase 35:17 Rebelům stačilo pouhých sedm vteřin na využití početní výhody. Odraženého kotouče se zmocnil Ondřej Hlídek, který dorážel do odkryté klece – 2:1. Do konce druhé části měli domácí ještě několik příležitostí, ovšem ve druhé části se již diváci další branky nedočkali.

V čase 41:16 David Ciboch využil nepřehledné situace před Novákem a dorážkou upravil na 3:1. Domácí udeřili počtvrté, v čase 44:23, kdy Patrik Březina přihrál zpoza brány Petru Dudákovi, který střelou z první vymetl pavučiny v levém horním rohu havlíčkobrodské brány - 4:1. V čase 48:01 Kevin Reiniš prostřelil hostujícího brankáře a patrně tak rozhodnul o vítězi čtvrtečního klání – 5:1. Novák poté pustil do brány Jeřábka, který si o chvíli později připsal několik slušných zákroků. Poradil si s ostrou střelou Schwambergera, i s následnou dorážkou. V čase 54:16 Petr Kuchta zužitkoval obrovský závar před ležícím Havelkou a svou dorážkou upravil na 5:2. O tři minuty později se Volfova střela otřela o levou spojnici havlíčkobrodské svatyně. Domácí hokejisté si zbytek utkání pohlídali a vyhráli tak 5:2.

Ohlasy trenérů

Martin Všetečka (trenér - Písek): „Po dvou domácích porážkách jsme dnes potřebovali vyhrát. Před zápasem jsme si jasně řekli, jak budeme hrát, to hráči také plnili, jenom se nám nedařila koncovka. Nakonec se nám podařilo vstřelit více branek a věřím, že se tak svezeme na vítězné vlně.“

Milan Křípal (obránce - Havlíčkův Brod): „Začátek utkání byl vyrovnaný. Do kolen nás dostal špatný začátek třetí třetiny. Jak říkám, závěrečná perioda se nám nevyvedla, musíme na to rychle zapomenout, dát se dohromady a do příštího zápasu vstoupit s maximálním nasazením.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy